SzymonP. Napisano 18 Maja 2021 Autor Share Napisano 18 Maja 2021 5 godzin temu, M.A.V. napisał: Masz rękę do tych ludzików szczególnie twarze świetnie wychodzą - bardzo naturalnie Dzięki, przydają się okulary powiększające, bez tego ciężko cokolwiek zrobić. A twarze zajmują tyle samo czasu co reszta figurki, przynajmniej czasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Maja 2021 Share Napisano 18 Maja 2021 31 minut temu, SzymonP. napisał: A twarze zajmują tyle samo czasu co reszta figurki, przynajmniej czasami. no właśnie trochę w zeszłym roku w ramach eksperymentu bawiłem się figurkami w skali 1:35 i już mnie "życie nauczyło" że od twarzy trzeba zaczynać - jak się człowiek namorduje nad fajnymi ciuchami a potem zrobi twarzo-gnoma to tylko można się załamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 19 Maja 2021 Autor Share Napisano 19 Maja 2021 (edytowane) 16 godzin temu, Marcin M. napisał: Jak aplikujesz lakier? I jaki? Vallejo Mat - dwie warstwy z pędzla, chociaż wydaje mi się, że aerografem wyjdzie lepszy efekt - ale nie mam stacji aero i muszę instalować się na czas malowania w kuchni - pewnie w czwartek zrobię testy i zobaczymy co wyjdzie. Edytowane 19 Maja 2021 przez SzymonP. zapomniałem dodać inne odpowiedzi a nie chcę zaśmiecać wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 19 Maja 2021 Autor Share Napisano 19 Maja 2021 14 godzin temu, piotrkur napisał: Jest extra jak dla mnie,papierosa tylko zrób cieńszego To rosyjski Biełomor - ale faktycznie, wyszedł trochę gruby 11 godzin temu, M.A.V. napisał: no właśnie trochę w zeszłym roku w ramach eksperymentu bawiłem się figurkami w skali 1:35 i już mnie "życie nauczyło" że od twarzy trzeba zaczynać - jak się człowiek namorduje nad fajnymi ciuchami a potem zrobi twarzo-gnoma to tylko można się załamać nie bez przyczyny figurkowcy oddzielnie malują twarze i całą resztę, ale to jak się pomaluje to często zależy od rzeżby, jak jest słaba to nie ma cudów - coś tam podiagniesz pędzelkiem, ale bedzie brak ekspresji. Ja ogólnie zaczynam od twarzy - i jeżeli wyjdzie to mogę zajmować się resztą. Jak nie wychodzi to odkładam na półkę i figurka czeka aż będzie wena. Czasami też przed malowaniem oglądam jakieś filmiki - Juame Ortiz czy Calvin Tan - jak oni do tego podchodzą, na Life Miniatures są też ciekawe tutoriale do pobrania w .pdf - skala trochę większa, ale warto zobaczyć gdzie i jak kłaść jaki kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 6 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2021 Jak bym nie malował wychodzi Adrian... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Czerwca 2021 Share Napisano 6 Czerwca 2021 Bardzo popularny wśród barberów niemieckich styl. Świetnie. Lubię mocny kontrast. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 6 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2021 4 godziny temu, Marcin M. napisał: Bardzo popularny wśród barberów niemieckich styl. Świetnie. Lubię mocny kontrast. Dzięki, obejrzałem jeden filmik na YouTube gdzie gościu mówił o tym, żeby nie bać się kontrastów, i sam jestem zadowolony. Trochę trzeba oszukiwać oko, inaczej figurki (szczególnie w tej skali) wyglądają zbyt płasko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 10 Czerwca 2021 Share Napisano 10 Czerwca 2021 Coś Ci ta buźka nie wyszła... Potrzeba więcej łagodnych przejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 2 Lutego 2022 Autor Share Napisano 2 Lutego 2022 W dniu 10.06.2021 o 11:28, Mariusz 72 napisał: Coś Ci ta buźka nie wyszła... Potrzeba więcej łagodnych przejść. Ciężki temat bo figurki tej firmy mają ostro zarysowane krawędzie rzeźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 2 Lutego 2022 Autor Share Napisano 2 Lutego 2022 Do ekipy dołączył ostatnio jeszcze taki jeden jegomość, bardzo powoli szykuje się jakaś diorama 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 3 Lutego 2022 Share Napisano 3 Lutego 2022 Jest ok. Troche bym nad mauserem poracował jeszcze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi