Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
4 godziny temu, toled napisał:

Troszku zmieniła mi się koncepcja 😂😂😂

IMG_20210410_150257.thumb.jpg.6c9f44faee4a7996e4d36615e4ec8c45.jpg

Bezbarwny tym razem to LP9 z Tamiyi, więc ten bardzo szybki projekt znacznie się wydłuży na czas schnięcia 😂

Ładnie to tak zżynać koncepcję od kolegi ?  😜 No ale teraz  wygląda prawie jak mój Huracan.:super:

Edytowane przez cayman
Napisano
53 minuty temu, cayman napisał:

Ładnie to tak zżynać koncepcję od kolegi ?  😜 No ale teraz  wygląda prawie jak mój Huracan.:super:

Jaka zżynka? Twój jest czarno-zielony, mój zielono-czarny:diabel: Dodatkowo masz perłowy, ja nie 🤣 Zostało mi kilka metal-stickerów z Lambo - jak je przykleję - wtedy będzie zżynka 🤣

Jutro zabieram się za chromy, będzie testowe (lub nie, jak nie spodoba się) smarowanko Uschi Powder`em :D Na felgi pójdzie Aluminium Matte od AK.  Do budy nawet nie zaglądam, bo lakier porysuje się od samego patrzenia 🤣 No i we wnętrzu trzeba jeszcze pogrzebać 

Napisano

Pierwsze koty za płoty, czyli Uschi Powder w praktyce. Przepiękny chrom, bardzo prosto się nakłada. Jakieś tam ścieranie wykazuje, jednak o ile mamy wyschnięty czarny, to paluchy nic nie robią.

IMG_20210411_105541.thumb.jpg.101d652c92571e5e82cd86916fc6d487.jpg

Napisano

Wnętrze gotowe.  Czas zająć się podwoziem.

IMG_20210411_135845.thumb.jpg.96b3585da1f061cb6096e7b03e3734ce.jpg

• Like 1
Napisano
W dniu 11.04.2021 o 11:00, toled napisał:

Uschi Powder w praktyce

Kładłeś go bezpośrednio na czarny czy jakich chrom pod spodem jest? Widziałem, że można go kłaść na Alclada i też świetnie wychodzi.

Napisano

Bezpośrednio na czarny połysk. Prostota jego użycia, wytrzymałość i całkiem niezła cena wrzuciła go na 1 miejsce moich ulubionych produktów do chromów.

Napisano (edytowane)

Nie, to jeszcze nie koniec 🤣 Ogólnie szkoda strzępić ryja na ten model, nie wiem czy doczeka nawet galerii. Listwy oczywiście wchodzą na siłę, przez co popsuł się chrom i musiałem przejechać je Molotowem, jak widać przednia listwa idealnie wymierzona, jakby Zbysiu lakiernik po pijaku ją ciachnął i została szpara.
Ogólnie złożę i o nim zapomnę. 

Ogólnie następny w kolejce miał być H2R, ale kalkomanii carbonu dalej nie ma więc mam 3 opcję:
1. Wersja leń - robię na cacy ale bez kalkomanii.

2. Wersja exclusive - robię szablony (mało mi się to podoba;P)

3. Wersja take a breath - robię inny model, czekając aż się pojawi w sklepach kalka.

IMG_20210417_155755.thumb.jpg.1c6f58721033aaac83ead48e5ef7e366.jpg

Edytowane przez toled
Napisano

Przykro, że po tylu staranich model nie spełnia Twoich oczekiwań. Dlatego ja wolę jechać na Tamce i mieć ogólny spokój ze spasowaniem.

Napisano
11 godzin temu, Bartas89 napisał:

Przykro, że po tylu staranich model nie spełnia Twoich oczekiwań. Dlatego ja wolę jechać na Tamce i mieć ogólny spokój ze spasowaniem.

To już F-16 nie robisz? 

Napisano
10 godzin temu, Dorotka napisał:

To już F-16 nie robisz? 

F-16 też jest od Tamki.

Napisano
2 minuty temu, Dorotka napisał:

No właśnie dlatego zapytałem...

Powoli robię. Ale ostatnio mam bardzo ciężko z czasem.

• Like 1
Napisano

Jak już mi śmiecicie wątek, to ja bym złożył sobie jakieś sympatyczne latadło albo czołg. Chyba muszę iść pomęczyć inne podfora co wybrać :D Czołg to pewnie coś niemieckiego, ale latadła jara mnie Japonia i niemiecki Heinkel He-111 :D

Napisano
Godzinę temu, toled napisał:

Jak już mi śmiecicie wątek, to ja bym złożył sobie jakieś sympatyczne latadło albo czołg. Chyba muszę iść pomęczyć inne podfora co wybrać :D Czołg to pewnie coś niemieckiego, ale latadła jara mnie Japonia i niemiecki Heinkel He-111 :D

Ale w jakiej skali?

Napisano
4 minuty temu, Dorotka napisał:

Ale w jakiej skali?

Klasycznej 😜 Latadło 1:72, czołguś 1:35

Napisano

Do mnie już BMW dojechało. W maju zapewne kupię silnik. Coś czuję, że będzie rzeźba po przeanalizowaniu wyprasek.