Jump to content

Szukam 2pl leopard walkaround

marcolagu
 Share

Recommended Posts

18 godzin temu, marcolagu napisał:

witam, jestem włoskim modelarzem i szukam, czy jest obejście najnowszej wersji lamparta 2 pl. czy wiesz czy są w sieci ?? dzięki za pomoc.
PS: przetłumaczone za pomocą Google Translate

Model 3D

https://www.turbosquid.com/pl/3d-models/polish-leopard-3d-model-1309928

• 6 months later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...

Obawiam się ze nie znajdziesz innych rysunków niż te Jarosława Janasa,  które w celach dyskusji pozwalam sobie zamieścić poniżej. U nas ściśle tajne są rysunki  takich gwiazd śmierci jak ciężarówki Jelcz ,więc o oficjalnych rysunkach Leo2PL  można zapomnieć.

Pozdrawiam

Witek

150288039_1839630342856364_6405013984789480575_n.jpg

150375895_1838509096301822_7812192039507070906_n.jpg

• 3 months later...

Obecnie pracuje nad elementami do Leoparda 2PL. Masz wiadomość na priv ze szczegółami bro :)
a tutaj wrzucam na zachętę. nie wiem kiedy skończe bo nauka drukowania z żywicy to droga przez mękę
. Model czołgu jest jakis z neta dostosowany wymiarami pi razy oko dla poglądu.
Elementy są oparte na dostępnych filmach i zdjęciach z neta oraz na podstawie wymairów modelu Italeri Leopard 2A4  1:35.

Trzeba będzie do nich potem dorobić jakieś uchwyty i nawiercić otwory wkilku miejscach w pancerzu oraz  jakieś drobne korekty pilnikiem tudzież papierem ściernym

20230507_194030.jpg

APU.jpg

armor 1.jpg

armor.jpg

rear camera.jpg

trunk.jpg

viewfinder.jpg

20230507_194354.jpg

• Like 3

• 1 month later...
  • 1 month later...

Cześć czołem.

jestem już na finiszu. Robię dokumentacje zdjęciową, opisy itd. także jakoś za tydzień, lub dwa wystawie na allegro lokalnie ( ze smartem) komplet, lub jeśli ktoś będzie wolał osobiście albo "na gębę" jeśli nie ma Smarta.

Teraz trochę z innej beczki, zaczęła mnie zastanawiać wierność armaty w modelu Italerii, tzn proporcja albo za chuda albo za długa mi się wydaje. Zmierzyłem suwmiarką wnętrze lufy i trochę brakuje. Musze zrobić zdjęcie i porównać w photoshopie proporcje. Ma ktoś z Was jakieś przemyślenia na ten temat?

• Like 1

5 godzin temu, basalowicz napisał:

Cześć czołem.

jestem już na finiszu. Robię dokumentacje zdjęciową, opisy itd. także jakoś za tydzień, lub dwa wystawie na allegro lokalnie ( ze smartem) komplet, lub jeśli ktoś będzie wolał osobiście albo "na gębę" jeśli nie ma Smarta.

Teraz trochę z innej beczki, zaczęła mnie zastanawiać wierność armaty w modelu Italerii, tzn proporcja albo za chuda albo za długa mi się wydaje. Zmierzyłem suwmiarką wnętrze lufy i trochę brakuje. Musze zrobić zdjęcie i porównać w photoshopie proporcje. Ma ktoś z Was jakieś przemyślenia na ten temat?

Ile PLN szykować- mam SMARTA!!!!

6 godzin temu, basalowicz napisał:

Dokonało się

https://allegrolokalnie.pl/oferta/konwersja-leoparda-2a4-do-2pl-skala-135

mogę zejść z ceny o wartość haraczu (10zł) dla allegro, wystawiając nie Kup Teraz a Lokalnie tyle, że nie wiem czy wtedy działa Smart.

Już wykupili- ja też poproszę!!!!