jpl Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 (edytowane) Po raz kolejny witam wszystkich, tym razem zupełna nowość i coś, czego dotąd w skali 1/72 nie mieliśmy w ogóle. Jak to zwykle u mnie bywa, na początku historia i inbox. Zapraszam! Edytowane 18 Lipca 2020 przez jpl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Będę oglądał bo też mam w planach PZL P.11b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Imaginum Napisano 18 Lipca 2020 Share Napisano 18 Lipca 2020 Chwała IBG za ten model. Bardzo dobrze, że odwzorowano różnice pomiędzy P 11a i P 11b. Z jednym wszakże wyjątkiem. P 11b nie miał otworów chłodzących na owiewce za śmigłem. Nie widać ich na żadnym zdjęciu z Polskie konstrukcje lotnicze w Rumunii, t. IV. Mało tego, na zdjęciach egzemplarza okazowego (kopiującego zapewne pewne rozwiązania wykorzystane później w P 11a), są one przykryte dopasowanymi i przynitowanymi paskami blachy. Najwyraźniej francuski silnik nie wymagał takiego chłodzenia, jak angielskie Bristole. Trzeba będzie użyć szpachlówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 24 Lipca 2020 Autor Share Napisano 24 Lipca 2020 O popatrz, dobrze, że zwróciłeś uwagę. Nie wiem, czy szpachlówki, czy w inny sposób to rozwiążę, ale fakt, trzeba je przesłonić. Dzięki! Tymczasem prace ruszyły. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 31 Lipca 2020 Autor Share Napisano 31 Lipca 2020 No i kolejna część. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2020 Dobrze, teraz pora na malowanie. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 14 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2020 No to teraz kalki. Zapraszam! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 15 Sierpnia 2020 Share Napisano 15 Sierpnia 2020 Fajny model, poprawnie sklejony. Moze czas na podniesienie poprzeczki. Klapy otwarte czy cos w tym stylu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 21 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2020 To jest dobry pomysł. Nie teraz jeszcze, ale planuję coś takiego też zrobić. Tymczasem mamy wielki finał rumuńskiej "jedenastki". Zapraszam! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegat_2008 Napisano 2 Września 2020 Share Napisano 2 Września 2020 Jestem po popołudniowym maratonie z powyższym "puławszczakiem" i mam pytanie techniczne: czy mi umknęło (a mogło, bo zdarza mi się odpłynąć po obiedzie w dni pracujące kiedy coś oglądam...), czy model jest bez lakierowania po położeniu kalek? Tak w ogóle bardzo fajny kanał na YT, podoba mi się tematyka (moja skala i dużo polonusów) oraz czytelny podział na unboxingi, porównania, kolejne etapy warsztatowe etc. Oby tak dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 4 Września 2020 Autor Share Napisano 4 Września 2020 Dzięki! A model jeszcze dostał trochę lakieru błyszczącego z Hataki na koniec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Września 2020 Share Napisano 5 Września 2020 Model zacny, chociaż Rumun a p11 miały klapy? chyba nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi