abtb Napisano 4 Grudnia 2020 Share Napisano 4 Grudnia 2020 (edytowane) Kolega nalegał na jakieś "wejście smoka" więc wziąłem na warsztat i zlepiłem. Tak na szybko od A do W. Reszta pewnie w łykend. Bez komentarza i zbędnego pisania. Same fotki. Nawiązując do poprzedniego warsztatu dorzucam rolkę papierucha Edytowane 4 Grudnia 2020 przez abtb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 10 godzin temu, abtb napisał: Kolega nalegał na jakieś "wejście smoka" Który to był taki mądry?Zaraz zrobimy z nim porządek. Wiem że do kolekcji pasuje malowanie nr.1 ale malowanie nr.3 jak dla mnie jest ciekawsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 Fajne te pasy na fotelach, napisz coś więcej z czego zrobione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 Biada nieżonatemu Całkiem fajnie siadł ten metalik (jakiż to?), mimo że plastik trochę chropawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2020 29 minut temu, Xmen napisał: Wiem że do kolekcji pasuje malowanie nr.1 I tak też będzie 11 minut temu, wuwumaster napisał: Fajne te pasy na fotelach, napisz coś więcej z czego zrobione Kolejność "powstawania" pasów: - taśma malarska dla lakierników (taka żółta, do kupienia za parę zyli w każdym markecie budowlanym i sklepie motoryzacyjnym, szerokość zupełnie nie istotna) - kawałek płytki polistyrenowej np tak na oko 4 x 5 cm - naklejam pasek taśmy na płytkę np taki 3 x 4 cm - zaznaczam linie cięcie na końcach np co 1,0 mm - tnę nożykiem na paski - maluję całość H85 (kolor płótna żaglowego czy jakoś tak (sail color)) - i tak powstaje np 30 1 mm pasów o długości 40 mm A potem to już normalnie - odklejam sobie paseczek i naklejam na fotel, dodaję sprzączki i inne doszywki. Sprzączki robię z drutu ołowianego 0,25 mm nawiniętego na kwadratowy profil 1 x 1 mm i potem sobie rozcinam po jednej płaszczyźnie i zdejmuję sprzączkę po sprzączce i kleję na CA w stosownym miejscu na pasie. Postaram się gdzieś przy okazji jakieś fotki cyknąć poglądowe. 15 minut temu, Hubert Kendziorek napisał: Biada nieżonatemu Żeń się chłopie. Lepiej to może nie będziesz miał ale za to częściej i w majestacie prawa jakby co. W końcu z żoną 16 minut temu, Hubert Kendziorek napisał: Całkiem fajnie siadł ten metalik Dziękuję bardzo 17 minut temu, Hubert Kendziorek napisał: jakiż to? C28 i C8 a zatem zwykłe farby 17 minut temu, Hubert Kendziorek napisał: mimo że plastik trochę chropawy. Nie wszystkie etapy malarskie fotografuję więc może wyglądać, że "surówka " może i wygląda chropowato Jakby co kolejność jest taka: - na "surówkę" szary One Shot - jak wyschnie i są jakieś rysy to 800/1000 dla delikatnego przepolerowania i wygładzenia - kontrolne popsikanie w/w podkładem miejsc poprawionych - połysk C46 - stal C28 rozjaśniona C8 i tak po całości - potem to już wariacje na temat mieszanki C-28/C8 w kierunku czystego C8 I jest gładziutko jak na tafli lodu lub jak kto woli na pupie u małżonki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 6 godzin temu, abtb napisał: Żeń się chłopie. Lepiej to może nie będziesz miał ale za to częściej i w majestacie prawa jakby co. W końcu z żoną Szczęśliwie żonaty od 26 lat :). Zwróciłem uwagę na wiersz w gazecie, na której malujesz. 6 godzin temu, abtb napisał: C28 i C8 a zatem zwykłe farby Stary, dobry, śmierdzący Gunze, nie ma co. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2020 Czyżby język białoruski był ci znany? Zaskoczyłeś mnie niezwykle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 47 minut temu, Hubert Kendziorek napisał: Szczęśliwie żonaty od 26 lat :). Patrz.O pięć lat lepszy ode mnie. 11 minut temu, abtb napisał: Czyżby język białoruski był ci znany? Też przeczytałem bez problemu.Dużo od rosyjskiego chyba się nie różni? Jestem w tym wieku że w szkole uczyłem się języka wielkiego brata.Choć przyznam że się przydało.I to niedawno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2020 22 minuty temu, Xmen napisał: Dużo od rosyjskiego chyba się nie różni? Trochę tak , trochę nie. Niektóre słowa brzmią zupełnie inaczej choć opisują tą samą rzecz/przedmiot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 3 minuty temu, abtb napisał: Trochę tak , trochę nie. Niektóre słowa brzmią zupełnie inaczej choć opisują tą samą rzecz/przedmiot. Ale dogadać się idzie jakby co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2020 2 minuty temu, Xmen napisał: Ale dogadać się idzie jakby co? Jak najbardziej. Rosyjski to u nich język urzędowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2020 Kalki i po kalkach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 9 Grudnia 2020 Share Napisano 9 Grudnia 2020 I "srebrzanka" jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2020 Finito: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi