Browarek90 Napisano 4 Listopada 2020 Share Napisano 4 Listopada 2020 Witam, dłuższy czas chciałem zbudować coś w tematyce Gundam, a że ostatnio dostałem prezent w postaci tego modelu, więc zabieram się powoli do pracy. To tytułowy bohater: Po obejrzeniu zawartości pudełka doszedłem do wniosku że jest to model dobrej jakości i fajnie zdetalowany. Wiem że taki model można złożyć praktycznie bez kleju i malowania, ale ja postanowiłem jednak malować delikwenta ;] Wstępnie przygotowałem już pierwsze elementy: Ten element po prawej to klata/tors i tu widać że malowanie i wash w zagłębienia się przyda. I tak przy okazji pytanie: Jaki będzie dobry lakier matowy, ale taki żeby był matowy? Mam jeden od humbrola ale nijak mat z niego nie wychodzi ;/ Błyszczących mam parę i najlepszy to GX-100 z którego jestem zadowolony oraz jest łatwy w "obejściu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 6 Listopada 2020 Share Napisano 6 Listopada 2020 Chętnie poobserwuje - kolega fascynuje się gundamami, to będę mu tez podsyłał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Listopada 2020 Super Moderator Share Napisano 6 Listopada 2020 W dniu 4.11.2020 o 22:39, Browarek90 napisał: Jaki będzie dobry lakier matowy, ale taki żeby był matowy? Ostatnio nałożyłem go ma model i jest to najlepszy mat jaki kiedykolwiek nałożyłem. Model jest na prawdę matowy i gładki. Wiesz o co mi chodzi. https://www.mojehobby.pl/products/GX114-Super-Smooth-Clear-Flat.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 Polecam AK Varnish ultra matte - naprawdę głębokki mat... (AK183) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Listopada 2020 Share Napisano 7 Listopada 2020 O, bardzo fajny sie zapowiada, lubię mechy. Ciekawe, czy ktoś pokusiłby się o zrobienie sceny batalistycznej w stylu Mech vs. F104? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 Dziękuję za odpowiedzi. Za mną już pierwsze malowanie, po którym wiem ze będzie lekka zmiana kolorów. Mianowicie kolor biały zastąpię niebieskim lub takim szaro niebieskim, ponieważ po pierwszę moja biała farba odmówiła posłuszeństwa a po drugie nie umiem białego ;p Hełm idzie do zmycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Listopada 2020 Share Napisano 8 Listopada 2020 A nie łatwiej byłoby go malować po złożeniu w całość? Bazę i rozjaśnienia aero, a detale z pędzla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 8 Listopada 2020 Autor Share Napisano 8 Listopada 2020 W sumie też by tak można ale te pierwsze części wydaje mi się że będą dobrze wyglądać pomalowane oddzielnie. Ogólnie zastanawiałem się czy później jak będę miał całe kolejne segmenty nie robić tak jak mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 13 Listopada 2020 Autor Share Napisano 13 Listopada 2020 Witam Zmalowałem już głowę mecha i w tej kolorystyce bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 23 Listopada 2020 Autor Share Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) Witam Przez ostatnie parę dni ruszyłem trochę do przodu. Na razie gotowy jest korpus, ręce i głowa. Oczywiście jeszcze będą kalki i małe poprawki. Fajnie że ręce są w pełni ruchome ;] Edytowane 24 Listopada 2020 przez Browarek90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 25 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2021 Witam, ostatnio trochę podziałałem. Mech stanął już na własnych nogach, jeszcze trochę zostało do roboty. Przy następnym przyjmę inny tryb składania/malowania, ale nadal twierdzę że w takiej kolorystyce mu lepiej ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi