lulu Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 W galeriach wstawiamy widoczne zdjęcia, a nie linki do stron. Moderator. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulu Posted June 9, 2020 Author Share Posted June 9, 2020 https://photos.google.com/share/AF1QipNsrLImQhcDek9k7gysfSUXL8GEc9U9QJVplRT9UTV5zBDz6XfcZa7WY0Mvm_bWFw?key=T3BnWGg4MXZhZjN6Y1FBRDRKalZ3ZmFmNThUMmZ3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiekB Posted June 9, 2020 Share Posted June 9, 2020 Nie wiesz może, że platforma SSys ma nośność 52 t, a Ferdynand (ten model to nie Elefant) waży 65t, a do przewozu tych pojazdów stosowano platformę 6-osiową SSyms o nośności 80 t. Pozdrawiam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted June 9, 2020 Super Moderator Share Posted June 9, 2020 1 godzinę temu, lulu napisał: https://photos.google.com/share/AF1QipNsrLImQhcDek9k7gysfSUXL8GEc9U9QJVplRT9UTV5zBDz6XfcZa7WY0Mvm_bWFw?key=T3BnWGg4MXZhZjN6Y1FBRDRKalZ3ZmFmNThUMmZ3 Panie Lulu, nie chce się skopiować adresów obrazów i ich wkleić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulu Posted June 10, 2020 Author Share Posted June 10, 2020 sporo problemów miałem akurat z kompem i miałem już tego dosyć i "słoń" po prostu został Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kryspacz Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 Efekt dla mnie, jako laika w temacie wagonów, fajny. Przyczepiłbym się do mało logicznego ustawienia budynku - całe szczęście, że ktoś zburzył tę ścianę, bo przed rozwaleniem przechodziła chyba przez tory? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AcriSS Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 15 godzin temu, ManiekB napisał: Nie wiesz może, że platforma SSys ma nośność 52 t, a Ferdynand (ten model to nie Elefant) waży 65t, a do przewozu tych pojazdów stosowano platformę 6-osiową SSyms o nośności 80 t. Pozdrawiam To jest Elefant. Ma karabin MG34 na pozycji radiotelegrafisty oraz zmodyfikowany, nieco wyższy właz oficerski którego nie było w pierotnej wersji nazywanej Ferdynandem. Fajne akcenty poza głównym planem, ten chwast w stercie cegieł jest git. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiekB Posted June 10, 2020 Share Posted June 10, 2020 25 minut temu, AcriSS napisał: To jest Elefant. Ma karabin MG34 na pozycji radiotelegrafisty oraz zmodyfikowany, nieco wyższy właz oficerski którego nie było w pierotnej wersji nazywanej Ferdynandem. Fajne akcenty poza głównym planem, ten chwast w stercie cegieł jest git. To jest dokładnie pomieszany ferdynand z elefantem - skrzynka narzędziowa z boku (ferdynand), brak zimmeritu (ferdynand) , kaem i wieżyczka dowódcy (elefant), malowanie typowe dla (ferdynand). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulu Posted June 11, 2020 Author Share Posted June 11, 2020 20 godzin temu, AcriSS napisał: To jest Elefant. Ma karabin MG34 na pozycji radiotelegrafisty oraz zmodyfikowany, nieco wyższy właz oficerski którego nie było w pierotnej wersji nazywanej Ferdynandem. Fajne akcenty poza głównym planem, ten chwast w stercie cegieł jest git. Panowie, to jest elefant italeri. Pomalowałem sobie go tak bo mi wolno, jest na takiej platformie bo mi wolno, (chodziło o jak najmniejszą dioramkę gdyż brakuje miejsca w domu) budynek kończy się tuż przed torem (trochę wyobraźni) bo mi wolno.......itd Modelarstwo to zabawa według mnie, nie jestem B. Wołoszański i nie muszę sztywno trzymać się historii. Podoba się komuś, to się cieszę; nie podoba się to trudno - każdy ma swój gust. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted June 11, 2020 Share Posted June 11, 2020 Nie wchodząc w merytorykę mi się podoba. Bardzo dobre zielsko - szczególnie ta wydeptana trawa i bluszcz na rogu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulu Posted June 12, 2020 Author Share Posted June 12, 2020 Dzięki za poprawienie zdjęć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted June 13, 2020 Super Moderator Share Posted June 13, 2020 Nie ma za co. Jak możesz, to jeszcze popraw zdjęcia w temacie "Papierosek" A co do "słonia na torach", choć nie znam sie na pociącach itp., to mnie się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek Posted February 19, 2021 Share Posted February 19, 2021 Mamy też element z filmu,,Złoto dla zuchwałych" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts