Trojan Napisano 3 Lipca 2021 Autor Share Napisano 3 Lipca 2021 12 godzin temu, toled napisał: Tu się zatenteguje, tam się odtenteguje i będzie dobrze Największy problem widzę obecnie z drzwiami. Będziesz wsadzał te durne chromowane listwy? Bo sporo tych modeli po prostu ich nie ma. Nie będę montował tych listew na pewno. Zastanawiam się tylko czy zaszpachlować te dziury po nich, czy zostawić jak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Lipca 2021 Share Napisano 3 Lipca 2021 te nadkola wyszły pierwszorzędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 3 Lipca 2021 Autor Share Napisano 3 Lipca 2021 21 minut temu, M.A.V. napisał: te nadkola wyszły pierwszorzędnie Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 4 Lipca 2021 Share Napisano 4 Lipca 2021 7 godzin temu, Trojan napisał: zaszpachlować te dziury po nich, czy zostawić jak jest? Zaszpachlować a maskę i drzwi bym wspommógł magnesami neodymowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 4 Lipca 2021 Share Napisano 4 Lipca 2021 Szpachlować, będzie odrobina zabawy żeby trzymało to linię nadwozia:) Sporo roboty jeszcze, ale czym lepiej zrobiona buda, tym lepiej wyjdzie po malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 4 Lipca 2021 Autor Share Napisano 4 Lipca 2021 5 godzin temu, cayman napisał: Zaszpachlować a maskę i drzwi bym wspommógł magnesami neodymowymi. Zaszpachlowałem Magnesy już mam do drzwi. Do maski chyba nie będą potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 24 Lipca 2021 Autor Share Napisano 24 Lipca 2021 Małe postępy. Zamontowane magnesy w drzwiach. Dorobiony rollbar i zaczęte fotele. Deska wraz z dodatkowymi zegarami gotowa. Wydłubałem również spojler. Całość niemal gotowa na lakier bezbarwny. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 30 Lipca 2021 Autor Share Napisano 30 Lipca 2021 Wnętrze gotowe. Brakuje tylko podstopnicy dla pasażera bo zapomniałem dodać do blaszek. Ale jakoś dorobię. Pokrycie foteli to Embosing Powder i na wierzch lekka warstwa Charocal Textured od Zero Paints. Siedzisko i oparcie to samoprzylepna folia imitująca zamsz czy tam coś. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 zupełnie nie moje klimaty ale jestem pod wrażeniem - super Ci to wychodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 Jestem na tak! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 10 Sierpnia 2021 Share Napisano 10 Sierpnia 2021 kozacko wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 2 Września 2021 Autor Share Napisano 2 Września 2021 Postępy prac po małej, wakacyjnej przerwie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liinc Napisano 3 Września 2021 Share Napisano 3 Września 2021 Jak w prawdziwym warsztacie. Bravo. Bardzo fajnie to wyglada az milo sie patrzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Września 2021 Share Napisano 3 Września 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 6 Września 2021 Autor Share Napisano 6 Września 2021 Silnik na swoim miejscu. Po połączeniu z budą dojdzie jeszcze jakiś drobny osprzęt. Skończone również drzwi i podwozie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 7 Września 2021 Share Napisano 7 Września 2021 8 godzin temu, Trojan napisał: Silnik na swoim miejscu. Po połączeniu z budą dojdzie jeszcze jakiś drobny osprzęt Koniecznie. Fajnie zwaloryzowany, ale od góry strasznie płaski. Trudne zadanie przed Tobą - jak coś z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 7 Września 2021 Autor Share Napisano 7 Września 2021 1 godzinę temu, toled napisał: Koniecznie. Fajnie zwaloryzowany, ale od góry strasznie płaski. Trudne zadanie przed Tobą - jak coś z tym zrobić Tak, tak. Zostały jeszcze elementy z zestawu silnika. Ale wymagane jest już połączenie budy z podwoziem. A dopytam - co jest płaskie, bo się zląkłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 7 Września 2021 Share Napisano 7 Września 2021 (edytowane) Kolektor dolotowy i pokrywa bloku silnika w miarę jednolitym kolorze dają taki efekt płaskiej powierzchni. Pod kątem wygląda to znacznie lepiej W sumie nie wiem co by tam zrobić, żeby wyróżnić te dwa elementy - dodatkowy wash? Chociaż zobaczymy po dodaniu budy i reszty elementów, bo teraz ciężko ostateczny efekt ocenić. A i jeszcze moją (dodaję - moją) estetykę psują drzwi - carbon na lewych idzie w lewo w górę, to na prawych fajnie jakby szedł w prawo w górę - ot takie pedantyczne czepialstwo się Edytowane 7 Września 2021 przez toled Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 7 Września 2021 Autor Share Napisano 7 Września 2021 2 minuty temu, toled napisał: Kolektor dolotowy i pokrywa bloku silnika w miarę jednolitym kolorze dają taki efekt płaskiej powierzchni. Może troszkę za bardzo się świecą (choć są matowe) ale bywają w tym samym kolorze. Może spróbuję je troszkę jeszcze złoszować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 7 Września 2021 Share Napisano 7 Września 2021 Wlew oleju będziesz malował? Bo może to pomoże przebić ten element - tak jak na foto wyróżnia się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 7 Września 2021 Autor Share Napisano 7 Września 2021 31 minut temu, toled napisał: Wlew oleju będziesz malował? Bo może to pomoże przebić ten element - tak jak na foto wyróżnia się A w sumie czemu nie? Pomaluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 18 Września 2021 Autor Share Napisano 18 Września 2021 Skoro to auto na track day to pomyślałem, że zrobię sobie lawetę. Na rynku praktycznie nic nie ma a jak są jakieś modele lawet to w kosmicznych cenach. Pogrzebałem w śmietniku i z tego co mam zbudowałem własną. Dokupiłem tylko profile H i kółko. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 18 Września 2021 Share Napisano 18 Września 2021 Dla mnie PETARDA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Września 2021 Share Napisano 18 Września 2021 przyczepka rewelacja takie zbudowanie "czegoś z niczego" to zawsze największa satysfakcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 19 Września 2021 Share Napisano 19 Września 2021 Nie no, laweta genialna. Najgorsze zboczenie modelarskie - gdy wiesz z jakich innych modeli pochodzą wszystkie rejestracje na niej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi