kartoniak Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Witam jak zrobić przydymienia przy działkach i wylotach spalin z silnika przy samolotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Najprościej to przy użyciu suchych pasteli. Kupujemy jakąś czarną, ścieramy na proszek (np. przy pomocy małego sitka) i pędzelkiem nanosimy zależnie od potrzeb na matową powierzchnię. Efekt na lufie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Witaj ja scieram pastele w taki sposób że zamykam je w pudełeczku po tabletkach i trząsam rzucam kopie je i robi się proszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Witaj. Gunze ma w ofercie coś takiego do robienia sadzy ale jak to działa to nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawrzul Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Nie zebym reklamowal...ale na allegro sa dosc tanio suche pigmenty. Kupilem sobie caly zestaw i jak na moje oko sa bardzo najs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 ja scieram pastele w taki sposób że zamykam je w pudełeczku po tabletkach i trząsam rzucam kopie je i robi się proszekA nie prosciej zetrzec je na kawalku papieru sciernego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 ja scieram pastele w taki sposób że zamykam je w pudełeczku po tabletkach i trząsam rzucam kopie je i robi się proszekA nie prosciej zetrzec je na kawalku papieru sciernego? Ale przyjemność chyba nieporównywalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 A nie prosciej zetrzec je na kawalku papieru sciernego? Zależy jeszcze na jakim papierze ścierasz pastele. Ja osobiście wolę technikę skrobania żyletką/skalpelem/nożem do tapet, zwyczajowo nie potrzebuję dużej ilości tego pigmentu dlatego ścieram tyle ile mi potrzeba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Zanim zaczniesz nanosić okopcenia , potrenuj na resztkach ramek wtryskowych. Zobaczysz wtedy efekt działania pigmentów . Gdy ich brak zrób to suchym pędzlem- zaczynając od czarnego , rozjaśniając a kończąc jasnoszarym lub białym dający efekt najświeższej warstwy tlenków. Robiąc okopcenia na modelu samolotu pamiętaj o kierunku smug zgodnie z opływem powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi