jpl Napisano 9 Kwietnia 2021 Share Napisano 9 Kwietnia 2021 Tym razem padło na zestaw od Hobby 2000, czyli walka ze smokiem, bo w środku są wypraski Dragona. Na początku, jak zazwyczaj, historia i inbox. Zapraszam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 9 Kwietnia 2021 Share Napisano 9 Kwietnia 2021 Spokojnie możesz górę malować w standartowym kamuflażu segmentowym. Kolory późne, góra RLM 81/82, dół RLM 76. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiSza Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Tutaj jest schemat zimowego malowania http://www.karaya.pl/pl/fly/6/arado-ar-234-b-2n-b-2-fly32026.html?ref=%2Fpl%2Ffly%2F6%2F3%2F1%2Fitems.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 powodzenia w budowie - będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 (edytowane) Też będę zaglądał. Ale tak dwie sprawy - jak wiadomo to są wypraski Dragona, ale nie mają 20 , a 30 lat. Coś mi to nie pasowało, bo pamiętam, jak się śliniłem do tych modeli jeszcze na studiach (zdecydowanie za krótki finansowo byłem wtedy na Dragony), a to było sporo dawniej niż 20 lat. Druga sprawa - aparaty fotograficzne - zdaje się, że wszystkie samoloty rozpoznawcze to były bombowce zaopatrzone w kamery - czyli najpierw był bombaj, a potem wstawiali aparaty i bomb juz nie targał. Zresztą przeglądam właśnie tzw. handbuch wersji B2, a tam są bomby, ale o aparatach nic nie piszą. Jeśli przeglądniesz oryginalną instrukcję Dragona, to tam jest zaznaczone, w jakich wersjach te kamery były. KG76 używało wersji bombowych, czyli de facto pierwotnych, czyli kamer nie powinno być - najprawdopodobniej. Tu w instrukcji jest oznaczenie dla bombowców B2, a rozpoznawczych B2b - to chyba autorski pomysł Dragona. EDIT: Bombaje nie miały kamer - sprawdziłem w handbuchu - bildgerate - czyli urządzenia obrazujące miały tylko rozpoznawcze, to był tzw. rustsatz "b" - pewnie dlatego oznaczenie B-2b Edytowane 12 Kwietnia 2021 przez WujekAlice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 14 Kwietnia 2021 Share Napisano 14 Kwietnia 2021 Dawno temu robiłem wersję C-3, właśnie w zimowym malowaniu, chociaż to takie bardziej s-f. http://modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?f=89&t=53633&hilit=arado+234&sid=6354c051ef2ed0579cf2ccc6f1de814d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Dziękuję wszystkim za informacje! Fixer, piękny C - 3. Faktycznie, one mają 29 lat! I nie za bardzo po nich to widać. No dobrze, budowa zatem startuje. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2021 OK, Arado nabrał kształtu. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2021 To teraz malowanie. Faktycznie szkoda by było górę malować, więc pewnie zostanie, jak jest. Zapraszam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 7 Maja 2021 Autor Share Napisano 7 Maja 2021 To teraz kalki i malowania ciąg dalszy. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 15 Maja 2021 Autor Share Napisano 15 Maja 2021 No i gotowe. Zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi