michal78 Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 Mój kolejny po A4 Skyhawk model IAF w 1:144 i jednocześnie 12-ty model w tej skali, tym razem wczesny izraelski F-16A Netz z okresu wojny libańskiej. Ten konkretny to nr 234 ze 115 eskadry Flying Dragons który podczas walk w dolinie Bekaa w 82r. zaliczył trzy zestrzelenia syryjskich migów. Model nie jest doskonały, ma pewne braki kalkomanii (sprowadzałem izraelskie kalki az z Chin). Będę wdzięczny za opinię, zwłaszcza porównanie do poprzedniego A4. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 Na moje oko trochę ciut za bardzo umazany. Traci przez to na odbiorze. Mimo że oryginał ma spore ślady eksploatacji to przy tej skali te ślady na modelu powinny być subtelniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 O rany pudelka zapalek nie widze a gdzie dopiero modelAle podoba sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 Bardzo fajny mikrus 2 godziny temu, rymulus napisał: Na moje oko trochę ciut za bardzo umazany. Traci przez to na odbiorze to prawda.... szczególnie na spodzie - z wierzchu jak dla mnie jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 12 Lipca 2020 Share Napisano 12 Lipca 2020 Nie lubię tej skali, ale model mi się podoba bo izraelskie kamo. Może trochę za bardzo styrany, ale jest fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 13 Lipca 2020 Share Napisano 13 Lipca 2020 Fajnie wyszedł Ci ten maluch. Według mnie lepiej niż Skyhawk. Popracuj jeszcze nad brudzingiem, zwłaszcza w okolicy kokpitu i statecznika jest go zdecydowanie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 13 Lipca 2020 Autor Share Napisano 13 Lipca 2020 (edytowane) Dzięki za opinie, mam trochę niezmiennie tendencję do przesadzania z brudzenie ale to po części związane z faktem ze uczę się nadal washa i innych technik. Na swoją obronę powiem jednak to co jeden z kolegów wyżej, oryginał również ma sporo śladów eksploatacji gdyż te samoloty sporo przeszły (najstarsza wersja szesnastek w siłach IAF). Tutaj model który był dla mnie po części wzorcem , na końcu wątku fotki oryginału w lepszej rozdzielczości - https://forum.largescaleplanes.com/index.php?/topic/76975-f-16a-netz-234-the-flying-dragon-sq-hasegawa-132/ Edytowane 13 Lipca 2020 przez michal78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi