Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
7 minut temu, Evildead napisał:

Supcio jest :)

Pytam,bo nic nie mówisz-najdelikatniej jak się uczyłem gąbką na modelu bezpośrednio.Te tracki,ale jakoś nowych plastikowych-nie mam-są i widać jak widać.Poszukam-włazu

Napisano
3 godziny temu, Evildead napisał:

Scratch building pełną gębą 😁😆, masz rzut z góry może się przyda

IMG_20220331_084549840_HDR.jpg

Znalazłem fart-nie musze strugać😋🤣

20220331_110246.jpg

• Like 1
Napisano (edytowane)

Lakier-wash braz i czarny-oleje zacierki.Poprawki smug pendzla bo widac za grubo.

Pierwsze oleje na tanku hehe.

20220405_000115.jpg

20220405_000124.jpg

20220405_000210.jpg

20220405_000348.jpg

20220405_000410.jpg

20220405_000439.jpg

20220405_000919.jpg

Edytowane przez MayonesEXG7
  • Like 1
Napisano (edytowane)
1 minutę temu, orzechu500 napisał:

Powalcz z tymi olejami jeszcze bo smugi zbyt ewidentne 

Napisałem, jak powyżej, Niedawno skończyłem, a zacząłem po 21.00 na dziś wystarczy.

Bez zgody, was specjalistów, nie zakańczam o tak byle jak.

Napisano (edytowane)

Dla mnie,jest obecnie ok Może lekko wieża i przednia płyta pod ukosem, ale między wieżą a schurzenami, również przecierka.

20220405_120816.jpg

20220405_120901.jpg

20220405_120734.jpg

20220405_120640.jpg

20220405_120705.jpg

Napisano (edytowane)

Sprężyny tylne, na błotnikach,właz dowódcy i dwa przednie włazy i antena na koniec, figuranci do poprawki bo się podrapały hehe.

Na spokojnie, jeszcze żółte smugi przetrę kadłub i wieża na płasko, co widać, jest lepiej olejami, jak wczoraj wieczorem.

Więc na luzie, bez pośpiechu sobie na dniach, go dokończę.

Napisano
34 minutes ago, MayonesEXG7 said:

Sprężyny tylne, na błotnikach,właz dowódcy i dwa przednie włazy i antena na koniec, figuranci do poprawki bo się podrapały hehe.

Na spokojnie, jeszcze żółte smugi przetrę kadłub i wieża na płasko, co widać, jest lepiej olejami, jak wczoraj wieczorem.

Więc na luzie, bez pośpiechu sobie na dniach, go dokończę.

uważaj z tym na luzie, bo jak już nalożyłes jakies oleje, to one nie bedą dać się zmywać "easy" w nieskończoność, w koncu wszystko zasycha i nie ruszysz tego łatwo

Napisano

Oleje dokończę dziś przecierę, a z włazami to na spokojnie na sam koniec. Chodziło mi o to,ale jak po dwóch dniach white spiritem ak walę i oleje schodzą, ale wiadomo,że nie na długo tak tego zostawić.

• 2 weeks later...
Napisano (edytowane)

Matt-chętnie przygarne ogiwka,do panzerka parę sztuk.

Dokańczam, brak włazów przód, ale są zmatowione- nie przyklejone dla mnie już taki finish 95 percent :)

Lewa strona przewodu od słuchawki, miałem problem z nią. Poprawi się, jak będzie czas po pracy, wolnej chwili.

Jeden właz zamknę, a drugi otwarty z figurantem. Nie chce ekipy chwilowo dawać, bo ludki, zajmują za długo czasu a brak cienkich pędzli - wyklucza na chwilą obecną z malowania.