SzymonP. Napisano 18 Maja 2021 Autor Napisano 18 Maja 2021 5 godzin temu, M.A.V. napisał: Masz rękę do tych ludzików szczególnie twarze świetnie wychodzą - bardzo naturalnie Dzięki, przydają się okulary powiększające, bez tego ciężko cokolwiek zrobić. A twarze zajmują tyle samo czasu co reszta figurki, przynajmniej czasami. Cytuj
M.A.V. Napisano 18 Maja 2021 Napisano 18 Maja 2021 31 minut temu, SzymonP. napisał: A twarze zajmują tyle samo czasu co reszta figurki, przynajmniej czasami. no właśnie trochę w zeszłym roku w ramach eksperymentu bawiłem się figurkami w skali 1:35 i już mnie "życie nauczyło" że od twarzy trzeba zaczynać - jak się człowiek namorduje nad fajnymi ciuchami a potem zrobi twarzo-gnoma to tylko można się załamać Cytuj
SzymonP. Napisano 19 Maja 2021 Autor Napisano 19 Maja 2021 (edytowane) 16 godzin temu, Marcin M. napisał: Jak aplikujesz lakier? I jaki? Vallejo Mat - dwie warstwy z pędzla, chociaż wydaje mi się, że aerografem wyjdzie lepszy efekt - ale nie mam stacji aero i muszę instalować się na czas malowania w kuchni - pewnie w czwartek zrobię testy i zobaczymy co wyjdzie. Edytowane 19 Maja 2021 przez SzymonP. zapomniałem dodać inne odpowiedzi a nie chcę zaśmiecać wątku Cytuj
SzymonP. Napisano 19 Maja 2021 Autor Napisano 19 Maja 2021 14 godzin temu, piotrkur napisał: Jest extra jak dla mnie,papierosa tylko zrób cieńszego To rosyjski Biełomor - ale faktycznie, wyszedł trochę gruby 11 godzin temu, M.A.V. napisał: no właśnie trochę w zeszłym roku w ramach eksperymentu bawiłem się figurkami w skali 1:35 i już mnie "życie nauczyło" że od twarzy trzeba zaczynać - jak się człowiek namorduje nad fajnymi ciuchami a potem zrobi twarzo-gnoma to tylko można się załamać nie bez przyczyny figurkowcy oddzielnie malują twarze i całą resztę, ale to jak się pomaluje to często zależy od rzeżby, jak jest słaba to nie ma cudów - coś tam podiagniesz pędzelkiem, ale bedzie brak ekspresji. Ja ogólnie zaczynam od twarzy - i jeżeli wyjdzie to mogę zajmować się resztą. Jak nie wychodzi to odkładam na półkę i figurka czeka aż będzie wena. Czasami też przed malowaniem oglądam jakieś filmiki - Juame Ortiz czy Calvin Tan - jak oni do tego podchodzą, na Life Miniatures są też ciekawe tutoriale do pobrania w .pdf - skala trochę większa, ale warto zobaczyć gdzie i jak kłaść jaki kolor. Cytuj
SzymonP. Napisano 6 Czerwca 2021 Autor Napisano 6 Czerwca 2021 Jak bym nie malował wychodzi Adrian... 2 Cytuj
Marcin M. Napisano 6 Czerwca 2021 Napisano 6 Czerwca 2021 Bardzo popularny wśród barberów niemieckich styl. Świetnie. Lubię mocny kontrast. 1 Cytuj
SzymonP. Napisano 6 Czerwca 2021 Autor Napisano 6 Czerwca 2021 4 godziny temu, Marcin M. napisał: Bardzo popularny wśród barberów niemieckich styl. Świetnie. Lubię mocny kontrast. Dzięki, obejrzałem jeden filmik na YouTube gdzie gościu mówił o tym, żeby nie bać się kontrastów, i sam jestem zadowolony. Trochę trzeba oszukiwać oko, inaczej figurki (szczególnie w tej skali) wyglądają zbyt płasko. Cytuj
Mariusz 72 Napisano 10 Czerwca 2021 Napisano 10 Czerwca 2021 Coś Ci ta buźka nie wyszła... Potrzeba więcej łagodnych przejść. Cytuj
SzymonP. Napisano 2 Lutego 2022 Autor Napisano 2 Lutego 2022 W dniu 10.06.2021 o 11:28, Mariusz 72 napisał: Coś Ci ta buźka nie wyszła... Potrzeba więcej łagodnych przejść. Ciężki temat bo figurki tej firmy mają ostro zarysowane krawędzie rzeźby. Cytuj
SzymonP. Napisano 2 Lutego 2022 Autor Napisano 2 Lutego 2022 Do ekipy dołączył ostatnio jeszcze taki jeden jegomość, bardzo powoli szykuje się jakaś diorama 1 Cytuj
Mariusz 72 Napisano 3 Lutego 2022 Napisano 3 Lutego 2022 Jest ok. Troche bym nad mauserem poracował jeszcze. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi