stakov Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 W weekend udało mi się ulepić ISU 152 Zvezdy. Dłubanina trwała krótko, bo tylko 2 dni i dzisiejszy dzień na malowanie. Elementów może nie za wiele ale zrobiłem sobie trening przed grubszą robotą ( planuję wykonać model posiadający 830 elementy) wtedy też założę mój pierwszy warsztat. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 Kolor jak prawdziwy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 15 Marca 2021 Share Napisano 15 Marca 2021 No wreszcie radziecki pojazd nie pordzewiały i nie utytłany błotem jak by z pod Moskwy do Berlina doszedł bez remontu i mycia! Fajne wytarcia na kołach, warto by jeszcze przetrzeć gąsienice w miejscach styku z kołami. Z drobiazgów przydała by się lina holownicza i belka do wyciągania z błota. Ogólny efekt - bardzo w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 (edytowane) Fajnie wygląda, choć zaraz pewnie zlezie się chmara, że za ciemny i bez modulacji Antena nie za gruba? Edytowane 16 Marca 2021 przez mic43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 16 Marca 2021 Share Napisano 16 Marca 2021 On chyba ma delikatną modulację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 Podoba się na pewno lepiej by wygladal jakbys wymienil siatki na plycie nadsilnikowej ale reszta ok Jak to jest maly czołg co powiesz o skali 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 16 godzin temu, Spotter napisał: Chmara to może nie. Ja tam modelu nie będę komentować. Ale za to przytoczone zdjęcie jest świetnym przykładem pokazującym jak światło się bawi na powierzchniach pojazdu i udowadnia, że modulacja na modelu ma sens. Pojazd jest pomalowany jednolicie a zobaczcie jaka różnorodność kolorystyczna. Nie ma. To jedynie światło tak na niego działa. Ponieważ jest mały, to nie ma takich efektów jak na zdjęciu powyżej. Ja tu widzę dokładnie te same efekty - tzw ambient occlusion - zarówno na modelu jak i na rzeczywistym pojeździe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 18 Marca 2021 Share Napisano 18 Marca 2021 9 godzin temu, mic43 napisał: Ja tu widzę dokładnie te same efekty - tzw ambient occlusion - zarówno na modelu jak i na rzeczywistym pojeździe. No i po co się wychylasz? @stakov nie wiem ile jesteś w branży, ale ten model wyszedł bardzo dobrze. Postarzenie nudnych płaskich płyt wyszło świetnie. Czekam na warsztat, aby podpatrzeć to i owo. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi