Stojkovic Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 Akurat w 1/72 uważam, że to dużo łatwiejszy model. Buda w całości odlana, a wnętrze bez zmian w detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 Wrzucę tu jeszcze coś bardziej na poważnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 W 1/72 jest uroczy, oczywiście detal tak samo słaby, ale cena bardziej do przełknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 Podglądam i ja, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2021 Pierwsze konkrety z placu boju. Jak widac (albo i nie) dorobiłem drążek zmiany biegów i hamulec ręczny. Wklejone zestawowe blaszki pedały i uchwyty maskownicy silnika. Wstępnie też organizuję elementy na pace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 31 Stycznia 2021 Share Napisano 31 Stycznia 2021 I bida nabiera wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 31 Stycznia 2021 Share Napisano 31 Stycznia 2021 Tam jest worek z wysypanym czymś, pytanie, czy samochód jechał, czy stał - jak stał, to jest taka możliwość, jak jechał, to powinno pół paki być zawalone tymi produktami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2021 Na 100% będzie stojący z otwartymi drzwiami z przodu od strony kierowcy i ta w burcie od paki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Lutego 2021 Autor Share Napisano 9 Lutego 2021 Spód i zawieszenie okiełznane... Dorobiony schodek z boku i z tyłu. Już teraz widać, że będzie sporo gimnastyki ze spasowaniem 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek mochalski Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 witam,pieknie wychodzi "zuczek",zastanawiam sie nad wystruganiem zuka w OSP z reflektorami z tylu,zamiast zabudowy zamknietej,ciekaw jestem czy podeszly by koleczka od BRONKO GAZ 69,maja srednice 21 mm/1:35/czy mozesz podac wymiary kola od BALATON,pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Lutego 2021 Autor Share Napisano 10 Lutego 2021 16 godzin temu, marek mochalski napisał: witam,pieknie wychodzi "zuczek",zastanawiam sie nad wystruganiem zuka w OSP z reflektorami z tylu,zamiast zabudowy zamknietej,ciekaw jestem czy podeszly by koleczka od BRONKO GAZ 69,maja srednice 21 mm/1:35/czy mozesz podac wymiary kola od BALATON,pozdrawiam Marek Jak wrócę do domu to zmierzę i podam wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Lutego 2021 Share Napisano 10 Lutego 2021 Fajnie, walcz. Rurę wydechu giąłeś sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Lutego 2021 Autor Share Napisano 10 Lutego 2021 2 godziny temu, Kamil K. napisał: Fajnie, walcz. Rurę wydechu giąłeś sam? Własnymi ręcami i palcyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Lutego 2021 Share Napisano 10 Lutego 2021 To powiedziałbyś coś więcej - "na żywca", czy po jakimś drobnym podgrzaniu lub innym przygotowaniu materii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 10 Lutego 2021 Share Napisano 10 Lutego 2021 3 godziny temu, Stojkovic napisał: Własnymi ręcami i palcyma Palcmi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 11 Lutego 2021 Share Napisano 11 Lutego 2021 7 godzin temu, Kamil K. napisał: To powiedziałbyś coś więcej - "na żywca", czy po jakimś drobnym podgrzaniu lub innym przygotowaniu materii? Jest parę sposobów, można podgrzać delikatnie zapalniczką lub ugiąć i zanurzyć na parę sekund we wrzątku wody . Pierwszą metodą z pręta polistyrenowego fi 4,8 mm dorobiłem rurę wydechową. Sposób drugi przy tej średnicy nie wchodzi w rachubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek74 Napisano 17 Lutego 2021 Share Napisano 17 Lutego 2021 W dniu 10.02.2021 o 21:04, piotrkur napisał: Palcmi!! Placami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Lutego 2021 Autor Share Napisano 18 Lutego 2021 To tak chronologicznie. Użyłem rurek z evergreen'u do kupienia w większości sklepów modelarskich. Wystarczy zagiąć element w odpowiedni kształt i dany kawałek rurki utrzymuje ten kształt. Nie pęka i nie jest trudny do zagięcia. https://www.wonderlandmodels.com/products/evergreen-plastic-rods-0047/ Co do samego Żuka, to wygląda to tak. Wydaje mi się, że jest ciut za ciemny ale może to kwestia oświetlenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 18 Lutego 2021 Share Napisano 18 Lutego 2021 Troszku za ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Lutego 2021 Autor Share Napisano 18 Lutego 2021 Tylko, żeby była jasność, to nie będę go tak rozjasniał jak ten Żuk na filmie, bo wolę nieco bardziej stonowaną zieleń. Idę w coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Lutego 2021 Autor Share Napisano 18 Lutego 2021 Akurat przy Żuku nie ma dobrego lub złego zielonego bo były bardzo bardzo różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Lutego 2021 Autor Share Napisano 20 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogi Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 kolorystycznie ok, ale te fotele są dziwne , strasznie długie te siedziska , w pierwszej chwili odniosłem wrazenie ze są do" góry nogami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyra001 Napisano 21 Lutego 2021 Share Napisano 21 Lutego 2021 No tak. Faktycznie, dziwnie wyglądają te siedzenia. Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Lutego 2021 Autor Share Napisano 21 Lutego 2021 Kwestia siedzeń to już sprawka Balatonu nie moja. Oglądałem model z 50 razy i WIEM, że kolor zielony na Żukach powinien być piaskowozielony, ale mega podoba mi się tak jak jest - jest dużo smutniejszy ten żuk. Na żywo się broni kolorystycznie - takie mam odczucia. Ogarnąłem tez fototrawioną blaszkę z zegarami od FPW Model Wstępnie pobrudziłem tez pakę Sporo roboty przy nim jeszcze będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi