makinen Posted October 22, 2020 Share Posted October 22, 2020 (edited) Tytuł enigmatyczny, a pod nim kryje się mała scenka zawierająca M1165 i Mitsubishi Pajero oraz kilku figurantów. Całość to pewnie tło w postaci tychże betonowych barier. Zacznę bardzo powoli. Użyte modele to 1. M1151 Academy 2. Japanese SUV Takom 3. System SAMSON będzie dłubany od podstaw w oparciu o CROWS (o ile się coś da przeszczepić) M1165 z betonem w tle i Mitsubishi Pajero M @M.A.V.- liczę na Twojego potwora.... Edited October 22, 2020 by makinen 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chorąży Posted October 22, 2020 Share Posted October 22, 2020 Zasiadam i kibicuję, do tego pajero trzeba mieć zdrowie, projektant nie do końca (moim zdaniem) przemyślał kwestię bocznych okien i szyberdachu, ale ogólne :) ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted October 22, 2020 Author Share Posted October 22, 2020 8 minut temu, chorąży napisał: Zasiadam i kibicuję, do tego pajero trzeba mieć zdrowie, projektant nie do końca (moim zdaniem) przemyślał kwestię bocznych okien i szyberdachu, ale ogólne ... Masz rację. Dodatkowo pikanterii dodaje fakt, ze kupiłem ten model z wklejonymi szybami i...umówmy się, precyzyjna robota to nie jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted October 22, 2020 Share Posted October 22, 2020 będę zaglądał - powodzenia w budowie Godzinę temu, makinen napisał: @M.A.V.- liczę na Twojego potwora.... eh... chyba szybciej ogarnę panienki łącznie z "wyjściowym" makijażem obie konserwy (koszerna i egipska) przy dobrych wiatach ruszą wiosną 2021 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 M1165 z betonem w tle i Mitsubishi Pajero - wieza bedzie rownierz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted October 23, 2020 Author Share Posted October 23, 2020 55 minut temu, bulik58 napisał: M1165 z betonem w tle i Mitsubishi Pajero - wieza bedzie rownierz? Daaaaaaaleeeeeekooooo jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 haha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted October 27, 2020 Author Share Posted October 27, 2020 Na ten moment SUV jak Lego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted November 5, 2020 Author Share Posted November 5, 2020 (edited) SUV pomalowany. Działam dalej Edited November 5, 2020 by makinen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted November 14, 2020 Author Share Posted November 14, 2020 SUV prawie gotowy. Makro zabija wszystko- lustrzane przyciemnione szyby wyczyszczę, bo każdy paluch na nich widać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted November 14, 2020 Share Posted November 14, 2020 zgrabnie idzie , makinen cos wiecej napisac na temat tego SUV-a jako role pelni? 5 anten na dachu moze sugerowac woz lacznosci, walki elektronicznej itp? czy te pojazdy wystepuja parami czy tez to tylko przypadkowe polaczenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted November 14, 2020 Author Share Posted November 14, 2020 Niestety zdjęć mało (5). Wewnątrz żadnych. Musiałem zamontować przyciemniane szyby, bo anteny sugerują zestawy elektroniki w środku. Ponieważ nie mam pojęcia, co może być w środku, to trzeba było trochę oszukać. Wydaje mi się, że to może być pojazd dowodzenia, na walkę elektroniczną zbyt ubogi zestaw anten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted November 14, 2020 Share Posted November 14, 2020 znasz moze nazwe tej wersji ? moze udaloby sie cos znalezsc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted November 14, 2020 Share Posted November 14, 2020 Było szukane. Lipa generalnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted November 14, 2020 Share Posted November 14, 2020 jak zwykle niezawodny kubisz zaoszczedziles mi czasu na szukanie dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubisz Posted November 14, 2020 Share Posted November 14, 2020 Jakby co, to zajrzyj sobie do wątku makinena na forum Humvee: https://humvee-models.com/viewtopic.php?f=7&t=1751. Są tam linki do tych raptem kilku zdjęć i śladowa dyskusja o tym samochodziku (który nawiasem mówiąc w oryginale jest nowszym modelem Pajero, niż zestaw Takoma). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted November 19, 2020 Author Share Posted November 19, 2020 Dla tych mniej zorientowanych- SUV Takoma, to wczesniejsza wersja Pajero/Montero, niż ta z oryginalnych zdjęć, a więc lekko przez palce trzeba spojrzeć. Tak więc SUV (bez bagażnika z antenami jeszcze), wstępnie zaczęty M1165 i elementy zapór/barier z checkpointa autorstwa Przemka Przybulewskiego (pierwyj sort z kontaktem, zleceniem, wykonaniem, jakością i dostawą). Polecam. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted December 15, 2021 Author Share Posted December 15, 2021 Zbyt daleko dalej nie jestem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts