Marcin M. Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Cześć. Teraz taki, zalegał mi w kufrze od dawna, to go pomaluję, będzie okazja poćwiczyc freehandy na tarczy . Fajny i groźny. Jest jeszcze do niego torebeczka i kawałek miecza, tylko muszę je znaleźć. Tarcza i wojak w podkładzie. Pozdrawiam, Marcin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Jak zawsze będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 27 Września 2020 Autor Share Napisano 27 Września 2020 Teraz, M.A.V. napisał: Jak zawsze będę zaglądał Bardzo się cieszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 No i ja patrzę - podobają mi się Twoje malowanki. Może skusisz się na jakiegoś operatora Sof? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Października 2020 Autor Share Napisano 4 Października 2020 Mały progres, choć ciężko mi idzie z tym gościem. Broda i oczy zaznaczone dla uchwycenia kontrastu, bo ciężko bez tego było. Trzymcie się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 te opaski na nadgarstkach daj ciemnobrązowe jak dla starej skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Października 2020 Autor Share Napisano 5 Października 2020 19 minut temu, M.A.V. napisał: te opaski na nadgarstkach daj ciemnobrązowe jak dla starej skóry Rzecz jasna, na nich na razie baza jest tylko. Ale ogólnie mówiąc, idzie jak krew z nosa mi to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 (edytowane) To bisurman jest chyba - po pierwszych malunkach tak zaczynam podejrzewać. Rzeczywiście wygląd ma groźny, może torebeczka złagodzi nieco ten testosteronowy look Oglądam z zainteresowaniem. BTW - co to są freehandy? Edytowane 5 Października 2020 przez zaruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Października 2020 Autor Share Napisano 5 Października 2020 2 minuty temu, zaruk napisał: może torebeczka złagodzi nieco ten testosteronowy look Różową zrobię albo czerwoną - żarcik ot, taki. 3 minuty temu, zaruk napisał: Oglądam z zainteresowaniem. BTW - co to są freehandy? Dzięki. Freehandy to malowanie "z ręki" - tarcza duża, więc jest na czym poćwiczyć, a jak coś zepsuję, to trudno, do zmywacza pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 Masz jakąś kolejność malowania kolejnych elementów, czy na spontanie tam gdzie akurat chce Ci się zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Października 2020 Share Napisano 5 Października 2020 7 godzin temu, Marcin M. napisał: Rzecz jasna, na nich na razie baza jest tylko. Ale ogólnie mówiąc, idzie jak krew z nosa mi to. ee nieźle Ci te ludki wychodzą - szczególnie cieniowanie skóry Ja zmalowałem z mojego izraelskiego zestawu dwie dziewczyny (każdą dwa razy) i wszystko zmyłem bo wstyd je było pokazać publicznie Na razie zostały odłożone na bok - muszę znów dostać weny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Października 2020 Autor Share Napisano 6 Października 2020 W dniu 5.10.2020 o 21:02, mandrivecs napisał: Masz jakąś kolejność malowania kolejnych elementów, czy na spontanie tam gdzie akurat chce Ci się zacząć? To zależy od figurki. Tutaj musiałem zacząć od ciała, rąk zwłaszcza, bo dużo chlapania washami było, a przy koszuli pomalowanej na gotowo łatwo można by coś zepsuć. Z kolei covidowi malowałem kombinezon najpierw, duże powierzchnie itd., a szczegóły twarzy delikatnie pedzelkiem można było domalowywać. A poprawki i tak zawsze na końcu robię. 22 godziny temu, M.A.V. napisał: ee nieźle Ci te ludki wychodzą - szczególnie cieniowanie skóry ano, staram się, ale zdrowia przy tym, bywa, pół zostawiam. 22 godziny temu, M.A.V. napisał: Ja zmalowałem z mojego izraelskiego zestawu dwie dziewczyny (każdą dwa razy) i wszystko zmyłem bo wstyd je było pokazać publicznie Ty warsztat zakładaj figurkowy, to na bieżąco bedziemy pracować . A z weną to fakt. Musi być. Tymczasem tak jest. Oczy blasku dostały i zacząłem misiurę malować. Najpierw wash nuln oil i drybrush srebrnym. I znów nuln oil. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Października 2020 Share Napisano 6 Października 2020 7 minut temu, Marcin M. napisał: Ty warsztat zakładaj figurkowy, to na bieżąco bedziemy pracować . A z weną to fakt. Musi być. warsztat już "wisi" o lipca ale nie aktualizowałem malunków żeby oglądający nie pękli ze śmiechu Jak się pojawi wena i znów do niech siądę to coś wrzucę - jak to mówią: do 3 razy sztuka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Października 2020 Autor Share Napisano 25 Października 2020 Trochę przyschło tutaj, więc mała aktualizacja. Znany i lubiany nuln oil po całości kolczugi: Damy czas na wyschnięcie dokładne! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 25 Października 2020 Share Napisano 25 Października 2020 (edytowane) Oczy wyszły pierwsza klasa. Mają błysk i blask. Brodę będziesz jeszcze barwił? Mam wrażenie, że w tej chwili ma błękitnawy odcień. Edytowane 25 Października 2020 przez zaruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 25 Października 2020 Autor Share Napisano 25 Października 2020 Dzięki. Na brodzie nie ma grama czarnej farby, Może dlatego ma odcień niebieski. Zobaczymy jak całościowo to będzie wyglądać, wtedy zadecyduję, co jeszcze robić z zarostem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 W najgłębsze cienie dałem jeszcze raz nuln oil, tym razem wymieszany z drakenhof nightshade, wyszedł granatowoczarny wash. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 Dobrze idzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 kolczuga całkiem niezła wyszła - jestem na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2020 Po suchym srebrnym pędzlu. Szkoda, że nie mam humbrola srebrnego. Akryle jednak niezbyt dobrze sie spisują w tym przypadku. No ale cienie zostały, a o to mi chodziło. Pas maźnięty tylko raz saddle brown Vallejo. Teraz muszę pomyśleć nad kolorystyką ubranka. Macie jakieś sugestie? W pierwszej wersji zrobiłem go w drobną szachownicę, coś a la tarcza na godle chorwackim, ale wyszło to miernie. Jednolitego chciałbym uniknąć bo wydaje mi się nudne. Z przodu niewiele będzie widać, wzór bedzie pokrywał się z tym na tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2020 Kabalite Green i Temple Guard Blue. Pierwsze warstwy. Prosta, duża szachownica. Nie będę przesadzał. Pod prawą pachą musze poprawić, bo wzór mi trochę uciekł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 Fajnie idzie.Co to Srebrnego humbrola przejdz na olenją Tamiye x-11.Najfajniejsze sreberko jakie miałem z olejnych.Humbrol sreberko to już nie to co kiedyś.Ma inny skład.Nie wiem co ma Tamiya ale przypomina najlepszy okres srebrnej humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi