RH Napisano 31 Lipca 2020 Share Napisano 31 Lipca 2020 (edytowane) Jeden z pięciu rozpoczętych modeli ,który szczęśliwie został skończony .Model w barwach LWP lata 50- te ISU122M w skali 1:35 Dragon . Taka maszyna podobno stoi na cokole w Malborku Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez RH 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 31 Lipca 2020 Share Napisano 31 Lipca 2020 Fajny, podoba mi się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 3 Sierpnia 2020 Share Napisano 3 Sierpnia 2020 W kwestii formalnej nie ISU-122M tylko ISU-122S. Stoi takowy pojazd w Malborku. Trwa o niego wojna z IPN-em. Żeby nie schodzić na bieżącą politykę oraz nie używać słów powszechnie uznawanych za obraźliwe nie skomentuję sprawy, kto chce wygoogla bez problemu o co chodzi i opinię sobie wyrobi. Model fajny, dobrze wyszły zwisy gąsienic i wytarcia kół. Dodał bym wytarcia gąsienic na styku z kołami jezdnymi, antenę radiostacji i liny holownicze. Jak robiłeś belkę do wyciągania z błota - fajnie wyszła! Dziurę między wanną górnym pancerzem (4 fotka od góry, widać prześwitujące białe tło) mogłeś np. hipsem zatkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 3 Sierpnia 2020 Share Napisano 3 Sierpnia 2020 Fajnie zmalowany . Możesz podać więcej szczegółów - jakie farbki?. Trochę tył wyszedł wyżej. To, niestety, wada dragonowskich isowatych - wanna jest za niska, trzeba nadklejać i najlepiej, jak kolega Michal_G napisał, wklejać hips nad gąsienicami, słowem trochę roboty jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 7 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2020 Ruskie zawsze były nie do końca perfekcyjne to i dziury się zdarzały no ale na poważnie ,Taki zrobiłem i juz nie będę nic poprawiał , to i tak zostaje w domu a nie na żadne wystawy (które notabene długo jeszcze nie zobaczymy z wiadomych przyczyn ).Co do belki to żaden wymysł ,po prostu kawałek odpowiednie gałązki z drzewa lub krzaka .odpowiednio spreparowany ,dwa paski z aluminiowej blaszki i cala filozofia . W przyrodzie jest wiele rzeczy krtóre można wykorzystać w modelarstwie .zamiast kupować drogie odpowiedniki .Tylko trzeba umieć obserwować .No i zebrało mi siena filozofię ,a mialem tylko o ISU 122 S .A z tym " S " to prawda moja wina pomyliłem to M z IS-2 .Zaraz to zmienię w tytule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Sierpnia 2020 Share Napisano 19 Sierpnia 2020 całkiem fajnie pomalowany zielony potwór. Podoba się ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikun Napisano 27 Sierpnia 2020 Share Napisano 27 Sierpnia 2020 Bardzo ładnie wykonany, sam planuje wykonać ten model w niedalekiej przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi