Hubert Kendziorek 228 Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 Skończony, w sam czas - właśnie dojechał Re.2000 ze Special Hobby, będzie następny Włoch do kolekcji. Re.2005 ze Special Hobby zaczeka jeszcze na swoją kolej. Co się zaś tyczy Re.2005 od Sworda, model śmiało mogę polecić każdemu fanowi włoskiego lotnictwa. Przyjemnie zdetalowany (np. żywiczne lufy robią świetne wrażenie), aczkolwiek bez odstraszającej przesady, dobrze spasowany i mimo, że niektóre szczegóły pozostawiają pewien niedosyt (wyloty luf na masce silnika chyba największy), całościowo oceniam model na mocne 4 w starej pięciostopniowej skali. Od siebie dodałem niewiele, jakąś rurkę w kokpicie, lufy z mosiężnych rurek, instalację antenową (linka Uschi 0,02 mm, izolatory z wyciągniętego nad ogniem patyczka kosmetycznego). Całość płatowca przenitowałem na podstawie szablonu z dostępnych planów. Malowany farbami MRP i Lifecolor. Washe MW, pigmenty AK. Zapraszam do galerii. 7 Quote Link to post Share on other sites
mig 291 Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 Bardzo ładnie wykonany 1 Quote Link to post Share on other sites
tlb 116 Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 Bardzo lubię te samoloty. Podoboda mi się wykonanie 1 Quote Link to post Share on other sites
Adamo722 94 Posted July 27, 2020 Share Posted July 27, 2020 Fajniutki Podoba się 1 Quote Link to post Share on other sites
rymulus 454 Posted July 28, 2020 Share Posted July 28, 2020 Obserwowałem warsztat i się nie zawiodłem, model bardzo ładnie i cztsto wykonany, ślady eksploatacji subtelne. Gratuluję. 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts