Andrzej_LK Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 Na początku była rama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2008 ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Widzę Andrzeju, że nietylko ogladasz, ale i wykonujesz. ICM- sporo pracy wymaga a jak ze spasowaniem? Daje radę, czy masy szpachli itp? Jak mniemam, masy częsci będą samoróbkami...a to sie chwali, jak nic ! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2008 przejrzałeś mnie! coś tam dłubię sobie wieczorami bardzo rzetelną recenzję modelu (co nie zdarza się często) znajdziesz tutaj: http://www.ipmsusa2.org/Reviews/Kits/Armor/icm_72_krupp_protze/icm_72_krupp_protze.htm sporo dorobiłem, co może już trochę widać, góra jest dobrze spasowana ale rama to było prawdziwe wyzwanie... był to klasyczny model - pułapka: przeznaczony na weekend a bujam się z nim piąty miesiąc (w tak zwanych wolnych chwilach, ale prace są już całkiem daleko posunięte). będę sukcesywnie pokazywał. i jeszcze: obiecuje, że następnym razem będzie coś, co jest wyżej niż rama... aż żal, że nie będzie tego widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 Piękna robota... aż żal, że nie będzie tego widać Very Happy Zostają zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2008 powoli ale prace posuwają się do przodu... ale teraz będzie przerwa na kajaki... pozdrawiam i życzę miłej, modelarskiej (lub nie) majówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Kurczę, podziwiam Cię! Takie malutkie rzeczy z taką precyzją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Wróć cały i zdrów, by dokończyć zacnego maluszka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Maja 2008 Autor Share Napisano 5 Maja 2008 na tym etapie prac musiałem trochę przystopować i rozejrzeć się za kierowcą. przeprowadziłem parę rozmów kwalifikacyjnych, ale nawet najlepszy kandydat (Preiser) musiał przejść serię operacji plastycznych i rekonstrukcyjnych. okazało się, że wcale nie jest łatwo dopasować człowieka w skali 1:72 do pojazdu w takiej samej podziałce... ostatecznie dodałem mu głowę MIGa (zestaw German heads) i stosowny makijaż. niedługo będę mógł zamknąć szoferkę. dziękuję Wam za słowa wsparcia i zainteresowania, to bardzo mi pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Maja 2008 Autor Share Napisano 6 Maja 2008 coś już widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 6 Maja 2008 Share Napisano 6 Maja 2008 Jak dotąd świetnie Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 6 Maja 2008 Share Napisano 6 Maja 2008 sporo..bym powiedział ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 6 Maja 2008 Share Napisano 6 Maja 2008 Piekna figurka, model jak narazie rowniez. Figurka malowana pod lupa? I gdzie mozna znalesc ten zestam Miga z glowami? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Maja 2008 Autor Share Napisano 7 Maja 2008 ja kupiłem w Warszawie na Zielnej, zajrzyj na stronę Jadaru do działu figurki. w zestawie jest chyba 20 główek (dobrze nie pamiętam) różnych formacji. świetnie się nadają do poprawiania figurek innych firm. nie potrafię malować pod lupą... ale jestem krótkowidzem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 Bardzo mi się podoba! Szczególnie malowanie. Niecierpliwie czekam na dalszy ciąg relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Maja 2008 Autor Share Napisano 7 Maja 2008 dzięki za doping, postaram się nie zawieść ;-) główki Niemców są tu, ale ich nie widać: http://www.jadarhobby.waw.pl/72077-niemieckie-glowy-wojny-p-8855.html lub na stronie MIGa, (resin kits/figures), nr kat. MP 72 - 077. najczęściej stosuję kombinację Preisera i MIGa, efekty są bardzo dobre. zresztą, Czaku jako specjaliście od 1:72 polecam twojej uwadze wyroby MIGa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Maja 2008 Autor Share Napisano 7 Maja 2008 okazało się, że najtrudniej jest to wszystko połączyć w całość... boję się dotykać modelu... a przecież jeszcze tyle roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 Nie no normalnie miodzio Pokłony Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 7 Maja 2008 Share Napisano 7 Maja 2008 A dziekuje bardzo za te linki. Tak jak juz gdzies piaslem ciezko dostac dobre figurki w tej skali. ITALERI i inne gumiaki czesto nie trzymaja skali (olbrzymy). Jedyna firma jaka moge polecic z tych gumowych to chyba PEGASUS, chociaz i tak sporo odstaje np. od PREISERa. A tak na temat, to ladny ten model wyglada jak 1/35 i o to chodzi. Nawet technika suchego pedza, za ktora osobiscie nie przepadam, robii tu pozytywne wrazenie. Ps. Dlaczego nie moge otworzyc wiekszych fotek Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 8 Maja 2008 Autor Share Napisano 8 Maja 2008 z figurkami to rzeczywiście jest problem. Preiser robi bardzo dobre zestawy ale to głównie Niemcy. MIG jest godny polecenia, podobnie niesamowite wrażenie robi amerykański Warrior (ceny jego zestawów też). ruszył się Dragon w ostatnich zestawach z Konig Tiger ale to tylko przebłyski. niestety na tej półce jest stanowczo zbyt mało. suchy pędzel jest ok jesli kontrasty nie są zbyt duże i dołączy się płukankę i pigmenty. jako specjaliście polecam twojej uwadze także Extratech - wyroby tej firmy powinny Ci się spodobać. co do fotek to nie wiem - robię zdjęcie, wrzucam do resizera i zmniejszam i wklejam przez fotosik. może coś robię nie tak? bo jestem nowicjuszem w te klocki. tak przy okazji - czym fotografujesz swoje modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Maja 2008 Share Napisano 8 Maja 2008 ruszył się Dragon w ostatnich zestawach z Konig Tiger ale to tylko przebłyski. tak sobie liczylem, ze moze bedzie cos wiecej. No ale skoro piszesz, ze to tylko przeblyski :( A modele robie fuji S5600 4mpx na macro. Twoje fotki sa dobre tylko to sa miniaturki i po kliknieci powinny pokazywac sie wieksze min 640/480 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Maja 2008 Autor Share Napisano 10 Maja 2008 ależ to maleństwo jest wymagające... następne dwa wieczory i dwie linki holownicze zawisły na wozie. to już z górki - zostały tylko obicia, zadrapania, filterki, pigmenty... i mnóstwo szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 Super wygląda jak narazie, chyba będę musiał podrasować trochę swojego pniaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 "Protezer" jest super,czekam na resztę - zostały tylko obicia, zadrapania, filterki, pigmenty... i mnóstwo szczegółów. w sumie to co kręci i kradnie....czas;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Maja 2008 Autor Share Napisano 11 Maja 2008 jasne, ale sam chyba wiesz, że na to nie ma lekarstwa ;-) dziękuję za dobre słowo, jeszcze z tydzień, dwa i samochodzik przejedzie do galerii. chyba, że to nadmierny optymizm... nie jestem demonem szybkości w sklejaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi