kowal76 Napisano 6 Czerwca 2020 Napisano 6 Czerwca 2020 Kolejny Tu 154M na warsztacie. Model będzie bez łosza i śladów eksploatacji. Samolocik zacząłem jakiś czas temu i jestem na etapie kalkomani :). Kalkomanie PDT które nawet fajnie się kładzie, ale mają defekty już na arkuszu. W niektórych miejscach wykrusza się kolor granatowy i czarny w napisach. Okna będą z kalek. Do pomalowania użyłem farb Gunze seri H. Cytuj
kowal76 Napisano 7 Czerwca 2020 Autor Napisano 7 Czerwca 2020 9 godzin temu, milczacy napisał: Robisz dla kogoś (taki czysty)? Tak, dla kogoś :). Cytuj
kjp_a_man Napisano 7 Czerwca 2020 Napisano 7 Czerwca 2020 13 godzin temu, milczacy napisał: Robisz dla kogoś (taki czysty)? 3 godziny temu, kowal76 napisał: Tak, dla kogoś :). Dla tego gościa co ma oficjalną furtkę od ulicy Mickiewicza?! Cytuj
kowal76 Napisano 7 Czerwca 2020 Autor Napisano 7 Czerwca 2020 Godzinę temu, kjp_a_man napisał: Dla tego gościa co ma oficjalną furtkę od ulicy Mickiewicza?! Nigdy w życiu Cytuj
kowal76 Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Napisano 13 Czerwca 2020 Z kalek to koniec. Zostało jeszcze tylko nałożyć jednego żurawia, który się rozleciał podczas nakładania. Cytuj
milczacy Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 (edytowane) A miałeś do czynienia z kalkami Revaro? Na Allegro jest oferta i tak się zastanawiam czy nie zrobić sobie też tej „kultowej” Tutki edit: już znalazłem opinie na forum, że są ok. Edytowane 13 Czerwca 2020 przez milczacy Cytuj
Grzes Napisano 13 Czerwca 2020 Napisano 13 Czerwca 2020 W dniu 11.06.2020 o 13:15, kowal76 napisał: Nie wszytko idzie dobrze. Grześku, bez tego nie byłbyś sobą! 1 1 Cytuj
kowal76 Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Napisano 13 Czerwca 2020 1 godzinę temu, milczacy napisał: A miałeś do czynienia z kalkami Revaro? Na Allegro jest oferta i tak się zastanawiam czy nie zrobić sobie też tej „kultowej” Tutki edit: już znalazłem opinie na forum, że są ok. Widziałem i też szukałem opini. Mam już do Iła 62M :). Muszę jeszcze kupić do Tu 154M i B 787. Te kalkomanie PDT co nakłasdam na tutkę, są bardzo dobre w nakładniu jeśli chodzi o duże elementy. Jedynie malutkie napisy się rwą, ale to chyba dlatego, że kalki mają już parę lat. Co do większych elementów, to nic się nie rwie i nie skręca jak w przypadku np kalek Techmodu(Martoli). 1 Cytuj
kowal76 Napisano 25 Czerwca 2020 Autor Napisano 25 Czerwca 2020 Stan na dzień dzisiejszy. Pozostało położyć końcowy lakier i dokleić podwozie. 3 Cytuj
kowal76 Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Napisano 27 Czerwca 2020 Lakier położony. Zostało dokleić podwozie i zaznaczyć imitację lampek na końcówkach skrzydeł. Osobiście, to bym zrobił jakieś ślady eksploatacji i łosza, ale model nie dla mnie i ma być czysty. Cytuj
milczacy Napisano 27 Czerwca 2020 Napisano 27 Czerwca 2020 Łącze się z tobą w bólu bo jakoś zupełnie nie „wyglada” akurat ten samolot taki czysty Cytuj
milczacy Napisano 2 Lutego 2021 Napisano 2 Lutego 2021 W dniu 13.06.2020 o 13:34, milczacy napisał: A miałeś do czynienia z kalkami Revaro? Na Allegro jest oferta i tak się zastanawiam czy nie zrobić sobie też tej „kultowej” Tutki edit: już znalazłem opinie na forum, że są ok. Odpowiem sam sobie, bo właśnie miałem do czynienia z kalkami Revaro. Nabyłem malutki arkusik samych okien do Boeinga 787 - i muszę przyznać, że Revaro mnie nie zachwyciło. Okienka są za małe, na czarnym widać nieładny raster. Samo nakładanie i "obsługa" natomiast są jak najbardziej w porządku. Takie moje '3 grosze'. Cytuj
zloty Napisano 2 Lutego 2021 Napisano 2 Lutego 2021 (edytowane) Bardzo fajnie wyszedł. Edytowane 2 Lutego 2021 przez zloty Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi