rymulus Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Wszyscy mają Hurricane, mam i ja. To tyle tytułem wstępu. Model zrobiłem prosto z pudła z zestawu Model Kit w rekordowym jak na mnie tempie, około półtorej tygodnia. Postanowiłem zacząć rok czymś skończonym. Tempo podyktowane było tym, że chciałem uciec przed samym sobą, nie chciałem przypadkiem zagłębić się w temat co skutkowało by rozgrzebaniem na wiele miesięcy kolejnego modelu. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Brawo dla tego Pana. Czasem taki szybki projekt dla przewietrzenia głowy jest potrzebny, mam to samo, że nie potrafię nie zacząć szukać fotek obiektu za który się zabieram. Troszeczkę mi się to udało z P11b... A sam model ładny, widzę, że jednak co nieco dodałeś - nity choćby. Czy ten zestaw zawierał już ulepszoną wersję osłony kabiny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 7 Lutego 2021 Autor Share Napisano 7 Lutego 2021 29 minut temu, Mikolaj75 napisał: Brawo dla tego Pana. Dziękuję. 29 minut temu, Mikolaj75 napisał: widzę, że jednak co nieco dodałeś - nity choćby Coś tam jest ode mnie. Wspomniane przez Ciebie nity, pasy fotela i rozwierciłem nieco wydechy i działka. 32 minuty temu, Mikolaj75 napisał: Czy ten zestaw zawierał już ulepszoną wersję osłony kabiny? Wydaje mi się, że tak. Z pomiarów wynika, że grubość oszklenia zamyka się w przedziale od 0,8 do 0,9 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 No, cóż by tu napisać? Piękny on, wysoko postawiona poprzeczka, łatwiej mi będzie przejść pod nią z podniesioną głową niż przeskoczyć nad . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 7 Lutego 2021 Share Napisano 7 Lutego 2021 Ładny model,ładne zdjęci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 9 Lutego 2021 Share Napisano 9 Lutego 2021 Aha, jeszcze jedno - te półtora tygodnia na model to na urlopie czy w ramach zwykłej codzienności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 9 Lutego 2021 Autor Share Napisano 9 Lutego 2021 16 minut temu, Mikolaj75 napisał: Aha, jeszcze jedno - te półtora tygodnia na model to na urlopie czy w ramach zwykłej codzienności? W ramach zwykłej codzienności. Miałem go zrobić podczas urlopu razem z córkami, tzn. ja Hurricane, a one po Jaku-1. Niestety z braku czasu nie wyszło rodzinne sklejanie. Zyskał jedynie model bo wstępnie miał posłużyć jako demonstrator technik budowy i malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 Jak to powiedział mój znajomy "I to jest klasa klejenia!!!" Pięknie wyszedł! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Szybkość jest kluczem - choć w przypadku modelarstwa brzmi to jak ... no właśnie, ale Tobie widać sprzyja. Brawo! Piękny model (z szachownicą). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi