marcolagu Posted April 8, 2021 Share Posted April 8, 2021 witam, jestem włoskim modelarzem i szukam, czy jest obejście najnowszej wersji lamparta 2 pl. czy wiesz czy są w sieci ?? dzięki za pomoc. PS: przetłumaczone za pomocą Google Translate 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted April 9, 2021 Share Posted April 9, 2021 Film Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted April 9, 2021 Share Posted April 9, 2021 Cd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted April 9, 2021 Share Posted April 9, 2021 Cd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted April 9, 2021 Share Posted April 9, 2021 18 godzin temu, marcolagu napisał: witam, jestem włoskim modelarzem i szukam, czy jest obejście najnowszej wersji lamparta 2 pl. czy wiesz czy są w sieci ?? dzięki za pomoc. PS: przetłumaczone za pomocą Google Translate Model 3D https://www.turbosquid.com/pl/3d-models/polish-leopard-3d-model-1309928 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcolagu Posted April 9, 2021 Author Share Posted April 9, 2021 Dziekuje bardzo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcolagu Posted April 9, 2021 Author Share Posted April 9, 2021 oprócz filmów i zdjęć dostępnych w sieci mam nadzieję, że uda mi się znaleźć obejście. Czy wiesz, czy jakaś firma dokona konwersji na żywicę w skali 1/35? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted April 9, 2021 Share Posted April 9, 2021 Osobiście uważam, że konwersją to melodia dalekiej przyszłości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnajperTBG Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 Widuję 2pl na codzień i patrząc na bryłę już kilka razy mnie kusiło kupić tamkę i przerabiać wieżę no ale chęci i czas... A ten model w 3d to 1:35 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sas55 Posted November 19, 2022 Share Posted November 19, 2022 (edited) Dzień dobry, Tu masz dość dobry walkaround Leopard 2 - Opisy Broni Musisz dojechać prawie do końca strony. To jest nowy walkaround z 2022 roku z nowymi oznaczeniami. Pozdrawiam Andrzej Edited November 19, 2022 by sas55 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcolagu Posted November 26, 2022 Author Share Posted November 26, 2022 Dopiero teraz widzę wasze odpowiedzi.Dzięki za zainteresowanie!Na szczęście w sieci jest teraz dużo zdjęć lamparta.Chciałbym samodzielnie zbudować tę wersję.Czy wiecie, czy są konwersje w żywicy lub druku 3D? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcolagu Posted November 26, 2022 Author Share Posted November 26, 2022 jeśli masz jakieś inne zdjęcia, zawsze są mile widziane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Cisłak Posted January 14, 2023 Share Posted January 14, 2023 Obawiam się ze nie znajdziesz innych rysunków niż te Jarosława Janasa, które w celach dyskusji pozwalam sobie zamieścić poniżej. U nas ściśle tajne są rysunki takich gwiazd śmierci jak ciężarówki Jelcz ,więc o oficjalnych rysunkach Leo2PL można zapomnieć. Pozdrawiam Witek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcolagu Posted January 17, 2023 Author Share Posted January 17, 2023 dziekuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basalowicz Posted May 7, 2023 Share Posted May 7, 2023 Obecnie pracuje nad elementami do Leoparda 2PL. Masz wiadomość na priv ze szczegółami bro a tutaj wrzucam na zachętę. nie wiem kiedy skończe bo nauka drukowania z żywicy to droga przez mękę. Model czołgu jest jakis z neta dostosowany wymiarami pi razy oko dla poglądu. Elementy są oparte na dostępnych filmach i zdjęciach z neta oraz na podstawie wymairów modelu Italeri Leopard 2A4 1:35. Trzeba będzie do nich potem dorobić jakieś uchwyty i nawiercić otwory wkilku miejscach w pancerzu oraz jakieś drobne korekty pilnikiem tudzież papierem ściernym 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnajperTBG Posted June 26, 2023 Share Posted June 26, 2023 (edited) Kolejna nadzieję w druku 3D Pisz kiedy Ci się uda to skończyć i ile chcesz za konwersję Edited June 26, 2023 by SnajperTBG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basalowicz Posted June 30, 2023 Share Posted June 30, 2023 ok jest już bliżej niż dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basalowicz Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 Cześć czołem. jestem już na finiszu. Robię dokumentacje zdjęciową, opisy itd. także jakoś za tydzień, lub dwa wystawie na allegro lokalnie ( ze smartem) komplet, lub jeśli ktoś będzie wolał osobiście albo "na gębę" jeśli nie ma Smarta. Teraz trochę z innej beczki, zaczęła mnie zastanawiać wierność armaty w modelu Italerii, tzn proporcja albo za chuda albo za długa mi się wydaje. Zmierzyłem suwmiarką wnętrze lufy i trochę brakuje. Musze zrobić zdjęcie i porównać w photoshopie proporcje. Ma ktoś z Was jakieś przemyślenia na ten temat? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted August 25, 2023 Share Posted August 25, 2023 5 godzin temu, basalowicz napisał: Cześć czołem. jestem już na finiszu. Robię dokumentacje zdjęciową, opisy itd. także jakoś za tydzień, lub dwa wystawie na allegro lokalnie ( ze smartem) komplet, lub jeśli ktoś będzie wolał osobiście albo "na gębę" jeśli nie ma Smarta. Teraz trochę z innej beczki, zaczęła mnie zastanawiać wierność armaty w modelu Italerii, tzn proporcja albo za chuda albo za długa mi się wydaje. Zmierzyłem suwmiarką wnętrze lufy i trochę brakuje. Musze zrobić zdjęcie i porównać w photoshopie proporcje. Ma ktoś z Was jakieś przemyślenia na ten temat? Ile PLN szykować- mam SMARTA!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basalowicz Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 Dokonało się https://allegrolokalnie.pl/oferta/konwersja-leoparda-2a4-do-2pl-skala-135 mogę zejść z ceny o wartość haraczu (10zł) dla allegro, wystawiając nie Kup Teraz a Lokalnie tyle, że nie wiem czy wtedy działa Smart. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 6 godzin temu, basalowicz napisał: Dokonało się https://allegrolokalnie.pl/oferta/konwersja-leoparda-2a4-do-2pl-skala-135 mogę zejść z ceny o wartość haraczu (10zł) dla allegro, wystawiając nie Kup Teraz a Lokalnie tyle, że nie wiem czy wtedy działa Smart. Już wykupili- ja też poproszę!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLO Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 A planujesz zrobić w 1:72 bo dwie bym przygarnął Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basalowicz Posted August 28, 2023 Share Posted August 28, 2023 18 godzin temu, OLO napisał: A planujesz zrobić w 1:72 bo dwie bym przygarnął Na razie nie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakalaka813 Posted August 28, 2023 Share Posted August 28, 2023 6 godzin temu, basalowicz napisał: Na razie nie Może będziesz planował dodanie twojej pracy na cultsa ? Na pewno byłoby duże zainteresowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basalowicz Posted August 29, 2023 Share Posted August 29, 2023 18 godzin temu, Szakalaka813 napisał: Może będziesz planował dodanie twojej pracy na cultsa ? Na pewno byłoby duże zainteresowanie obawiam się, że trochę mi się to nie będzie opłacało ale może kiedyś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts