Kowalec222 Napisano 22 Października 2020 Autor Share Napisano 22 Października 2020 Mengowe koła wyglądają naprawdę dobrze, mają ugięcie, napisy na bokach identyczne jak na zestawowych gumiakach. Patrzyłem na referencyjne foto i chyba wszystko co powinno na nich być to jest. Ja zamówiłem razem z modelem w jednej przesyłce, ale to tylko taki mój kaprys bo chciałem mieć żywiczne "kapcie". Zestawowe gumy są ok, a ugięcie można zrobić. Wieczorem postaram się wrzucić fotkę tych żywicznych kółek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 22 Października 2020 Share Napisano 22 Października 2020 Będę wdzięczny za zdjęcia. Daj jakieś zbliżenia. PS. Będziesz malował te swoje kamazy, czy kleiszi zostawiasz w kolorze plastyku? Masz już parę gotowych w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 22 Października 2020 Autor Share Napisano 22 Października 2020 Tak na szybko fota kółek. No malował będę, w kolorze plastiku nie zostaną spokojnie. Lakiernię miałem nieczynną, ale już uruchomiona po przerwie, zrobiłem inwentaryzację i wyszło, że na malowanie czeka 6 modeli. Na początek idzie szybki projekt UAZ w 1:43 od Zvezdy. Następny będzie Typhoon od MENG'a PozdroNara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 31 Października 2020 Autor Share Napisano 31 Października 2020 Czas na kolejny odcinek, a jego tytuł "Wszystkie ręce na podkład" No i wiadomka nie ma profesjonalnego warsztatu bez zdjęcia z farbką Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Października 2020 Share Napisano 31 Października 2020 OneShotem malujesz bez rozcieńczania, prosto z butelki? Czym potem myjesz aero po tym podkładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 31 Października 2020 Autor Share Napisano 31 Października 2020 Bez rozcieńczania, dysza 0,4, przepłukuje po malowaniu thinnerem od Tamki, później wodą i takim małym wyciorem od H&S doczyszczam całość. Ważne żeby zaraz po psiukaniu wyczyścić bo jak zaschnie to bida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 Trzeba uaktualnić wątek bo czuć oddech konkurencji na plecach , w sumie to gotowy Tajfun na kolor, problem w tym, że nie zdecydowałem jeszcze do końca, która wersja cały zielony, czy może trójkolorowy. Trójkolorowego robi tu na forum kolega mandrivecs więc chyba będzie zielony, cały czarny też dobrze wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 Chciałbym, nie wiem czy moje umiejętności na to pozwolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 Masz jakieś foto z malowanek we wnętrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 3 Listopada 2020 Autor Share Napisano 3 Listopada 2020 Kurła zapomniałem zrobić.. Nie robiłem bo nic ciekawego tam nie ma, białoszare wnętrze i zielone fotele, dałem trochę szarego łosza i tyle nic spektakularnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Listopada 2020 Share Napisano 3 Listopada 2020 (edytowane) Z tym oddechem konkurencji ns plecach to nie przesadzaj. Obym tylko ogarnął wnętrze zanim Ty zrobisz swojego na cito. Model spodobał mi się na tyle, że jak i o ile skończę, to biorę następnego i robię piaskowego bez wieży. Naprawdę przyjemnie się to skleja. Edytowane 3 Listopada 2020 przez mandrivecs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 Ja już miałem drugiego MENG'a w koszyku, ale zwalczyłem pokusę i nie kupiłem. Mam od kilku dni taki sam pomysł jak Mandreviks, żeby robić drugiego bez wieży. Co do RPG to już opłacony na jebayu ma być koniec grudnia, początek stycznia. Wersja trójkolorowa że zdjęć jednak trochę różni się od tej MENG'owej, ma inne uchwyty transportowe na budzie i jest na Michelinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Bulik - faktycznie, z tymi wersjami to masz rację. Zobaczymy kiedy RPG w ogóle ukarze się na rynku. Na razie to Covid rozdaje karty w łańcuchach dostaw, więc się nie nastawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 Ten RPG może być ciekawy, a mają też w zapowiedziach Typhoona na bazie Urala, poczekamy zobaczymy. No ale póki co MENG dostał kolor. A tymi to oto specyfikami żem to uczynił. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Ładniutki, ale na oko baza mogła by być ciemniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 4 Listopada 2020 Autor Share Napisano 4 Listopada 2020 W zestawie był jeszcze dark bejz, ale wydawał mi się za ciemny, zresztą i tak kolor po kolejnych specyfikach ściemnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 2 minuty temu, Kowalec222 napisał: W zestawie był jeszcze dark bejz, ale wydawał mi się za ciemny, zresztą i tak kolor po kolejnych specyfikach ściemnieje. Może masz rację. Druga sprawa, że kolory na zdjęciu mogą wydawać się prześwietlone. Uczę się dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 Mistrzu, to co wyszło u mnie w warsztacie - rurę wydechową dorób bo Chińczyki zapomnieli ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 9 Listopada 2020 Autor Share Napisano 9 Listopada 2020 Widziałem w Twoim warsztacie i rozkminiam jak ją tam pod spodem umocować, chyba tą pancerną osłonę nawiercę i wkleję jakiegoś "kikuta". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 I jak pisał Bulik - w Huskym też zapomnieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 9 Listopada 2020 Share Napisano 9 Listopada 2020 (edytowane) A może un elektyczny, albo na wodór jest? Rosja kraj postępowy w kwestiach ekologii.. Edytowane 9 Listopada 2020 przez kryspacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 10 Listopada 2020 Share Napisano 10 Listopada 2020 Kwestie rury wydechowej tak rozwiazalo RPG. Nie pasuje mi kat pod jakim wystaje albo ktos ja przypadkowo obrocil o 180 stopni (chociaz wtedy bylaby za krotka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 11 Listopada 2020 Autor Share Napisano 11 Listopada 2020 Kolejny odcinek nosi tytuł "Teraz Washa kolej", Typhoon dostał filtr i wash. Teraz czeka mnie jeszcze rozkmina z tłumikiem. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 13 Listopada 2020 Autor Share Napisano 13 Listopada 2020 Powoli do przodu, brudzing dolnych partii. Pozdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Listopada 2020 Share Napisano 14 Listopada 2020 Dobra robota. Świetnie się prezentuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi