neptun1939 Napisano 30 Maja 2021 Autor Share Napisano 30 Maja 2021 2 godziny temu, rhinoceros napisał: Czy jesteś pewien, że musisz widzieć każdy nit? Oczywiście, że nie. Tylko problem jest taki, że nitowanie prawie całkiem zaginęło w akcji. Jedynie gdzie są widoczne ( nawet na zdjęciach) to: stateczniki poziome od spodu i lotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 11 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2021 J-6 po 2 i ostatecznym washu. Niestety w kalkach on nie wszedł zupełnie, bo i kalki się w linie podziałów nie chciały wryć (nawet po ich nacięciu/przecięciu). To co cieszy to pojawiło się więcej nitowania. Jutro Powklejam detale, które poodpadały podczas washowania i kapkę wcześniej. Postaram się też zmalować resztę detali ( światła) no i w końcu trzeba się będzie przełamać i zabrać za podwozie... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 11 Czerwca 2021 Share Napisano 11 Czerwca 2021 Kibicuję dalej Twojemu projektowi. Ciekawi mnie zakończenie tej opowieści bo sporo pracy weń włożyłeś i warto trzymać kciuki za powodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 18 Lipca 2021 Autor Share Napisano 18 Lipca 2021 W końcu się przełamałem i zacząłem podwozie robić. - Koło przednie jednak wykorzystałem z zestawu. Zostało zmodyfikowane: goleń została dorobiona z profilu okrągłego 2 mm z pręcikiem w środku. - Golenie z tyłu, okazało się, że zestawowe mają totalnie fantazyjny wygląd ( a ich wykonania od podstaw się najbardziej obawiałem - takie jakie są w zestawie). Udało się znaleźć kilka dobrych ujęć na te golenie, naszkicowany został rysunke poglądowy i na jego podstawie dorabiam nowe, bardziej poprawne. Tak się to obecnie prezentuje: Myślę dziś je zakończyć i przygotować do malowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 18 Lipca 2021 Share Napisano 18 Lipca 2021 Bardzo się chwali, że samodzielnie dorabiasz sobie elementy. Za to masz u mnie wielkiego plusa :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 10 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2021 Ostanie foty w warsztacie. Jutro postaram się dokleić pozostałe detale, uzupełnić braki farby Aluminium ( starta podczas usuwania nadmiaru Washa) i psiknąć Półmatem. --------------------- Na bazie zdjęć z neta i instrukcji od Edkowego MiGa-17 dorobiłem nowe golenie podwozia tylnego: Następnie zostały pomalowane na Stal a siłowniki na czarny metalik. Felgi kół to Cockpit Green z zestawy Vallejo do Sowieckich srebrnych strzał (będą jeszcze raz malowane jak usunę nadmiar szpachli z dziurek po miejscu na golenie) : Zmalowane zostały też światła pozycyjne: Insignia Red od Pactry i Green Zinc Chrome: Przemalowałem też działka na czarny metalik, bo takie powinny być jak się patrzy na zdjęcia oryginalnych egzemplarzy: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 17 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2021 Dokonało się! Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi