Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Uff, po długiej przerwie w pracach nad tym modelem, udało się go dokończyć.

Jest to drugi wykonany przeze mnie samolocik po bardzo długiej przerwie, model wykonany w zasadzie prawie prosto z pudełka - dostał tablicę od Yahu , wymieniłem również owiewkę.

Ta z zestawu jest potwornie gruba, a miałem akurat pasującą z zestawu P7 a od Army .Była dużo bardziej finezyjna, więc ją zastosowałem.

Zdaję sobie sprawę iż w modelu jest więcej niedociągnięć niż dociągnięć, są też niezłe babole, ale jestem z niego zadowolony :)

Modelik pomalowałem Hatakami serii C.

Na ostatniej fotce porównanie wielkości modelu z nabojem jaki był stosowany w karabinach jedenastki. :)

Poniżej link do warsztatu :

P 11 a IBG

_MG_2806.jpg

_MG_2808.jpg

_MG_2809.jpg

_MG_2811.jpg

_MG_2810.jpg

• Like 7
Napisano

Model miły dla oka, no może poza dolną powierzchnią płata, która wydaje się zbyt mocno pobrudzona.

Zastanawiające są też dziwne rozjaśnienia kołpaków przy kołach.

• Like 1
Napisano

Wiem że przesadzam z brudzeniem...Zwłaszcza na dolnych powierzchniach jest to właśnie widoczne.

Kołpaki na kołach są białe, i pobrudzone na brązowo - może dlatego wydają się rozjaśniane

Napisano
23 godziny temu, Toke napisał:

Modelik pomalowałem Hatakami serii C.

Jak się malowało?

Napisano
2 godziny temu, Grzes napisał:

Jak się malowało?

Bardo dobrze, na tą chwilę to chyba moje ulubione farby, choć doświadczenie mam niewielkie raczej, próbowalem też Gunze H , Tamiye, jakieś AK , no i Hataki też z serii czerwonej i niebieskiej.

Pomarańczowe Hataki jak dla mnie najprzyjemniejsze. 

Napisano

Zapytam jeszcze - wymagają rozcieńczania, czy malowałeś prosto z butli?

Napisano

Jak kolega wyżej napisał.

Rozcieńczałem dedykowanym rozcieńczalnikiem od Hataki. Proporcje różne ,w zależności od koloru farby, bo rożnią się nieco konsystencją.

• Like 1
  • 2 weeks later...
Napisano
W dniu 30.11.2020 o 16:12, Xmen napisał:

Wymagają rozcieńczania.Można MLT.

Acz chyba lepiej dedykowanym. Radykalnie mniej śmierdzi a efekty są równie dobre. Obecnie również gunze wolę rozcieńczać hataką. 

Napisano
22 minuty temu, socjo1 napisał:

Acz chyba lepiej dedykowanym. Radykalnie mniej śmierdzi a efekty są równie dobre. Obecnie również gunze wolę rozcieńczać hataką. 

To jest ta sama zasada jak z farbami AK RC.Da się je rozcieńczyć MLT ale ładniejszą powłokę uzyskuje się po użyciu oryginalnego rozcieńczalnika.