fanpancerki Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) Moim zdaniem model nie jest aż taką tragedią jak go malowano oczywiście to nie jest t-model ale nie ma nawet podobnej wersji w swojej ofercie natomiast Hmmwv revella i dragona wyparował.Plan jest taki żeby wykonać go w jakimś jedno kolorowym malowaniu. Z chęcią przygarnąłbym jakieś ciekawe zdjęcia tego pojazdu. Poniżej in-box: Edytowane 27 Listopada 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 Jednokolorowy proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 2 godziny temu, makinen napisał: Jednokolorowy proszę Mam wrażenie że to inna wersja niż w pudle ale może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) Co jest napisane na pudełku? Edytowane 27 Listopada 2020 przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 27 Listopada 2020 Autor Share Napisano 27 Listopada 2020 (edytowane) 2 godziny temu, makinen napisał: Co jest napisane na pudełku? M996 ale według rozpiski na fourum Hmmwv prawidłowa jest ta nazwa którą podałem.Chodzi mi o to że w modelu nie ma tylnego błotnika i snorkla. Edytowane 27 Listopada 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 27 Listopada 2020 Share Napisano 27 Listopada 2020 7 godzin temu, fanpancerki napisał: Mam wrażenie że to inna wersja niż w pudle ale może się mylę? Masz dobre wrażenie, M996 to "uboższa" wersja M997, karetka z dwoma drzwiami kabiny i sztywną zabudową ambulansu. W M996 jest ona mniejsza, w M997 jest zdecydowanie większa. Wersja z miękkim dachem, a więc Soft-Top to właśnie M1035. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 28 Listopada 2020 Autor Share Napisano 28 Listopada 2020 (edytowane) . Edytowane 28 Listopada 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 No to w celach dyskusji zapytam - będziesz wymieniał koła i lusterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 28 Listopada 2020 Autor Share Napisano 28 Listopada 2020 (edytowane) 5 godzin temu, kubisz napisał: No to w celach dyskusji zapytam - będziesz wymieniał koła i lusterka? Lusterka oczywiście a kół nie mam skąd pozyskać (chyba że macie pomysł jak przerobić zestawowe). Edytowane 28 Listopada 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 30 Listopada 2020 Autor Share Napisano 30 Listopada 2020 Model określiłbym jako dobrze spasowany ale zastanawiam się nad jedną rzeczą skąd oni wzięli taki plastik i formy (takich nadlewek nie ma nawet w mistercrafcie i plastyku) . Pierwsze 2-3 godziny zajęło mi doprowadzenie ramy do takiej formy, najpierw trzeba było ją rozciąć żeby usunąć niektóre nadlewki!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Listopada 2020 Share Napisano 30 Listopada 2020 Trochę roboty będziesz miał. Na pierwszych zdjęciach trochę mydlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2020 (edytowane) No i kolejna aktualizacja w wytwórni mydła. Temat ramy zostaje skończony nie wliczając jednego babola .A i oczywiście nie obyło się bez dorabiania części. P.s Ktoś znalazł kiedyś fotki tego co jest z tylu np. noszy itp.? Edytowane 5 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 Do tego dotarłes? http://humvee-models.com/viewtopic.php?f=7&t=1357 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2020 15 minut temu, makinen napisał: Do tego dotarłes? http://humvee-models.com/viewtopic.php?f=7&t=1357 I tego mi było trzeba odrazu z instrukcją wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 W dniu 28.11.2020 o 17:40, fanpancerki napisał: Lusterka oczywiście a kół nie mam skąd pozyskać (chyba że macie pomysł jak przerobić zestawowe). Jeśli jesteś w stanie poczekać z montażem kół, to ja mam koła w 1/72 do HMMWV, może nie idealnie właściwe, ale znacznie lepsze niż zestawowe. Możesz je zobaczyć w mojej galerii Dumvee. Będę je kopiował z żywicy, ale to pewnie dopiero na przełomie grudnia i stycznia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 6 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2020 (edytowane) 10 godzin temu, Skinn3r napisał: Jeśli jesteś w stanie poczekać z montażem kół, to ja mam koła w 1/72 do HMMWV, może nie idealnie właściwe, ale znacznie lepsze niż zestawowe. Możesz je zobaczyć w mojej galerii Dumvee. Będę je kopiował z żywicy, ale to pewnie dopiero na przełomie grudnia i stycznia.. Dzięki za propozycje ale nigdy nie bawiłem się żywicą i ze względu na pył na razie nie zamierzam. Dlatego w moich Hmmwv warsztatach nie spodziewajcie się żadnych żywicznych konwersji (narazie) Edytowane 6 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 Ale tu nic szlifować nie trzeba, tylko przykleić na miejsce No ale jak wolisz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 @fanpancerkichłopie, gdzieś tam napisałeś, że "już" masz zrobione cztery modele, więc chyba Twoje umiejętności są takie, że umiesz przykleić zamiast kółek zestawowych lepsze żywiczne. Cała filozofia to użycie innego kleju. Więc skoro Skinn3r się zaoferował, to nie bój żaby. i bierz te koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 6 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2020 (edytowane) Kubisz mam więcej niż 4 modele sklejone ale trochę wstydzę się je pokazywać.Nazwałbym je reliktami przeszłości bardziej Z wyjątkiem dany i su-27 które kiedyś skończę .Ale jakiś czas temu otworzyłem nowy rozdział w moim warsztacie i do tamtego nie chcę wracać. A propo kółek to odezwij się jak będziesz odlewał ale jeszcze zobaczę bo za jakiś czas będę miał kilka Hmmwv T-modelu (jeden pójdzie na części) a tamte koła wydają mi się bardzo trafne. Edytowane 6 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 Tak naprawdę nie chodzi o ilość, bo nie ma co się bać żywicy na żadnym etapie "kariery". Tym bardziej, że to przecież nie żadna konwersja, tylko wymiana elementów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 (edytowane) 5 godzin temu, fanpancerki napisał: Dzięki za propozycje ale nigdy nie bawiłem się żywicą i ze względu na pył na razie nie zamierzam. Dlatego w moich Hmmwv warsztatach nie spodziewajcie się żadnych żywicznych konwersji (narazie) Spróbuj znaleźć takie kółeczka: Pozdrawiam, Przemek Edytowane 6 Grudnia 2020 przez PrzemekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 42 minuty temu, PrzemekW napisał: Spróbuj znaleźć takie kółeczka: Pozdrawiam, Przemek Ja mam dokładnie te koła i będę je powielał Ewentualnie mogę Ci wysłać kilka zestawów kół od HMMWV Dragona - felgi + opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 9 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) Od ostatniej soboty się nie obijała wszystko szło dobrze wyciąłem i obrobiłem kadłub skleiłem go z progami. W pewnym momencie wyciąłem tylną klapę patrzę jakaś taka mała jakby w 1/76 próbowałem to szpachlować przerobić wszystko. Klapa nadal była niedopasowana a detale z każdą próbą coraz bardziej mydlane (obecnie klapa jest w 4 kawałkach) . Już pomijam fakt że wszystkie części pomijając plandekę, drzwi i części podwozia były zalane albo nie dolinę. Więc jestem zmuszony zamknąć projekt, jednak zakup tego modelu nie poszedł na marne: podwozie, plandeki, brezentowe drzwi i snorkel co wykorzystam w Hmmwv t-modelu których posiadaczem niedługo się stanę. Ps. Zapomniałem o kołach które mogą służyć za dodatkowe albo jako graty. Edytowane 9 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanpancerki Napisano 9 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2020 (edytowane) . Edytowane 9 Grudnia 2020 przez fanpancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 To jest chyba słuszna droga. Nie ma sensu na siłę marnować czasu i energi, a później całkowicie stracić zapał przez tak fatalny model. To ma być przyjemność, więc zdecydowanie lepiej sięgnąć po coś zdecydowanie lepszej jakości. Szkoda, że nie kleisz 1:35, tam temat Humvee jest znacznie bogatszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi