ShaDow FoX Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Bardzo fajna czekam do końca a ta kapusta LOL dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Radykalna zmiana planów. Przepraszam wszystkich, którzy na to czekali, ale nie będzie kapusty. Będą kalafiory. Pomalowałem graty Vallejo, przykurzyłem pigmentami model (wcześniej pokryłem go lakierem satynowym Vallejo). Teraz tylko to połączyć do kupy i przykurzyć graty. Jakby koła wydawały się nierówne, to kwestia wyrównania opon - felgi są równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Nie ważne czy kapusta czy kalafior - ważny element wiejski. Nowa jakośc w modelarstwie - bliżej natury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Taki siakiś... Przykurzę teraz klamoty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Chyba przydało by się okopcić plecak za wylotem ryry i to zawiniatko pod tłumikiem a tak wogóle jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Te zacieki robiłeś ścierając pigment nasączonym czymś wacikiem czy kładłeś rozcieńczony pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Nałożyłem papkę z suchych pigmentów i White Spirita pędzlem, a po chwili jeździłem pędzlem z góry na dół wycierając nadmiar syfu na pędzlu w chusteczkę. Na górnych powierzchniach uderzałem pędzlem płasko od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Piotrek, fajnie idzie ten model. Jeden zgrzyt - po lewej stronie z przodu zostawiłeś palucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Swiatny model! Po prostu mowe odbiera. Moze mi tez sie kiedys uda zrobic cos takiego. Tylko te peryskopy. Gdybym mial robic peryskop, to pomalowalbym na czarno i wstawil szybke z cienkiego przezroczystego plastiku, albo grubej folii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Maja 2008 Autor Share Napisano 1 Maja 2008 Swiatny model! Po prostu mowe odbiera. Moze mi tez sie kiedys uda zrobic cos takiego. Kto to mówi :P Żartowniś się znalazł Żeby mi się kiedyś udało takie precyzyjne coś zmajstrować jak Tobie odnośnie tego motoru BMW Heh, dzięki za miłe słowa - postaram się coś wymyślić z tymi peryskopami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Przykurz ten cały osprzęt i bedzie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Za jaki model byś się Reggy nie złapał, to zawsze pięknie Ci to wychodzi. A pewien jesteś kolorystyki kanistrów na wodę? Bo w Olive Drab to jeszcze nie widziałem. Jeszcze na fotkach sprawdzę, czy LAVy mają tą "fakturę" antypoślizgową na górnych powierzchniach, dodałbym sobie ją. I co dodałeś ją? Bo na LAV powierzchnie antypoślizgowe występują: http://www.defenselink.mil/dodcmsshare/newsphoto%5C2004-03%5C040303-F-2828D-015.jpg postaram się coś wymyślić z tymi peryskopami Zobacz tutaj: http://armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=100045 Może u nas też coś takiego można kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Witam, niby wszytko dobrze, wszystkie techniki wykonane koncertowo, ale... No wlasnie jakos takos gacie mi nie spadly, moze to wina samego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 I co dodałeś ją? Bo na LAV powierzchnie antypoślizgowe występują: No patrzyłem na fotki i nie widziałem Może po prostu patrzyłem na fotki LAV III albo Coyote'a No nic, kiedyś zrobię jeszcze jednego LAVa na pewno. Za jaki model byś się Reggy nie złapał, to zawsze pięknie Ci to wychodzi. A pewien jesteś kolorystyki kanistrów na wodę? Bo w Olive Drab to jeszcze nie widziałem. A dziękuję dziękuję Z tymi kanistrami, to tak sobie popatrzyłem tu: http://www.pbase.com/greywolf2003/image/34103504 I doszedłem do wniosku, że taki szaro-zielono-brązowy plastik to Olive Drab będzie. Konkretnie Brown Violet od Vallejo. A z peryskopami pokombinuje Witam, niby wszytko dobrze, wszystkie techniki wykonane koncertowo, ale...No wlasnie jakos takos gacie mi nie spadly, moze to wina samego pojazdu. Oj wina autora, wina autora. W zamyśle to ma być ekspresowy model, żeby się odstresować przed maturą. Więc raczej nie przykładam do niego super dużo pracy Od tak, żeby potrenować techniki pustynne. Jak popatrzeć na armorama.com to tam są takie Lav-25 że szok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Z tymi kanistrami, to tak sobie popatrzyłem tu:http://www.pbase.com/greywolf2003/image/34103504 Na tym zdjęciu, to kanistry na wodę są u góry, a te u dołu to plastikowe kanistry na paliwo.http://www.primeportal.net/misc/dieter_krause/us_20_liter_canister/ No nic, kiedyś zrobię jeszcze jednego LAVa na pewno. Good, good. No i oczywiście powodzenia na maturze Reggy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 No i oczywiście powodzenia na maturze Reggy. Dziękować, dziękować. Za 20 dni będę wolny i 4 i pół miesiąca hardcore'owego modelowania Skatowałem płytę DVD (walka z piractwem) i po wielu próbach udało mi się dorwać do tej błyszczącej warstwy. Tylko szkoda, że jest krzywo :P No i przykurzone klamotki. Jeszcze antenki do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 reggy no świetny ten twój model . Chciałbym, aby moja pirania tak wyglądała . Ten kurz jest świetny. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Obawiam się, że mnie zjedzą za chwilę, ale te malowane peryskopy jakoś bardziej do mnie przemawiały... Te są jakieś nijakie i w ogóle ich nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 Hej Tomku :P Pocieszę Cię, mi się też tamte bardziej podobały Może gdybym te równo wyciął to by było okej, ale ta folia z płyt dvd jest niewdzięczna... Człowiek uczy się przez całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 Poezja Reggy brawoooo!! Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi