myszaty Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 Na nawet dość ładnie błyszczący C8 położyłem, w celu zabezpieczenia warstwę bezbarwnego i cały efekt diabli wzięli, zrobiła się tak jakby satyna. Lakier bezbarwny Pentartu, wodny, gloss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 48 minut temu, myszaty napisał: Lakier bezbarwny Pentartu, wodny, gloss. A można było dołożyć do koszyczka C46, podlać to ładnie (3:1) living thinerem i było by szkiełko Daj temu "czemuś" dobrze wyschnąć i zrób jak wyżej. MOŻE będzie dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 (edytowane) Jak idziesz w Gunze to idź w Gunze GX UV cut Super Gloss rules Edytowane 8 Kwietnia 2021 przez Moses 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 10 minut temu, Moses napisał: Jak idziesz w Gunze to idź w Gunze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2021 wygląda to mniej więcej tak: Nie ma tragedii, chyba nie będę próbował poprawiać bo całkiem to skopie znając moje szczęście. Wygląda teraz jak odmalowany egzemplarz 948 z Modlina. I takie kalki dostanie Tego lakieru używam od początku z tym że na kolorach ,,zwykłych", a właśnie preferuję satynowy połysk, na metalikach go jeszcze nie próbowałem. Zaopatrzę się w komplet gunze bo jeszcze kilka modeli przede mną w amelinium: 2 jaki, 4 migi , iskra i mustang. Nie myli się ten, co nic nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 8 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2021 @Moses i @abtb Wujowie Dobra Rada Mam nadzieję że się nie obrazicie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Kwietnia 2021 Share Napisano 8 Kwietnia 2021 Obrazilbym się jakbyś w tych wujkach literówkę zrobił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 9 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) Zrobiłem jak wuj @abtb poradził i jest całkiem, całkiem... Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 9 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2021 Dzięki Wuju! Czekam na kalki z MM - te zrudziałe Mirage są do kitu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Kwietnia 2021 Share Napisano 9 Kwietnia 2021 2 godziny temu, myszaty napisał: Dzięki Wuju! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 8.04.2021 o 17:40, myszaty napisał: wygląda to mniej więcej tak: Nie ma tragedii, chyba nie będę próbował poprawiać bo całkiem to skopie znając moje szczęście. Wygląda teraz jak odmalowany egzemplarz 948 z Modlina. I takie kalki dostanie Tego lakieru używam od początku z tym że na kolorach ,,zwykłych", a właśnie preferuję satynowy połysk, na metalikach go jeszcze nie próbowałem. Zaopatrzę się w komplet gunze bo jeszcze kilka modeli przede mną w amelinium: 2 jaki, 4 migi , iskra i mustang. Nie myli się ten, co nic nie robi. Ja się przymierzam do tego modelu i próbuję na różnych podkładach i najlepirj mi wychodzi Tamiya X-01 + Ammo Mig ALC 119 + bezbarwny Edytowane 12 Kwietnia 2021 przez Wojtek190 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 12 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2021 No właśnie nie wiem czy te MiGi/ LIMki rzeczywiście miały taki metaliczny połysk... może jak były funkel nówki, ale amelinium szybko matowieje, a zdjęcia raczej pokazują taką lekką satynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 3 minuty temu, myszaty napisał: No właśnie nie wiem czy te MiGi/ LIMki rzeczywiście miały taki metaliczny połysk... może jak były funkel nówki, ale amelinium szybko matowieje, a zdjęcia raczej pokazują taką lekką satynkę. Ja podjąłem decyzję żę będę się wzorował na https://www.facebook.com/MiG-15biscom-111657150749783/?__tn__=-UC*F i jak będę robił ten model do na tym będę się wzrował. Brawo za nitowanie mnie ono przerasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 11 minut temu, Wojtek190 napisał: Brawo za nitowanie To "nitowanie fabryczne" wykonane przez Kp 18 minut temu, myszaty napisał: MiGi/ LIMki rzeczywiście miały taki metaliczny połysk.. Ja po wszystkim swoje "sreberka" psikam półmatem Gunze, bodajże C181 (albo jakoś tak ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 3 minuty temu, abtb napisał: Ja po wszystkim swoje "sreberka" psikam półmatem Gunze, bodajże C181 (albo jakoś tak ) Każdy ma prawo wyboru, jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 15 minut temu, abtb napisał: To "nitowanie fabryczne" wykonane przez Kp Ja po wszystkim swoje "sreberka" psikam półmatem Gunze, bodajże C181 (albo jakoś tak ) Ok te samoloty są matowe, ale czy były matowe w czasie swojej świetności. jak będę robił mojego Lim 2 to będę robił połysk na maksa, chociaż teraz robię tylko full mat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Wojtku, sktóregoż to Muzeum takie ładne focie masz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 3 minuty temu, Slawek_26869 napisał: Wojtku, sktóregoż to Muzeum takie ładne focie masz?? Lubuskie Muzeum Wojskowe Drzonòw 54 http://www.muzeum.drzonow.eu/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 12 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2021 32 minuty temu, abtb napisał: To "nitowanie fabryczne" wykonane przez Kp Dokładnie, moim zadaniem było tylko tego nie skopać... Ostatnio przeglądałem stronki o srebrzeniu szlagmetalem, lustro by się chyba dało zrobić, albo przynajmniej wysoki połysk, ale powierzchnia pod musi być idealna. Kusi mnie na mustangu NMF - te się akurat błyszczały...Może kupie jakiegoś szrotka z MC i go trochę pokatuje. I gdzieś czytałem że Jaki-23 nowe przylatywały też wypolerowane. Tam stoi IŁ- 2 ??? Chyba że to Avia... O!! byłem tam za łebka, jak się ta cholerna zaraza skończy odwiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 10 minut temu, myszaty napisał: Chyba że to Avia... Na pewno Avia, Ił 2 miał np. zupełnie inne podwozie. 36 minut temu, Wojtek190 napisał: Ok te samoloty są matowe, ale czy były matowe w czasie swojej świetności. Nie pisałem o macie tylko o półmacie. a raczej tłumacząc napis ze słoiczka "półpołysku" A to zasadnicza różnica A tak na marginesie to Ił-y 28 były chyba malowane tzw. "srebrzanką" a to z NMF ma niewiele wspólnego. 58 minut temu, Wojtek190 napisał: Każdy ma prawo wyboru, jeszcze. O to, to właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek190 Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 2 minuty temu, abtb napisał: 23 minuty temu, myszaty napisał: Chyba że to Avia... Na pewno Avia, Ił 2 miał np. zupełnie inne podwozie. 48 minut temu, Wojtek190 napisał: Ok te samoloty są matowe, ale czy były matowe w czasie swojej świetności. Nie pisałem o macie tylko o półmacie. a raczej tłumacząc napis ze słoiczka "półpołysku" A to zasadnicza różnica A ja napisałem bezbarwny (bez mat, pół połysk, pół mat, połysk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 8 minut temu, Wojtek190 napisał: A ja napisałem bezbarwny W rzeczy samej Bezbarwny to bezbarwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Godzinę temu, myszaty napisał: ...Tam stoi IŁ- 2 ??? Chyba że to Avia... W kwestii formalnej, jak już to nie Ił-2; tylko Ił-10, a na pewno jest to Avia B-33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 12 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Tak jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi