Skocz do zawartości

Ambrosini SAI-207 - RS Models 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój pierwszy model ze stajni RS Models. Składa się całkiem dobrze. Najsłabiej spasowane elementy to wlot powietrza, który jest trochę za duży i trzeba go trochę podszlifować żeby zmieścił się do kadłuba. Spasowanie przejścia skrzydło kadłub. Plusem zestawu jest blaszka z drobiazgami do kokpitu.  Malowany Humbrolami, Hatakami, Pactrami, pędzlem.

DSC04214.jpg

DSC04217.jpg

DSC04220.jpg

DSC04232.jpg

DSC04235.jpg

DSC04239.jpg

DSC04259.jpg

DSC04263.jpg

• Like 4
Napisano

Podoba mi się i samolot i robota. Jak na malowanie pędzlem to też bym tak chciał. Za to kalki odstają na skrzydłach. A ciepłe słowo o RS MODELS zachęca do jednak bliższego poznania się z wyrobami tej firmy 

• Like 1
Napisano

Co do zdjęć to trochę je obrobiłem w jakimś programie graficznym.  Być może za mało, może kiedyś to ogarnę. Pogoda też nie pomagała w robieniu zdjęć.  Kalki w rzeczywistości aż tak bardzo nie odstają od skrzydeł. Były kładzione bez żadnych płynów.

Napisano

Co do modelika to tylko można się przyczepić, że taki gładki i czyścioszek picuś-glancuś 😉 .  Problem kalek znam z autopsji, na żywo nie widać, a na zdjęciach aż "wyją".

Nie miałeś czasem w aparacie ustawionego zbyt dużego ISO? Bo tak jakby ziarno wyłaziło.

Napisano
19 godzin temu, Baas ArK napisał:

Nie miałeś czasem w aparacie ustawionego zbyt dużego ISO? Bo tak jakby ziarno wyłaziło

Zdjęcia robione telefonem.

Model czysty. Wychodzę, z założenia że za nim się ubrudzi musi być czysty. Nie zawsze mam pomysł jak sensownie ubrudzić model. A brudzić tylko dla zasady, bo taka jest moda jest bezsensu.

Napisano

Bez obrazy, ale te zdjęcia są tragiczne. Ja bym się wstydził coś takiego wstawić.

Normalnie bym nie pisał, ale to już kolejna Twoja galeria o tej jakości.

• Haha 1
Napisano
4 godziny temu, mig napisał:

Zdjęcia robione telefonem.

A obiektyw masz czysty? Na starej Nokii tak miałem, że na brudnym  właśnie takie ziarno wyłaziło.