neptun1939 Napisano 30 Maja 2021 Autor Napisano 30 Maja 2021 2 godziny temu, rhinoceros napisał: Czy jesteś pewien, że musisz widzieć każdy nit? Oczywiście, że nie. Tylko problem jest taki, że nitowanie prawie całkiem zaginęło w akcji. Jedynie gdzie są widoczne ( nawet na zdjęciach) to: stateczniki poziome od spodu i lotki. Cytuj
neptun1939 Napisano 11 Czerwca 2021 Autor Napisano 11 Czerwca 2021 J-6 po 2 i ostatecznym washu. Niestety w kalkach on nie wszedł zupełnie, bo i kalki się w linie podziałów nie chciały wryć (nawet po ich nacięciu/przecięciu). To co cieszy to pojawiło się więcej nitowania. Jutro Powklejam detale, które poodpadały podczas washowania i kapkę wcześniej. Postaram się też zmalować resztę detali ( światła) no i w końcu trzeba się będzie przełamać i zabrać za podwozie... 3 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 11 Czerwca 2021 Napisano 11 Czerwca 2021 Kibicuję dalej Twojemu projektowi. Ciekawi mnie zakończenie tej opowieści bo sporo pracy weń włożyłeś i warto trzymać kciuki za powodzenie. Cytuj
neptun1939 Napisano 18 Lipca 2021 Autor Napisano 18 Lipca 2021 W końcu się przełamałem i zacząłem podwozie robić. - Koło przednie jednak wykorzystałem z zestawu. Zostało zmodyfikowane: goleń została dorobiona z profilu okrągłego 2 mm z pręcikiem w środku. - Golenie z tyłu, okazało się, że zestawowe mają totalnie fantazyjny wygląd ( a ich wykonania od podstaw się najbardziej obawiałem - takie jakie są w zestawie). Udało się znaleźć kilka dobrych ujęć na te golenie, naszkicowany został rysunke poglądowy i na jego podstawie dorabiam nowe, bardziej poprawne. Tak się to obecnie prezentuje: Myślę dziś je zakończyć i przygotować do malowania. 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 18 Lipca 2021 Napisano 18 Lipca 2021 Bardzo się chwali, że samodzielnie dorabiasz sobie elementy. Za to masz u mnie wielkiego plusa :). Cytuj
neptun1939 Napisano 10 Sierpnia 2021 Autor Napisano 10 Sierpnia 2021 Ostanie foty w warsztacie. Jutro postaram się dokleić pozostałe detale, uzupełnić braki farby Aluminium ( starta podczas usuwania nadmiaru Washa) i psiknąć Półmatem. --------------------- Na bazie zdjęć z neta i instrukcji od Edkowego MiGa-17 dorobiłem nowe golenie podwozia tylnego: Następnie zostały pomalowane na Stal a siłowniki na czarny metalik. Felgi kół to Cockpit Green z zestawy Vallejo do Sowieckich srebrnych strzał (będą jeszcze raz malowane jak usunę nadmiar szpachli z dziurek po miejscu na golenie) : Zmalowane zostały też światła pozycyjne: Insignia Red od Pactry i Green Zinc Chrome: Przemalowałem też działka na czarny metalik, bo takie powinny być jak się patrzy na zdjęcia oryginalnych egzemplarzy: 6 Cytuj
neptun1939 Napisano 17 Sierpnia 2021 Autor Napisano 17 Sierpnia 2021 Dokonało się! Zapraszam do galerii Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi