patrykd Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 (edytowane) Witam, Długo się zastanawiałem czy wrzucić tutaj zdjęcia. Jest to mój drugi model w życiu. Proszę o jakąś konstruktywną krytykę. Model od początku był budowany jako dwuczęściowy, ze względu na to, że chciałem aby było mozna dokładnie było obejżeć wnętrze pojazdu. Niestety ten sposób wykonania spowodował, iż półówki nie składają się ze sobą. Błędy o których wiem są następujące: - na bokach błotnika są otwierane panele , na których źle wklejone są kłódki - źle spojrzałem w instyrukcję - podczas weatheringu złamałem antenę i musiałem ją kleić - widać niestety klejenie - nr rejestracyjny pojazdu jest zbyt długi - źle rozmierzyłem literki, a nie chciałem już psuć tego co zrobiłem to postanowiłem po prostu dodać więcej cyferek by nie rzucało się w oczy Od siebie jeszcze dodam, iż model waloryzowany jest blaszkami Voyagera, silnikiem z żywicy od CMK, i paroma innymi elementami wyposażenia od tamijki Edytowane 6 Grudnia 2020 przez patrykd 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 Jak to jest drugi model w życiu, to przy dziesiątym będziesz mistrzem świata. Pomysł z pozostawieniem otwartego modelu wybitnie chybiony, nastepnym razem zrób warsztat, zawsze coś ludzie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 Ściągnij sobie jakiś darmowy program do obróbki zdjęć i je rozjaśnij, np tak: No i jak Tobie tak zależało na wnętrzu to mogłeś jakieś zbliżenia walnąć. A czerwona gaśnica dla kontrastu czy bo taka wisi na korytarzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 5 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2020 4 minuty temu, Seb napisał: A czerwona gaśnica dla kontrastu czy bo taka wisi na korytarzu? Czerwona gaśnica bo sugerowałem się tym zdjęciem, na którym wyraźnie widać że nie jest ona w kolorze kamuflażu. I na 99% procent jest właśnie czerwona. Faktycznie zdjęcia trochę za ciemne. Postaram sie je jakoś jutro rozjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 (edytowane) 12 minut temu, michal0281 napisał: Jak to jest drugi model w życiu, to przy dziesiątym będziesz mistrzem świata. Pomysł z pozostawieniem otwartego modelu wybitnie chybiony, nastepnym razem zrób warsztat, zawsze coś ludzie pomogą. Jak na drugi model to i tak całkiem fajnie, poza tym zdjęcia może za jaskrawe ,ale i tło białe jest git Edytowane 5 Grudnia 2020 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 17 minut temu, michal0281 napisał: Jak to jest drugi model w życiu, to przy dziesiątym będziesz mistrzem świata. Pomysł z pozostawieniem otwartego modelu wybitnie chybiony, nastepnym razem zrób warsztat, zawsze coś ludzie pomogą. I tu masz dobre rady od kogoś kto zna się na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 Jak na drugi model według mnie całkiem spoko. Dobrze że wiesz i się przyznajesz do błędów. Szkoda tylko że po złożeniu faktycznie taka chamska szpara... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 1 godzinę temu, patrykd napisał: I na 99% procent jest właśnie czerwona. Dość ryzykowna teza, ale ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Grudnia 2020 Share Napisano 5 Grudnia 2020 Baadzo łądny model życzę dalszego rozwoju i fajnych projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_W Napisano 6 Grudnia 2020 Share Napisano 6 Grudnia 2020 Gaśnice były malowane w kolorze nadwozia. Żółte lub szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 6 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2020 Ok dzięki za info. Ale czerwone tetry też widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_W Napisano 8 Grudnia 2020 Share Napisano 8 Grudnia 2020 W dniu 6.12.2020 o 22:40, patrykd napisał: Ok dzięki za info. Ale czerwone tetry też widzialem Poproszę w takim razie o zdjęcie. Uzupełni to moją wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 10 Grudnia 2020 Share Napisano 10 Grudnia 2020 Największy minus modelu to.... kłamstwo, że to drugi model w życiu. To fizycznie niemożliwe by zastosować tyle technik na raz w miare udanie, jak maskowanie, wash, brudzenie czy nawet kładzenie kalek. Pisze jako modelarz z nastoletnim stażem. Nie bardzo wiem czemu takie kłamstwa mają służyć, dowartościowaniu? Model fajny i fajnie widać silnik tatry, też robie 234/4 w 72 z wnętrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 10 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2020 Poważnie to mój drugi model. Po prostu bardzo dużo czytałem i oglądałem zanim zabrałem się za niego do roboty na temat technik modelarskich. A co do gaśnicy chyba zwracam rację kolegom. Tetra 2 była czerwona. Aczkolwiek to czarno białe zdjęcie mnie zmyliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi