JanuszF Napisano 19 Listopada 2024 Share Napisano 19 Listopada 2024 W dniu 16.11.2024 o 00:19, Syph3r napisał: Zgodnie z opisem czołgu 7TP, cztery pociski były umieszczone po prawej stronie na ścianie korpusu wieży, a pozostałe 66 sztuk po prawej stronie przedziału bojowego. Czy ktoś ma zdjęcia, jak mogło wyglądać mocowanie pocisków na ścianie wieży? Przepraszam za ewentualne błędy językowe, korzystałem z tłumacza. O zdjęcia wnętrza 7TP jest bardzo trudno. Nie zachowała się dokumentacja fabryczna, istnieją tylko pojedyncze rysunki detali. Najwięcej zdjęć jest w sovieckim raporcie z badań 7TP w Kubince, jakieś detale można wypatrzeć na zdjęciach rozbitych 7TP zrobionych przez Niemców. W dniu 16.11.2024 o 09:42, Syph3r napisał: Ładnie to wyszło, robisz dla siebie? Czy też gdzieś to będzie w sprzedaży? Jakiś czas temu Master Model zrobił zewnętrzną część koła. W dniu 15.11.2024 o 15:45, Syph3r napisał: Track for 7TP. Ładne gąsienice. Możesz jeszcze dodać sygnatury producenta. Quick tracks zrobił dwa zestawy gąsienic. O jakiej osłonie przeciwpyłowej mówisz? Możesz zaznaczyć na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syph3r Napisano 24 Listopada 2024 Share Napisano 24 Listopada 2024 W dniu 19.11.2024 o 21:11, JanuszF napisał: Ładnie to wyszło, robisz dla siebie? Czy też gdzieś to będzie w sprzedaży? Prowadzące koła czołgu zrobiłem dla siebie, ponieważ zamierzam rozpocząć budowę tego modelu. Planowałem udostępnić pliki STL tutaj, na forum. Nie na sprzedaż. Gąsienice zostały stworzone na podstawie fabrycznej dokumentacji dotyczącej gąsienic T-26 (jako najbardziej kompletnej) oraz rysunków gąsienic 7TP z raportu z testów czołgu 7TP w Kubince. Proszę wybaczyć błędy, ponieważ nie mówię po polsku, dopiero niedawno z Serbii trafiłem do Warszawy. W dniu 19.11.2024 o 21:11, JanuszF napisał: Ładne gąsienice. Możesz jeszcze dodać sygnatury producenta. Quick tracks zrobił dwa zestawy gąsienic. Jeśli chodzi o sygnatury (numery odlewnicze) na gąsienicach, miałem dostęp do wydobytych ogniw 7TP, ale nie było na nich sygnatur. Dlatego zdecydowałem się ich nie robić. W dniu 19.11.2024 o 21:11, JanuszF napisał: O jakiej osłonie przeciwpyłowej mówisz? Możesz zaznaczyć na zdjęciu? Spróbuję zrobić model 3D i pokazać, ale obawiam się, że to zajmie trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi