jpl Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 (edited) Po raz kolejny witam wszystkich, tym razem zupełna nowość i coś, czego dotąd w skali 1/72 nie mieliśmy w ogóle. Jak to zwykle u mnie bywa, na początku historia i inbox. Zapraszam! Edited July 18, 2020 by jpl 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 Będę oglądał bo też mam w planach PZL P.11b. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imaginum Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 Chwała IBG za ten model. Bardzo dobrze, że odwzorowano różnice pomiędzy P 11a i P 11b. Z jednym wszakże wyjątkiem. P 11b nie miał otworów chłodzących na owiewce za śmigłem. Nie widać ich na żadnym zdjęciu z Polskie konstrukcje lotnicze w Rumunii, t. IV. Mało tego, na zdjęciach egzemplarza okazowego (kopiującego zapewne pewne rozwiązania wykorzystane później w P 11a), są one przykryte dopasowanymi i przynitowanymi paskami blachy. Najwyraźniej francuski silnik nie wymagał takiego chłodzenia, jak angielskie Bristole. Trzeba będzie użyć szpachlówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted July 24, 2020 Author Share Posted July 24, 2020 O popatrz, dobrze, że zwróciłeś uwagę. Nie wiem, czy szpachlówki, czy w inny sposób to rozwiążę, ale fakt, trzeba je przesłonić. Dzięki! Tymczasem prace ruszyły. Zapraszam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted July 31, 2020 Author Share Posted July 31, 2020 No i kolejna część. Zapraszam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted August 7, 2020 Author Share Posted August 7, 2020 Dobrze, teraz pora na malowanie. Zapraszam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted August 14, 2020 Author Share Posted August 14, 2020 No to teraz kalki. Zapraszam! 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franz75 Posted August 15, 2020 Share Posted August 15, 2020 Fajny model, poprawnie sklejony. Moze czas na podniesienie poprzeczki. Klapy otwarte czy cos w tym stylu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted August 21, 2020 Author Share Posted August 21, 2020 To jest dobry pomysł. Nie teraz jeszcze, ale planuję coś takiego też zrobić. Tymczasem mamy wielki finał rumuńskiej "jedenastki". Zapraszam! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegat_2008 Posted September 2, 2020 Share Posted September 2, 2020 Jestem po popołudniowym maratonie z powyższym "puławszczakiem" i mam pytanie techniczne: czy mi umknęło (a mogło, bo zdarza mi się odpłynąć po obiedzie w dni pracujące kiedy coś oglądam...), czy model jest bez lakierowania po położeniu kalek? Tak w ogóle bardzo fajny kanał na YT, podoba mi się tematyka (moja skala i dużo polonusów) oraz czytelny podział na unboxingi, porównania, kolejne etapy warsztatowe etc. Oby tak dalej . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted September 4, 2020 Author Share Posted September 4, 2020 Dzięki! A model jeszcze dostał trochę lakieru błyszczącego z Hataki na koniec. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszaty Posted September 5, 2020 Share Posted September 5, 2020 Model zacny, chociaż Rumun a p11 miały klapy? chyba nie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts