RH Napisano 31 Lipca 2020 Napisano 31 Lipca 2020 (edytowane) Jeden z pięciu rozpoczętych modeli ,który szczęśliwie został skończony .Model w barwach LWP lata 50- te ISU122M w skali 1:35 Dragon . Taka maszyna podobno stoi na cokole w Malborku Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez RH 3 Cytuj
Michal_G Napisano 3 Sierpnia 2020 Napisano 3 Sierpnia 2020 W kwestii formalnej nie ISU-122M tylko ISU-122S. Stoi takowy pojazd w Malborku. Trwa o niego wojna z IPN-em. Żeby nie schodzić na bieżącą politykę oraz nie używać słów powszechnie uznawanych za obraźliwe nie skomentuję sprawy, kto chce wygoogla bez problemu o co chodzi i opinię sobie wyrobi. Model fajny, dobrze wyszły zwisy gąsienic i wytarcia kół. Dodał bym wytarcia gąsienic na styku z kołami jezdnymi, antenę radiostacji i liny holownicze. Jak robiłeś belkę do wyciągania z błota - fajnie wyszła! Dziurę między wanną górnym pancerzem (4 fotka od góry, widać prześwitujące białe tło) mogłeś np. hipsem zatkać. Cytuj
Rack Napisano 3 Sierpnia 2020 Napisano 3 Sierpnia 2020 Fajnie zmalowany . Możesz podać więcej szczegółów - jakie farbki?. Trochę tył wyszedł wyżej. To, niestety, wada dragonowskich isowatych - wanna jest za niska, trzeba nadklejać i najlepiej, jak kolega Michal_G napisał, wklejać hips nad gąsienicami, słowem trochę roboty jest. Cytuj
RH Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Napisano 7 Sierpnia 2020 Ruskie zawsze były nie do końca perfekcyjne to i dziury się zdarzały no ale na poważnie ,Taki zrobiłem i juz nie będę nic poprawiał , to i tak zostaje w domu a nie na żadne wystawy (które notabene długo jeszcze nie zobaczymy z wiadomych przyczyn ).Co do belki to żaden wymysł ,po prostu kawałek odpowiednie gałązki z drzewa lub krzaka .odpowiednio spreparowany ,dwa paski z aluminiowej blaszki i cala filozofia . W przyrodzie jest wiele rzeczy krtóre można wykorzystać w modelarstwie .zamiast kupować drogie odpowiedniki .Tylko trzeba umieć obserwować .No i zebrało mi siena filozofię ,a mialem tylko o ISU 122 S .A z tym " S " to prawda moja wina pomyliłem to M z IS-2 .Zaraz to zmienię w tytule Cytuj
spiton Napisano 19 Sierpnia 2020 Napisano 19 Sierpnia 2020 całkiem fajnie pomalowany zielony potwór. Podoba się ! Cytuj
dzikun Napisano 27 Sierpnia 2020 Napisano 27 Sierpnia 2020 Bardzo ładnie wykonany, sam planuje wykonać ten model w niedalekiej przyszłości. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi