mig Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 Mój pierwszy model ze stajni RS Models. Składa się całkiem dobrze. Najsłabiej spasowane elementy to wlot powietrza, który jest trochę za duży i trzeba go trochę podszlifować żeby zmieścił się do kadłuba. Spasowanie przejścia skrzydło kadłub. Plusem zestawu jest blaszka z drobiazgami do kokpitu. Malowany Humbrolami, Hatakami, Pactrami, pędzlem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 Ciekawy modelik.Szkoda że dużo traci w obiorze przez niespecjalne zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 Podoba mi się i samolot i robota. Jak na malowanie pędzlem to też bym tak chciał. Za to kalki odstają na skrzydłach. A ciepłe słowo o RS MODELS zachęca do jednak bliższego poznania się z wyrobami tej firmy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Października 2020 Autor Share Napisano 18 Października 2020 Co do zdjęć to trochę je obrobiłem w jakimś programie graficznym. Być może za mało, może kiedyś to ogarnę. Pogoda też nie pomagała w robieniu zdjęć. Kalki w rzeczywistości aż tak bardzo nie odstają od skrzydeł. Były kładzione bez żadnych płynów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 18 Października 2020 Share Napisano 18 Października 2020 Co do modelika to tylko można się przyczepić, że taki gładki i czyścioszek picuś-glancuś . Problem kalek znam z autopsji, na żywo nie widać, a na zdjęciach aż "wyją". Nie miałeś czasem w aparacie ustawionego zbyt dużego ISO? Bo tak jakby ziarno wyłaziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Października 2020 Autor Share Napisano 19 Października 2020 19 godzin temu, Baas ArK napisał: Nie miałeś czasem w aparacie ustawionego zbyt dużego ISO? Bo tak jakby ziarno wyłaziło Zdjęcia robione telefonem. Model czysty. Wychodzę, z założenia że za nim się ubrudzi musi być czysty. Nie zawsze mam pomysł jak sensownie ubrudzić model. A brudzić tylko dla zasady, bo taka jest moda jest bezsensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 Bez obrazy, ale te zdjęcia są tragiczne. Ja bym się wstydził coś takiego wstawić. Normalnie bym nie pisał, ale to już kolejna Twoja galeria o tej jakości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 19 Października 2020 Share Napisano 19 Października 2020 4 godziny temu, mig napisał: Zdjęcia robione telefonem. A obiektyw masz czysty? Na starej Nokii tak miałem, że na brudnym właśnie takie ziarno wyłaziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Października 2020 Autor Share Napisano 20 Października 2020 18 godzin temu, Baas ArK napisał: A obiektyw masz czysty? Czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi