Mates Napisano 6 Lipca 2020 Share Napisano 6 Lipca 2020 (edytowane) Taki tam szybki projekt na boku bez większego spinania. Gdyby zliczyć czas, jaki poświęciłem na ten zestaw, to zamknęłoby się to w dwóch dniach. Wypraski są już wiekowe, ale widać, że to Tamiya, bo wszystko pasuje do co milimetra. Kompletnie w żadnym miejscu nie użyłem szpachli. Malowany AK RC, Tamiya i Gunze, drobne detale Vallejo i Model Master, krawędzie natarcia aluminium z serii AK Xtreme Metal. Brudzony farbami olejnymi dla artystów. Co mnie cieszy, to fakt, że zestaowe kalkomanie siadły rewelacyjnie przy pomocy płynów Gunze, wszystkie linie złapane. Bo w zestawach Tamki zawsze miałem problemy. Całość prosto z pudła, dokupiłem jedynie maski New Ware. Rewelacja, przekonałem się do nich i jak będzie potrzeba, to będzie to mój pierwszy wybór jeśli chodzi o maski. Minus jest taki, że owiewka mi od środka zaparowała. Sądzę, że nie jest do od kleju, tylko zrobił się odkurz, bo na górze jest otwór i zamiast zabezpieczyć to malowałem z otwartym. Teraz zastanawiam się, czy nie oderwać i nie zrobić otwartej kabiny, ale boję się, że szkodzę oszklenie. Edytowane 6 Lipca 2020 przez Mates 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lipca 2020 Share Napisano 16 Lipca 2020 Ładny model, jak zwykle u Ciebie czysto zrobiony, ale trochę mu brakuje "wyrazu". Brak brudzenia na spodzie rzuca się bardzo w oczy, na górze zresztą też jest za czysty. Szkoda że nie pokusiłeś się o nieco ciekawsze malowanie, bo są takie jak widać poniżej i do tego pobrudzone tak, że wiele można by z tego zestawy wyciągnąć. Ale model ładny, dziwne że nikt nie skomentował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 16 Lipca 2020 Autor Share Napisano 16 Lipca 2020 @SoloNie modyfikowałem zdjęć w galerii, ale góra i spód już po fakcie została nieco bardziej ubrudzona. Góra podobnie jak na foto, które podałeś. Na żywo jest bardziej widoczne. Pasy antypoślizgowe są pociapane szarym kolorem farbą olejną i nie są takie monotonne. Dokleiłem jeszcze jedne rakiety na spodzie. Ta kolorystyka nieco monotonna, ale wybrałem jedno z zestaowych malować. Tamiya oferowała jeszcze to z niebieskim statecznikiem (z wizualizacji na pudełku), ale mając złe wspomnienia z kalkami Tamiya, nie brałem się na to. Tam ma przyjść na cały statecznik kalka, więc mogłoby być to trudne do kładzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lipca 2020 Share Napisano 16 Lipca 2020 Można było się pokusić o maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Lipca 2020 Share Napisano 17 Lipca 2020 Ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Sierpnia 2020 Share Napisano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Cieżko Solo utytłać maszynę, która nie dośc że była bardzo krótko uzywana, kariera Fordów w USMC 6 lat (1957-1964), z czego w miedzy czasie jeszcze miale zmieniane malowanie. Chociaż dół powinien być bardizej wyesplatowany bo właśnei tam głównie maszyny się brudzą. Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi