Ivan_Kolesnikov Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 (edytowane) Dzień dobry, koledzy! Przedstawiam państwu model amerykańskiego czołgu M3 Lee firmy MiniArt. Model uzupełnia wnętrze. Doskonała łączność. Ciężarówki mogą być w pełni sprawne. Naprawdę podobała mi się praca z tym niezwykłym czołgiem. Ma specyficzny kształt, który przyciąga się do siebie) W malowaniu wszystko jest standardem - podkład i farba Mission Models. Oprócz tych kolorów w swojej pracy używał Oilbrushers, Tamiya, Gunze, AK. Miłego oglądania! Edytowane 19 Stycznia 2021 przez Ivan_Kolesnikov 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivan_Kolesnikov Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2021 9 minut temu, Spotter napisał: Model czysty, schludny, ładnie zrobiony, ale gdzie antena? Brakuje mi odważniejszych kontrastów, ale tylko minimalnie. Co mnie razi i to dosłownie, to odcień gwiazd i pasa na wieży. Powinny być bardziej wyblakłe, jak te L3 na burtach. Ale ma w sobie coś. Aha, na przyszłość ogranicz te ozdobniki na zdjęciach, bo trochę odciągają od fotografowanego obiektu. Dziękuję za opinię! Zadanie polegało na zmontowaniu zestawu tak, jak jest, bez przeróbek, więc wejście antenowe zostawiliśmy tak, jak jest. Ozdobniki wezmą pod uwagę. Dziękuję Ci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 Bardzo fajnie powyciągane detale. Brudzenie nie przesadzone - takie w sam raz i ogólnie wyszedł bardzo fajny model bardzo ciekawej maszyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivan_Kolesnikov Napisano 19 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2021 29 minut temu, TAW napisał: Очень красивые детали прорисованы. Грязно не преувеличивать - в самый раз и в целом получилась очень симпатичная модель очень интересной машины Dziękuję bardzo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 Piękny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 (edytowane) Model bardzo fajny, ale jak rozumiem to akcja promocyjna znanego producenta modeli ? Jest trochę drobiazgów do poprawy przez purystów - np osłona przekładni. Powinna wyglądać mniej więcej tak: zdjęcie ze strony http://the.shadock.free.fr/sherman_minutia/ A czepiam się przejścia z kołnierzy ze śrubami do wygiętej powierzchni osłony - tam powinno być łagodne przejście (bo te elementy to jeden odlew) a nie ostra krawędź. Tak, wiem - ciężko to zaszpachlować z powodu trudności z dostępem, ale chyba warto spróbować ? Ivan - jeśli jesteś powiązany jakoś z Miniartem, to namów ich, żeby zrobili wnętrza do modeli shermanów - bardzo by się to przydało. Edytowane 20 Stycznia 2021 przez martinello 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivan_Kolesnikov Napisano 20 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2021 13 godzin temu, marioba napisał: Красивый! Dziękuję bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivan_Kolesnikov Napisano 20 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2021 (edytowane) . Edytowane 20 Stycznia 2021 przez Ivan_Kolesnikov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivan_Kolesnikov Napisano 20 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2021 (edytowane) . Edytowane 20 Stycznia 2021 przez Ivan_Kolesnikov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivan_Kolesnikov Napisano 20 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2021 11 godzin temu, martinello napisał: Model bardzo fajny, ale jak rozumiem to akcja promocyjna znanego producenta modeli ? Jest trochę drobiazgów do poprawy przez purystów - np osłona przekładni. Powinna wyglądać mniej więcej tak: zdjęcie ze strony http://the.shadock.free.fr/sherman_minutia/ A czepiam się przejścia z kołnierzy ze śrubami do wygiętej powierzchni osłony - tam powinno być łagodne przejście (bo te elementy to jeden odlew) a nie ostra krawędź. Tak, wiem - ciężko to zaszpachlować z powodu trudności z dostępem, ale chyba warto spróbować ? Ivan - jeśli jesteś powiązany jakoś z Miniartem, to namów ich, żeby zrobili wnętrza do modeli shermanów - bardzo by się to przydało. Masz rację - to prezentacja zestawu MiniArt. Montaż jak w zestawie, bez poprawek. Nie mogę nic obiecać co do wnętrza Shermana, ale życzenia przekażę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Chciałbym kiedyś złożyć model LEE lub GRANTA - oba są cudownie paskudne. Ivan - szczerze - jak Ci się budowało MiniArta, miałeś jakieś problemy ze składaniem, z gąsienicami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 22 Stycznia 2021 Share Napisano 22 Stycznia 2021 (edytowane) Ja mam ten model (Lee ) w odległych planach jako LULUBELLE z filmu Sahara - tylko nie wiem jeszcze czy z oryginalnej wersji (1943 rok z H. Bogartem) czy z remake z 1995 roku (z J. Belushi) https://www.filmweb.pl/film/Sahara-1943-31339 https://www.filmweb.pl/film/Sahara-1995-34712 Do obu kalki wydał DEF Model, a do wersji remake są figurki https://www.mojehobby.pl/products/US-M3-Lee-Rulubelle-Decal-set-1-35-M4A3E8.html https://www.scalemates.com/pl/kits/defmodel-df35014-wwii-us-tank-commander-in-desert-w-base--1106097 W każdym z filmów "grał" inaczej skompletowany czołg. Edytowane 22 Stycznia 2021 przez martinello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivan_Kolesnikov Napisano 23 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2021 W dniu 21.01.2021 o 23:02, zaruk napisał: Chciałbym kiedyś złożyć model LEE lub GRANTA - oba są cudownie paskudne. Ivan - szczerze - jak Ci się budowało MiniArta, miałeś jakieś problemy ze składaniem, z gąsienicami? Podoba mi się też jego „brzydota”. Podczas budowy nie było problemów, wszystko idzie dobrze. Musisz tylko uważać i uważać podczas montażu. I cierpliwości przy montażu torów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 25 Stycznia 2021 Share Napisano 25 Stycznia 2021 W dniu 23.01.2021 o 22:44, Ivan_Kolesnikov napisał: Podczas budowy nie było problemów, wszystko idzie dobrze. Musisz tylko uważać i uważać podczas montażu. I cierpliwości przy montażu torów No i teraz pytanie - Czy to szczera opinia? - Czy dalsza część promocji modelu? Ten sam zestaw zdjęć - https://miniart-models.com/gallery-list/35209-m3-lee-mid-prod-interior-kit-ivan-kolesnikov/ do "Galerii" mogłeś dodać jakieś inne, a nie te z promocji modelu, lub o tym napisać na wstępie. Tak było by chyba bardziej uczciwie. Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 25 Stycznia 2021 Share Napisano 25 Stycznia 2021 Sam się zastanawiam hjak ten model się składa bo też mam taki z miniartu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi