Skocz do zawartości

"The Guardian" Medieval Knight XIII d.C - 1:10 Best Soldiers

Marcin M.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Teraz taki, zalegał mi w kufrze od dawna, to go pomaluję, będzie okazja poćwiczyc freehandy na tarczy :D . Fajny i groźny. Jest jeszcze do niego torebeczka i kawałek miecza, tylko muszę je znaleźć.

Tarcza i wojak w podkładzie.

P9270280.thumb.JPG.f40e9b97c5d5069118660d68ddae7774.JPG

Pozdrawiam, Marcin.

• Like 1

19 minut temu, M.A.V. napisał:

:super:

te opaski na nadgarstkach daj ciemnobrązowe jak dla starej skóry

Rzecz jasna, na nich na razie baza jest tylko.  Ale ogólnie mówiąc, idzie jak krew z nosa mi to.

• Like 1

To bisurman jest chyba - po pierwszych malunkach tak zaczynam podejrzewać. Rzeczywiście wygląd ma groźny, może torebeczka złagodzi nieco ten testosteronowy look 😉

Oglądam z zainteresowaniem. BTW - co to są freehandy?

Edytowane przez zaruk

2 minuty temu, zaruk napisał:

może torebeczka złagodzi nieco ten testosteronowy look 😉

Różową zrobię albo czerwoną 😉 - żarcik ot, taki.

3 minuty temu, zaruk napisał:

Oglądam z zainteresowaniem. BTW - co to są freehandy?

Dzięki. Freehandy to malowanie "z ręki" - tarcza duża, więc jest na czym poćwiczyć, a jak coś zepsuję, to trudno, do zmywacza pójdzie.

7 godzin temu, Marcin M. napisał:

Rzecz jasna, na nich na razie baza jest tylko.  Ale ogólnie mówiąc, idzie jak krew z nosa mi to.

ee nieźle Ci te ludki wychodzą - szczególnie cieniowanie skóry :super:

Ja zmalowałem z mojego izraelskiego zestawu dwie dziewczyny (każdą dwa razy) i wszystko zmyłem bo wstyd je było pokazać publicznie :haha:

Na razie zostały odłożone na bok - muszę znów dostać weny,

W dniu 5.10.2020 o 21:02, mandrivecs napisał:

Masz jakąś kolejność malowania kolejnych elementów, czy na spontanie tam gdzie akurat chce Ci się zacząć?

To zależy od figurki. Tutaj musiałem zacząć od ciała, rąk zwłaszcza, bo dużo chlapania washami było, a przy koszuli pomalowanej na gotowo łatwo można by coś zepsuć. Z kolei covidowi malowałem kombinezon najpierw, duże powierzchnie itd., a szczegóły twarzy delikatnie pedzelkiem można było domalowywać. A poprawki i tak zawsze na końcu robię.

22 godziny temu, M.A.V. napisał:

ee nieźle Ci te ludki wychodzą - szczególnie cieniowanie skóry 

ano, staram się, ale zdrowia przy tym, bywa, pół zostawiam.

22 godziny temu, M.A.V. napisał:

Ja zmalowałem z mojego izraelskiego zestawu dwie dziewczyny (każdą dwa razy) i wszystko zmyłem bo wstyd je było pokazać publicznie

Ty warsztat zakładaj figurkowy, to na bieżąco bedziemy pracować 😉 . A z weną to fakt. Musi być.

Tymczasem tak jest. Oczy blasku dostały i zacząłem misiurę malować. Najpierw wash nuln oil i drybrush srebrnym. I znów nuln oil.PA060252.thumb.JPG.7b845112cf4238b95eeba4871bd7487a.JPGPA060253.thumb.JPG.7a1f9b2b2ea46b78003a04baf688e5ae.JPGPA060254.thumb.JPG.39fdfb61ee648ac08119bcdf469bc3c0.JPG

M.

7 minut temu, Marcin M. napisał:

Ty warsztat zakładaj figurkowy, to na bieżąco bedziemy pracować 😉 . A z weną to fakt. Musi być.

warsztat już "wisi" o lipca ale nie aktualizowałem malunków żeby oglądający nie pękli ze śmiechu :haha:

Jak się pojawi wena i znów do niech siądę to coś wrzucę - jak to mówią: do 3 razy sztuka  

• Like 1

• 3 weeks later...

Oczy wyszły pierwsza klasa. Mają błysk i blask. Brodę będziesz jeszcze barwił? Mam wrażenie, że w tej chwili ma błękitnawy odcień.

Edytowane przez zaruk

• 1 month later...

Po suchym srebrnym pędzlu. Szkoda, że nie mam humbrola srebrnego. Akryle jednak niezbyt dobrze sie spisują w tym przypadku. No ale cienie zostały, a o to mi chodziło. Pas maźnięty tylko raz saddle brown Vallejo.

PC060330.thumb.JPG.117a8c3923be6941db9cf8f42cd61068.JPGPC060331.thumb.JPG.ad69999e3d2639facf487f747caf385e.JPGPC060332.thumb.JPG.13dd7527a4bcaa9f0ceedf49d526600f.JPG

Teraz muszę pomyśleć nad kolorystyką ubranka. Macie jakieś sugestie? W pierwszej wersji zrobiłem go w drobną szachownicę, coś a la tarcza na godle chorwackim, ale wyszło to miernie. Jednolitego chciałbym uniknąć bo wydaje mi się nudne. Z przodu niewiele będzie widać, wzór bedzie pokrywał się z tym na tarczy.

Kabalite Green i Temple Guard Blue. Pierwsze warstwy. Prosta, duża szachownica. Nie będę przesadzał. Pod prawą pachą musze poprawić, bo wzór mi trochę uciekł.PC080339.thumb.JPG.04e9e2166e9358e8bd759b651637e5c8.JPGPC080337.thumb.JPG.1f6a2159f1a28c08bb0b0005a864ec81.JPGPC080338.thumb.JPG.2ba705e82b3701a266ab2f8d3654535c.JPG

• Like 1

Fajnie idzie.Co to Srebrnego humbrola przejdz na olenją Tamiye x-11.Najfajniejsze sreberko jakie miałem z olejnych.Humbrol sreberko to już nie to co kiedyś.Ma inny skład.Nie wiem co ma Tamiya ale przypomina najlepszy okres srebrnej humbrola.