toled Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 Na warsztat trafia to: Będę wzorował się na tym: A teraz kącik pytań: Czego najlepiej użyć by dostać taką fakturę jak na siedzeniach i dolnej części deski? Flock da redę? Które carbonu użyć do takich elementów jak to? A teraz możecie spokojnie odejść od monitorów, nic jeszcze się tutaj nie będzie działo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 Flock na pewno odpada. Taki efekt robiłem gęstszą farbą matową na mniejszym ciśnieniu. Carbon TAM 12680 i jak Chcesz to mam na stanie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 15 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2021 (edytowane) 6 minut temu, cayman napisał: Flock na pewno odpada. Taki efekt robiłem gęstszą farbą matową na mniejszym ciśnieniu. Carbon TAM 12680 i jak Chcesz to mam na stanie . To będą testy. Mam jeszcze tzw. mikrobalony, z nimi też potestuję, chociaż nie mam wprawy i cierpliwości do nich jeszcze;-) Carbon sobie kupię, dzieki Bo i tak mam tylko jeden typ splotu, więc dodatkowy arkusz się przyda na ten model, a i pewnie na następne - jak coś zostanie Edytowane 15 Stycznia 2021 przez toled Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 2 minuty temu, toled napisał: To będą testy. Carbon sobie kupię, dzieki Bo i tak mam tylko jeden typ splotu, więc dodatkowy arkusz się przyda na ten model, a i pewnie na następne - jak coś zostanie Mam nowy , nie tknięty do sprzedania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 15 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2021 To już dogadane. Teraz etap zaprzyjaźniania się z modelem, oglądania części, tworzenie w głowie planu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 31 minut temu, toled napisał: To już dogadane. Teraz etap zaprzyjaźniania się z modelem, oglądania części, tworzenie w głowie planu Aż się kce jakiś samochód zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 15 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2021 6 minut temu, Dorotka napisał: Aż się kce jakiś samochód zrobić A nie chciałeś napisać "rozgrzebać"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 Teraz, toled napisał: A nie chciałeś napisać "rozgrzebać"? Za dużo mam rozgrzebanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 15 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2021 Mnie jarał jeszcze Tamiya 131 Abarth Rally Olio Fiat, ale okazało się, że nie poprawili go i zaś wywalają na rynek w skali 1:20. Z Aoshimą mam baaaaaardzo niewielkie doświadczenie, jak mi Diablo się dobrze będzie sklejał, to jeszcze fajnie się prezentuje Pagani Fujara 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 (edytowane) 15 minut temu, toled napisał: Mnie jarał jeszcze Tamiya 131 Abarth Rally Olio Fiat, ale okazało się, że nie poprawili go i zaś wywalają na rynek w skali 1:20. Z Aoshimą mam baaaaaardzo niewielkie doświadczenie, jak mi Diablo się dobrze będzie sklejał, to jeszcze fajnie się prezentuje Pagani Fujara Aoshima Gut, Okey , zrobiłem parę modeli i dla mnie to lepszy produkt niż Fujimi i Hasegawa. Ten Fiat 131 to jakaś porażka. Edytowane 15 Stycznia 2021 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 3 minuty temu, cayman napisał: Aoshima Gut, Okey , zrobiłem parę modeli i dla mnie to lepszy produkt niż Fujimi i Hasegawa. Cicho, bo zaraz coś kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 15 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2021 BRZ`ta? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 To już lepiej tego ,,białego kruka" , dziękować u mnie stoi już zrobiony i bardzo lubię ten model. https://www.ebay.com/itm/Aoshima-1-24-No-3-Mercedes-Benz-SL65-AMG-Black-Series/254756821806?hash=item3b50b09b2e:g:otYAAOSwculfkJd4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 8 minut temu, cayman napisał: To już lepiej tego ,,białego kruka" , dziękować u mnie stoi już zrobiony i bardzo lubię ten model. https://www.ebay.com/itm/Aoshima-1-24-No-3-Mercedes-Benz-SL65-AMG-Black-Series/254756821806?hash=item3b50b09b2e:g:otYAAOSwculfkJd4 15 minut temu, toled napisał: BRZ`ta? Zejdę po obiadku do piwniczki i zobaczę co ja tam z tej Aoshimy mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 U mnie została Pagani Fujara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 A co Szanowni by powiedzieli na taki zestaw? Dawno nic z F1 na Forum nie było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 15 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2021 Niby nie było:p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, Dorotka napisał: A co Szanowni by powiedzieli na taki zestaw? Dawno nic z F1 na Forum nie było.... Raz po primo , to nie Aoshima, dwa po primo ,to nie jest cywil, trzy po primo , jak F1 to tylko 1/12, cztery po primo , widziałem F12 Berlinetta Edytowane 15 Stycznia 2021 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 15 Stycznia 2021 Share Napisano 15 Stycznia 2021 Aoshima Gut, Okey , zrobiłem parę modeli i dla mnie to lepszy produkt niż Fujimi i Hasegawa. Ten Fiat 131 to jakaś porażka.Jest abarth fujimi 1/24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 Plany fajne - będę kibicował w budowie ale chciałbym się odnieść do kwestii deski 20 godzin temu, toled napisał: To będą testy. Mam jeszcze tzw. mikrobalony, z nimi też potestuję, chociaż nie mam wprawy i cierpliwości do nich jeszcze;-) Carbon sobie kupię, dzieki Bo i tak mam tylko jeden typ splotu, więc dodatkowy arkusz się przyda na ten model, a i pewnie na następne - jak coś zostanie Z flocka faktycznie to nie wyjdzie - tutaj na desce mamy drobny zamsz - widziałem taką deskę wykonaną z użyciem czarnej farby strukturalnej Zero Paints efekt był bardzo zbliżony do tego co na zdjęciu W Banzaiu masz oddzielną zakładkę z różnymi rodzajami karbonu i kevlaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 23 godziny temu, toled napisał: BRZ`ta? tak tak jestem za - tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 Będzie F1 i koniec tej debaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 56 minut temu, Dorotka napisał: Będzie F1 i koniec tej debaty Można gdzieś na forum zobaczyć jakiś skończony przez Ciebie, cywilny model? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 46 minut temu, Bartas89 napisał: Można gdzieś na forum zobaczyć jakiś skończony przez Ciebie, cywilny model? Nie, ja nigdy nie kończę modeli. Taką mam generalną zasadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 47 minut temu, Dorotka napisał: Nie, ja nigdy nie kończę modeli. Taką mam generalną zasadę Bardzo oryginalne podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi