wodzik730 Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 No to się jeszcze pomądrzę ... Postaw go na jakiś gruzach, daj troszkę cegieł, czerwonego pyłu i innego miejskiego śmiecia na wierzch, a figury daj do innego projektu ( bo mówisz, ze nie pasują) i jako jeden z dwóch ocalałych bronił Berlina będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Maja 2008 Autor Share Napisano 23 Maja 2008 Zostaje przy tamtym zrobiłbym twój pomysł....... ale ni mam $$$$$$ wszystko wydałem na figurki... Nawet nie mam kasy żeby kupić szpachle do wykonania dioramy. Zobaczymy coś się ciekawego wykombinuje w następnym projekcie. Może sobie sprawie Ferdinanda i Kursk 1943 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Wiem czego mi w nim brakuje - zapigmentuj go ostro. Kolega Patterson pokazywał na forum takiego słonia - można się tym zainspirować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Spoko, polecam się na przyszłość..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Maja 2008 Autor Share Napisano 23 Maja 2008 rollingstones a możesz mi przybliżyć jakie pigmenty, bo już szarym pigmentem go pokrywałem i jeszcze szary filtr na niego prysne na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 rollingstones a możesz mi przybliżyć jakie pigmenty, bo już szarym pigmentem go pokrywałem i jeszcze szary filtr na niego prysne na koniec. Całkowicie błędna kolejność. Dumo - jaka jest koncepcja dioramy - i jakie pigmenty masz. Pytanie jeszcze jedno masz pigmenty czy pastele suche - to jest dosyć istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 23 Maja 2008 Autor Share Napisano 23 Maja 2008 Diorama - zima Pigmenty - suche pastele Nie stać mnie na inne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Zima powiadasz. pastele w ciemnych kolorach - przewaga brązów i ciemne szarości, aż do czerni. Potrzebujesz minimum 4-6 kolorów. Czy dysponujesz white spirytem - rozcieńczlnikiem do farb olejnych Zachęcam Cię do nabycia jednak kilku kolorów MIGA - koszt jednego pigmentu to około 15 zł - a daje Ci inny komfort pracy. Zakup taki starcza na bardzo a to bardzo długo. Powiem tak lepiej zrezygnowac z jednego modelu a środki przerzucić na chemię mofelarską . Daj mi jakieś zdjęcie co chciałbyś osiągnać i resztę zrobimy na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Rollingstones : czemu na priv i co my cała reszta mamy w ciemnocie żyć ? prosimy tutaj Po drugie mam pytanie jaka różnica oprócz gradacji (pasteli nie zetrze się tak drobno jak pigmentu to rozumię ) jest pomiedzy pastelami a pigmentem , jak dobrze kombinuję droga dedukcji to żeby uzyskac jakiś określony kolor pigmentu to trzeba się natrzeć ileś kolorów pasteli a resta tajemnej sztuki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Mig jest cholernie drogi i tu jest ta lipa ale za to jakościowo bardzo dobry, ponieważ jest to pigment naturalny, a pastele sztuczny... Nie używam white spirita tylko, dysponuje terpentyna bardzo dobrze się sprawuje. Jak sie troche ogarne bo dopiero wstałem po ciężkiej nocy zaprezentuje co chciałbym osiągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Maja 2008 Autor Share Napisano 24 Maja 2008 Troszke ogarnąłem... No to tak jak na razie używałem na tym modelu washa olejnego farbami artystycznymi, dokładnie 2 odcienie brązu i żółci: I pigmentu zmieszanych dwóch pasteli, szarej i białej: Jak już pisałem wcześniej będzie jeszcze wykańczający filtr albo dwa na koniec, żeby troszke urozmaicić malowanie. Zauważyłem jeszcze pare niedoróbek, trzeba troszke zacieków i rdzy dodać: Mam pytanie co do błota zawsze robiłem błoto nakładając szpachle następnie malując lub mieszaniem pasteli z gipsem... Macie może lepsze i realniejsze sposoby uzyskania błotka ?? (tanie sposoby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 realniejsze sposoby uzyskania błotka ?? Masz je pod nosem..kurz z ulicy,z piaskownicy..ziemia, wystarczy się schylić. Pokazuj co tam działasz, boś zwolnił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Maja 2008 Autor Share Napisano 29 Maja 2008 Straciłem wene...... robie sobie przerwe z modelarstwem jak na ten moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 Ja i pan Tyskie prowadziliśmy dzisiaj długą debate i doszliśmy do wniosku że razem weźmiemy się do roboty... wieczorem wrzuce fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Błotko możesz wykonać z tynku akrylowego albo silikonu AKRYL,przed zaschnięciem możesz jeszcze poracować nad chropowatością z suchym pędzlem.A i dobra jest też gładz szpachlowa taka budowlana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 5 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2008 Budowlany za szybko wysycha spróbuje tego gipsu artystycznego czy jak to tam się nazywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Ja i pan Tyskie prowadziliśmy dzisiaj długą debate i doszliśmy do wniosku że razem weźmiemy się do roboty... Tja nająłeś jakiegoś Hiszpana ukrytego pod tym pseudonimem i wieczorkiem zaserwujesz nam lekcję modelarstwa (żarcik) A na serio, to czekam z niecierpliwością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2008 Pan Tyskie mnie załatwił a także pan Fax ledwo co żyje po nich a więc po weekendzie jak dobrze pojdzie będą fotki.... Wiecie jak to mówią "ty ją w morde ona cie na ziemie" tak to bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2008 Pstryknąłem pare fotek dzisiaj, ogólnie nic ciekawego tylko szczegóły pomalowane. Nie mam niestety czasu na więcej ale po wystawieniu ocen biore się za niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PHILLIP Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Tyskie Tyskie i jeszcze raz Tyskie... hehe nieźle popijasz przy modelach ale za to świetnie ci wychodzą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 o ja pierdziele ale bajzel muszę to matce pokazać, wtedy się odczepi, że u mnie zawsze biurko zawalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Roobert zwróć uwagę na ścianę Czyściutka, a przecież zawsze się coś chlapnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2008 Trudno powiedzieć żeby moja ściana była śnieżno biała A tak na serio jak się przyjrzysz jest szara od oparów farb i rozpuszczalników.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Dumo, jak robisz zdjęcia w pomieszczeniu ustaw sobie balans bieli na pochmurno- pozbędziesz się tej niebieskiej poświaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 Tyskie Tyskie i jeszcze raz Tyskie... Trzeba jakoś sił nabrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi