FAHR Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 Mój najnowszy wyrób. Wóz dowódcy brygady czyli T-34/76 numer taktyczny 1000 z I Brygady Pancernej im. Bohaterów Westerplatte. Model w skali 1/35 z Dragona. Model zrobiony praktycznie z pudła. Malowany wszystkim co było pod ręką. W pudełku było części prawie na 2 modele także dało się wszystko złożyć tak jak trzeba wbrew instrukcji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 28 Listopada 2020 Share Napisano 28 Listopada 2020 Bardzo efektowny, podoba mi się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Listopada 2020 Share Napisano 29 Listopada 2020 Pierwsze moje skojarzenie to obrazki z komiksu. Dziwna ta technika malarska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 29 Listopada 2020 Share Napisano 29 Listopada 2020 Całkiem fajny. Gąsienice może ciut za luźne. Fajny kopeć przy wydechach - nieodłączna cecha radzieckich / rosyjskich diesli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 29 Listopada 2020 Share Napisano 29 Listopada 2020 Distressing czy jakoś tam to się zwie, kwestia gustu, komiksowe to dobre określenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 30 Listopada 2020 Autor Share Napisano 30 Listopada 2020 (edytowane) Dziękuję za wyrażenie Waszych opinii. Technika jak technika, ma swoich zwolenników i antagonistów, jak wspomniał przedmówca- kwestia gustu. Do mnie osobiście przemawia bardziej niż CM dlatego idę w tym kierunku. Ps. To możliwe, że zdjęcia po wrzuceniu na forum tracą na jakości? Mam wrażenie, że je nie co porozmywało. Edytowane 30 Listopada 2020 przez FAHR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Listopada 2020 Share Napisano 30 Listopada 2020 1 godzinę temu, FAHR napisał: Technika jak technika, ma swoich zwolenników i antagonistów,. Szczerze mówiąc to w ogóle nie znam tej techniki i nie przypominam sobie innych modeli tak wykonanych więc może coś więcej? To coś nowego czy zapomnianego jak np suchy pędzel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 1 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2020 (edytowane) 16 godzin temu, Seb napisał: Szczerze mówiąc to w ogóle nie znam tej techniki i nie przypominam sobie innych modeli tak wykonanych więc może coś więcej? To coś nowego czy zapomnianego jak np suchy pędzel? Kanał Night Shift na Youtube. Mój JS-2 też był w ten sposób wykonany, tyle że tam jest jeszcze trzeci kolor- biały do bazy. Edytowane 1 Grudnia 2020 przez FAHR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 1 Grudnia 2020 Share Napisano 1 Grudnia 2020 W dniu 30.11.2020 o 16:24, FAHR napisał: Ps. To możliwe, że zdjęcia po wrzuceniu na forum tracą na jakości? Mam wrażenie, że je nie co porozmywało. Też mi się tak wydaje, ale tylko wtedy kiedy wstawiam przez telefon, przez kompa tak się nie dzieje. Co do modelu, to fajnie, że przeprowadzasz eksperymenty, bez nich nie ma postępu, ale nie przemawia do mnie ta technika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 3 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2020 W moim odczuciu disstressing sprawdza się w modelach przedstawiających sprzęt, który duuuużo przeszedł. Widać to na zdjęciach z epoki. Z drugiej strony nie zagra na modelach wozów, które są eksploatowane w mniej uciążliwych warunkach. Tam lepszy jest CM według mnie, no ale wiadomo, co modelarz to inny gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi