matejson Napisano 23 Stycznia 2021 Share Napisano 23 Stycznia 2021 Cześć wszystkim, Baza to IS-2 ze Zvezdy nr 5011 pożeniony z częsciami z zestawu Italeri nr 7040 (gąsienica oraz elementy włazu w kopółce dowódcy). Model dodatkowo zwaloryzowany: - aluminiowa lufa z hamulcem wylotowym od RB Model 72-B09 - elementy fototrawione od SG Modelling F72002 - lina holownicza i szekle od EurekaXXL ER-7213 - lufa karabinu DT-29 z tyłu wieży od MiniWorlds A7249a. Pokusiłem sie jeszcze o imitacje spawów na froncie kadłuba oraz dookoła wieży. Użyłem dwóch znanych technik czyli żywicy 2składnikówej Tamiya Epoxy Putty oraz profilu plastiku zmiększonego klejem. W modelu wymagane było wykonanie imitacji faktury odlewanego pancerza. Znana większosci technika szarej szpachlówki Tamiya oraz kleju od Gunze. Skala 1/72, wiadomo w moim przypadku Docelowo będzie dioramka.. PS haki do ponoszenia wieży i jarzma przykleiłem odwrotnie do poprawienia 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 23 Stycznia 2021 Share Napisano 23 Stycznia 2021 Fajnie się zapowiada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 23 Stycznia 2021 Share Napisano 23 Stycznia 2021 Czyściutko. Nie moja skala, ale będę się przyglądał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Stycznia 2021 Share Napisano 23 Stycznia 2021 Dajesz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 24 Stycznia 2021 Share Napisano 24 Stycznia 2021 Super wygląda Twój IS, ciekawe jak wybrniesz z Carriersa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman12 Napisano 24 Stycznia 2021 Share Napisano 24 Stycznia 2021 Nie ma to jak LWP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 24 Stycznia 2021 Share Napisano 24 Stycznia 2021 Super detal - lepszy niż Zvezda daje w 1:35 . Wydaje mnie się, że odwrotnie wkleiłeś haki na wieży - "do góry nogami". Może udałoby się jeszcze nieco wydrążyć wydechy?. Świetna robota, będę kibicował . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 24 Stycznia 2021 Share Napisano 24 Stycznia 2021 (edytowane) Hej, Dlaczego gąski z Italeri? Chodzi o zęby na każdym ogniwie? Czy jeszcze coś innego? Wychodzi super! Patrzę i czekam na carriers'a. Pozdrawiam, Przemek Edytowane 24 Stycznia 2021 przez PrzemekW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 24 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2021 7 godzin temu, Rack napisał: Super detal - lepszy niż Zvezda daje w 1:35 . Wydaje mnie się, że odwrotnie wkleiłeś haki na wieży - "do góry nogami". Może udałoby się jeszcze nieco wydrążyć wydechy?. Świetna robota, będę kibicował . No przecież napisałem w poście, że haki źle wklejone. Już poprawione po sesji zdjęciowej. Dzięki za komentarz. 9 godzin temu, mysiek13 napisał: Super wygląda Twój IS, ciekawe jak wybrniesz z Carriersa Carrier sie już klei, strasznie pancerny, ale trudno. 5 godzin temu, PrzemekW napisał: Hej, Dlaczego gąski z Italeri? Chodzi o zęby na każdym ogniwie? Czy jeszcze coś innego? Wychodzi super! Patrzę i czekam na carriers'a. Pozdrawiam, Przemek Zęby to raz,. Dwa, że te z italeri łatwiej się klei i układa niż zestawowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 24 Stycznia 2021 Share Napisano 24 Stycznia 2021 53 minuty temu, matejson napisał: No przecież napisałem w poście, że haki źle wklejone. Już poprawione po sesji zdjęciowej. Dzięki za komentarz. Racja. Umkło mi . Skupiłem się za bardzo na zdjęciach, bo jest na co popatrzeć w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi