Herod Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 (edytowane) Moja pierwsza tak duża figurka. Zastanawiam się jak i w czym była rzeźbiona. Pewnie ręcznie... Mogę powiedzieć tak - detale wyszły rzeźbiarzowi dość marnie. Składanie figurki - mimo małej ilości części - to horror z powodu "bylejakiego" spasowania części. Figurka mająca być przyjemnością wywołała u mnie sporo stresu... ale jakoś się udało ją skończyć. Edytowane 30 Kwietnia 2021 przez Herod 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Pomalowana świetnie. Praktycznie monochromatyczna a to na prawdę nie łatwe. Gratuluję. "Ale".... to facet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 30 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Dziękuję. To kobieta. Co prawda bez makijażu (w ko końcu mundurowa) ale tak ją wyrzeźbiono. Mocna szczęka, dość kwadratowa twarz i sam miałem pewne wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 OK (wyrównaj tylko brwi) jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 30 Kwietnia 2021 Share Napisano 30 Kwietnia 2021 Rzeczywiście, taka mało kobieca. Ja mam z ICM H. Goeringa z młodzieńczych czasów, rzeźba wydaje się dobra, nawet podobny, ciekaw będzie jak ze spasowaniem. Twarz wyszła bardzo ładnie, zwłaszcza przejścia kolorów, no i czernie, zwłaszcza na spodniach ekstra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 Na malowaniu się nie znam, ale na kawę bym się nie umówił...może ma piękne wnętrze... A na poważnie wyjątkowo paskudna buźka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 2 Maja 2021 Share Napisano 2 Maja 2021 Bardzo ładnie technicznie zmalowana figurka. Jednak tą panią przez rzeźbę twarzy zdecydowanie lepiej ogląda się z tyłu. Myślę, że w maseczce byłoby jej bardziej do twarzy - niektórym jednak pandemia służy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 2 Maja 2021 Autor Share Napisano 2 Maja 2021 Dziękuję wam za życzliwe komentarze. Być może tak właśnie Ukraińcy (ICM) postrzegają Brytyjki... ale dopowiem, że funkcjonariuszka Kanadyjskiej Królewskiej Konnej Policji (figurka z psem) też nie jest piękniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 16 Maja 2021 Share Napisano 16 Maja 2021 Wykonanie świetne, jak już napisano. Jedynie MP-5, moim zdaniem, trochę zbyt niebieska, ale z drugiej strony dobrze widać detale. Co do samej rzeźby, to nawet na pudełku jest napisane: "Correct details of uniform, armament and equipment". O rysach twarzy mowy nie ma. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 20 Maja 2021 Autor Share Napisano 20 Maja 2021 Dzięki. Na MP-5 ćwiczyłem technikę nmm i faktycznie może być trochę zbyt niebieski. Nie chciałem przy tym aby zlewał się z pozostałymi elementami stroju, które przeważnie są czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi