gustlik Napisano 28 Lutego 2021 Autor Share Napisano 28 Lutego 2021 W trakcie olejowania : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Lutego 2021 Share Napisano 28 Lutego 2021 Ładnie. A co u Ciebie kryje się pod pojęciem olejowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 28 Lutego 2021 Share Napisano 28 Lutego 2021 5 minut temu, Endrju napisał: Ładnie. A co u Ciebie kryje się pod pojęciem olejowania? Pewnie biedronka, nanosisz kropki farbami olejnymi np za pomocą wykałaczki i rozmywasz płaskim pędzlem od góry do dołu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 28 Lutego 2021 Share Napisano 28 Lutego 2021 Rozumiem , że niektóre elementy świadomie są uszkodzone ze względu na koncepcję modelu ale mam wrażenie , że na tylnej ścianie pojazdu jak i nad lewarem są widoczne łączenia. Dodatkowo na tylnej płycie w dolnej części widoczne są mocne zarysowania. Czy będzie to jakoś ukryte czy to świadome działanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 28 Lutego 2021 Autor Share Napisano 28 Lutego 2021 Postaram się coś z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 1 Marca 2021 Share Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) Niezbyt dokładnie to widać na zdjęciach ale chyba wystąpił problem ze sklejeniem połówek kadłuba w rejonie skrzyń znajdujących się na błotnikach , po lewej jak i prawej burcie pojazdu. Mam też wrażenie , że między burtami a zasobnikami znajdujacymi się wewnątrz pojazdu są szczeliny . Łączenie z przodu pojazdu też jest do poprawienia . Edytowane 2 Marca 2021 przez orkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 8 Marca 2021 Autor Share Napisano 8 Marca 2021 Szpara jest przy zasobnikach, jak na fotce. Nic z nią nie robiłem, bo wydaje mi się że w oryginale jest podobnie, szukałem fotek tego elementu ale nie znalazłem a przy zasobnikach kwestia wygląda tak że tak ten model jest zrobione bo wszystko ładnie pasuje . Jeszcze kilka fotek podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 8 Marca 2021 Share Napisano 8 Marca 2021 W stosunku do prawdziwego pojazdu , na tyle ile można zobaczyć ze zdjęć , zestaw jest uproszczony. Chodzi mi o łączenie górnej i dolnej części kadłuba. Próbując upodobnić model do oryginalnego pojazdu , poprzez odchylenie łączonych połówek kadłuba , stworzył Pan wrażenie niedokładności wykonania . Jeśli tak ma być to ok . W swoim modelu poszedłem drogą ,,uproszczenia" i też jest dobrze. Powodzenia w dalszej budowie i dalej podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 8 Marca 2021 Autor Share Napisano 8 Marca 2021 16 minut temu, orkan napisał: W stosunku do prawdziwego pojazdu , na tyle ile można zobaczyć ze zdjęć , zestaw jest uproszczony. Chodzi mi o łączenie górnej i dolnej części kadłuba. Próbując upodobnić model do oryginalnego pojazdu , poprzez odchylenie łączonych połówek kadłuba , stworzył Pan wrażenie niedokładności wykonania . Jeśli tak ma być to ok . W swoim modelu poszedłem drogą ,,uproszczenia" i też jest dobrze. Powodzenia w dalszej budowie i dalej podglądam. Nie zwróciłem na to uwagi, gdybym wiedział o tym od początku poprawiłbym ten element. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 10 Marca 2021 Autor Share Napisano 10 Marca 2021 Lufcik stoi na własnych kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 12 Marca 2021 Share Napisano 12 Marca 2021 Można prosić zdjęcie tyłu z góry i tyłu w środku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Marca 2021 Autor Share Napisano 12 Marca 2021 Jutro będę działać dalej i wtedy wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 Obicia troszkę słabe, będzie trzeba w przyszłości nad tym elementem jeszcze potrenować. Jak dla mnie za dużo i za "grubo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 15 Marca 2021 Autor Share Napisano 15 Marca 2021 Hełmy nie były jeszcze ruszane ale będą, narazie rozwój pandemii oznacza dla mnie więcej pracy w pracy w związku z czym prace nieco zwolniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 24 Marca 2021 Autor Share Napisano 24 Marca 2021 Kolejna aktualizacja : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 Obicia na zamku 88 wyszły świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 24 Marca 2021 Share Napisano 24 Marca 2021 Dodaj troszkę odcieni na błocie bo strasznie jednorodne kolorem stoi. W szczególności spód nogi działa 88mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orkan Napisano 25 Marca 2021 Share Napisano 25 Marca 2021 Mimo , że Lufcik na pierwszy rzut oka sprawia pozytywne wrażenie to w szczegółach jest odwrotnie. Widoczna jest niestaranność w sklejeniu , a i paru elementów brakuje. Szkoda bo mocno odstaje od armaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi