art1992 Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Pudło: Wypraski: Gąski: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 Pokleiłem kółka i dałem podkład farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Witam. Na 3 zdjęciu od góry, gdzie pokazany jest przód wydaje mi się, że po bokach trzeba użyć troszkę szpachli. Ale to może wina zdjęcia i w rzeczywistości wszystko jest nmormalnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 4 Maja 2008 Autor Share Napisano 4 Maja 2008 tak trzeba, problem polaga na tym że tyle razy ile dotykam szpachtli tyle razy mi cos nie wychodzi Przecwiczę szpachtlowanie i napewno wszystko załatam. Brawo za spostrzegawczosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Ciekawy jestem jak będzie, wyglądała ta Panther z zimmeritem Italeri, jeszcze nie miałem do czynienia z tym modelem, więc obserwuję uważnie... Patrząc po płytce zimmeritu ktorą nakleiłeś z przodu czołgu, widać że jest dość cienki więc dobry. Moje obawy dotyczyły właśnie tej kwestii, mianowicie, czy aby Italeri nie zrobiło za grubych płytek zimmeritowych, jak widać nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Heh, przyznam, że to był mój pierwszy model w 1:35... Miło go wspominam, dobrze spasowany i całkiem fajny w swojej prostocie. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Też go mam, stare wypraski ale da się z tego modelu dużo wyciągnąć, jedyne co, to tragiczne gumowe gąsienice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 ...tragiczne gumowe gąsienice... Swego czasu Tamiya robiła zestaw ogniwkowych, plastikowych gąsek do Panthery. Pomimo "pełnego zęba" gąski cieszyły się dobrą jakością. Na pewno były do wersji G, (mam je na stanie), a czy do Ausf A też były - nie wiem. Wielkim plusem tych gąsek była niska cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Maja 2008 Share Napisano 4 Maja 2008 Ostatnio zauważyłem na allegro gasienice z hobby_bossa tanie i z in-boxów wyglądające na dobre. A i wielka zaleta tego modelu... kosztuje tylko 50zł !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 Też mam ten model, ale narazie czeka w pudełku na lepsze czasy i będzie czekał dopóki zdobędę więcej doświadczenia. Życzę powodzonka w budowie modelu i czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 A ja tego modeliku nie mam chociaż spodobał mi się powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 6 Maja 2008 Share Napisano 6 Maja 2008 Łoo matko, merytorycznie to babol na babolu. Żeby go zrobić poprawnie trzeba by ciąć, ciąć i jeszcze raz szpachlować. Jeśli lecisz prosto z pudła to chociaż zlikwiduj szparę miedzy wieżą a kadłubem. Powinno tam być góra milimetr, a w modelu jest dobre 3mm. Model wspominam z olbrzymim sentymentem, kiedyś to było najlepsze A na rynku. Gąski można dać od Ausf.G Wszystko będzie lepsze od tych winyli. Jak nie masz ogniwek to np gumy Tamiyi. Biją to na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 10 Maja 2008 Autor Share Napisano 10 Maja 2008 Pokleiłem troszkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 Model wspominam z olbrzymim sentymentem, Widze kolego, ze zaserwowales nam taka podroz sentymentalna - dzieki A pozatym to narazie czysto i ladnie. Pozwole sobie skomentowac jeszcze po malowaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Ano :p jest to jeden z pierwszych modeli jakie sklejałem w 1/35. Pierwszym była Panther D tej samej firmy, drugim JP także Italeri ale to było juz lata temu. Szkoda, ze jakos ostatnio nie można dostać JP , był to pierwszy model jaki dostałem w tej skali od mojego ojca. Chętnie bym powrócił w sentymentalną podróż i po latach jeszcze raz go zrobił. art1992 Dorzucaj do pieca, jestem ciekaw postępów. Myślałeś już może nad gąskami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Mój pierwszy model to był Hellcat z ACADEMY... Mam go na stanie i zamierzam popełnić... Tylko teraz z blachami i może dostanę silnik z żywicy... Będę śledził Twoją relację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Jak tam mistrzu, gdzie Panthera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Właśnie ta sama Pantera (tylko w starszym wydaniu) była moim pierwszym modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 Witam! Jeśli mogę zapytać, to jakie malowanie wybierzesz? Bardzo dobrze ci idzie. Takie pytanko z mojej strony, czy nie mógłbyś zrobić ruchomego zawieszenia w tej Panterce?? http://www.plastikowe.pl/technika/porady/ruchome-zawieszenie-pojazdow Może to ci pomoże Też kiedyś robiłem pantere, taką sama jak ty. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2008 Jest to już moja ostatnia relacja ponieważ nie jestem w stanie ich systematycznie prowadzic a co za tym dzie tracą one swój sens. tutaj zamieszczam fotki modelu w 90% gotowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Mogłbyś pokazać jeszcze zdjęcie całego czołgu, ale na tych fotkach wygląda fajnie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2008 jutro dam nowe fotki. dzięki za dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 bandaze na kolach niedomalowane z boku. pokrywa silnika od wewnetrznej strony chyba niepomalowana w ogole. fajne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 Ładne kamo, ale poza tym sporo rzeczy do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2008 pracuję nad tym wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi