Dumo Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 (edytowane) Po długim ogarnianiu niedokończonych modeli nareszcie mam czas na elefanta. Dragon Premium Edition skala 1:35. Diorama będzie zrobiona na podstawie tego zdjęcia: Oczywiście na fotce "słonik" ma rozerwany cały tył, na mojej dioramce Elefant będzie w pełni sprawny. Edytowane 10 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 No, wreszcie budujesz. Zapowiada się super. Czekam na pierwsze foty z budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 masz literówkę w tytule wątku :P posiadasz inne zdjęcia tego wozu? gdzie na wklejonej przez ciebie fotce widać rozwalony tył? jakie figurki będziesz wykorzystywał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 I w tym wątku masz Dumo literówkę i masz literówkę w In-Boxie w innym dziale o której już Ci tam wspominałem. Popraw to bo "Elefant" jest słowem-kluczem gdy ktoś będzie chciał szukać akurat na forum Elefantów przez wyszukiwarkę - i tak przegapi Twój model, który wierzę, że będzie w przysłowiową "dechę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Maja 2008 Autor Share Napisano 1 Maja 2008 Poprawione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Maja 2008 Autor Share Napisano 1 Maja 2008 FAZZY_bez_humoru jak narazie to jest wstępny projekt... figurki będe szukał dragonowskie chyba że znajde pasujące do diorki żywiczne na allegro. Co do zdjęcia jest jeszcze jedna fotka przedstawiająca go od tyłu, niestety jej nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 No to będzie się działo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Maja 2008 Autor Share Napisano 2 Maja 2008 Jak widać praca wre, wczorajsze zdjęcia: Niestety kleju mi zabrakło a sklepy pozamykane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 Niestety kleju mi zabrakło a sklepy pozamykane... To zawsze boli najbardziej.... Chce się sklejać, a tu siła wyższa Co do zimmeritu, to moje zdanie znasz, zaś wykonanie kadłuba poki co bardzo schludne. Modeli tego pojazdu jest sporo, więc masz na czym się wzorować (choćby: www.missing-lynx.com ) Jeśli mają to być Włochy to śmiało możesz kilku Falschirmjaeger dołożyć. Tak mała rada, "przeciągnij" pędzlem z nitro całą powierzchnie pancerza nad zimmeritem na nadbudowce, a potem papier ścierny, nada to fakturę stali walcowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Maja 2008 Autor Share Napisano 2 Maja 2008 Tak mała rada, "przeciągnij" pędzlem z nitro całą powierzchnie pancerza nad zimmeritem na nadbudowce, a potem papier ścierny, nada to fakturę stali walcowanej. Miałem to w wplanach ale dopiero pod koniec budowy... Co do figurek coś w tym stylu wybiore... http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=1092722&grp=&f_pkt= Jeszcze dzisiaj musze kupić szpachle od humbrola i zatkać dzióry które powstały po nałożeniu zimmeritu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Sporo szpachli upłynie zanim skończe ten kadłub :P Szukałem po całym Kołobrzegu szpachli modelarskiej i tylko była Wamodu niestety... trzeba będzie uważać ale jakoś zatkam te szpary. Elefant Lowrider Nigdy nie miałem takiej ilości blach na modelu. Apropo wszystkie komentarze i sugestie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Nigdy nie miałem takiej ilości blach na modelu. No to pora najwyższa zacząć budować takowych modelików. Właśnie kończę Luchsa od ICM z kilkoma płytkami blach, jednym słowem złoty czołg - aż szkoda malować. Co do Twojego słonia, troszkę Ci blachy zimmeritu odeszły tu i ówdzie, więc sobie doklej (głownie tył, widoczne na drugiej fotce - te szpary) Przód bardzo fajnie wyszedł. Aaa mam pytanie, Obszar pancerza za kołami smarowałeś nitro aby uzyskać fakturę stali, czy tylko to tak wygląda na fotce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Właśnie kończę Luchsa od ICM Taaa, a pojutrze matura :P No no Dumo, zapowiada się interesująco! Ciekawe jak będzie wyglądał ten Zimmerit po nałożeniu farby. Będziesz dawał jakiś specjalny podkład? Ja bym Ci polecał Mr. Metal Primer od Gunze - świetnie się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 jednym słowem złoty czołg - aż szkoda malować. Tu się z tobą zgodze Textura na pancerzu juz jest zrobiona... przeleciałem nitrem szybki, dobry sposób. Będziesz dawał jakiś specjalny podkład? Podkład standardowo szara mocno rozcieńczona farba Pactra żeby mocno zimmeritu nie zakryć, a i oczywiście przeźroczysty grunt na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Jakub Ślęczka napisał: Właśnie kończę Luchsa od ICM Taaa, a pojutrze matura :P Grunt to się odstresować :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Chciałbym być na waszym miejscu skończyć szkołe i zdać mature... a następnie w świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Chciałbym być na waszym miejscu skończyć szkołe i zdać mature... a następnie w świat Ja bym jeszcze posiedział w LO, ach te wycieczki 3 i 4 dniowe (%) albo nowe licealistki we wrześniu... To były 3 piękne lata, nie zapomnę do końca życia. Każdy kto ukończy szkołę średnią przyzna mi rację. Aj, aj, aj... Teraz matura - trzeba wybić sobie z głowy imprezy... uczyć się... stresować... Ale, niedługo studia więc się znowu zacznie, studentki, imprezy... a przed studiami 4 miesiące wolnego, więc nadrobię zaległości modelarskie!!! Świat jest piękny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Eee tam, studenckie życie to jest to %%%% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Mordęga z tymi blachami, na szczęście skończone... to jest chyba mój najszybszy warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Ale, niedługo studia więc się znowu zacznie, studentki, imprezy... No ja nie byłbym taki pewien. Bo potem (a szczególnie przed sesją) trzeba się też dużo uczyć, ponieważ nieraz egzaminy są trudniejsze niż matura (mniej czasu, tyle samo materiału). @Dumo Pięknie wygląda ten elefant. Jednak mam wrażenie, że w niektórych miejscach zalałeś sobie fakturę zimmeritu (np. patrz na ostatnie zdjęcie). Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 3 Maja 2008 Autor Share Napisano 3 Maja 2008 Niestety ta szpachla wamodu to tragedia ale tylko do takiej mam dostęp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Jak na razie idzie Ci świetnie- czekam na więcej zdjęć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Niestety ta szpachla wamodu to tragedia ale tylko do takiej mam dostęp... E tam, dobra jest ładnie się marze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 Kadłub dolna częśc jest już prawie skończona jeszcze musze pare blach przykleić troche przeszpachlować i "trza" się brać za gąski, co ja bym dał żeby mieć w tym momencie friule Wieczorem wrzuce pare fotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 No praca w ree. Bardzo ładnie wygląda i naprawdę szkoda malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi