neptun1939 Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 Jak na 1 jelitka są całkiem OK. Może ciut za bardzo przebija spod nich bazowy kamuflaż, ale w ogólnym odbierze Ołówek prezentuje się fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 Będzie piękny, kupuje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 31 Lipca 2021 Share Napisano 31 Lipca 2021 14 minut temu, neptun1939 napisał: ale w ogólnym odbierze Ołówek prezentuje się fajnie. Ołówek to był Dornier Do-17 tak tylko sprostuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 5 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2021 No dobra, ostatnia prosta. Dziś wszystko przeglądając zauważyłem, że na większości archiwalnych zdjęć końcówki śmigieł są żółte, więc je domalowałem. Poza tym wszystko wydaje mi się dążyć ku końcowi, mam nadzieję w tym tygodniu skończyć całość. Ciekawie wyglądają kołpaki śmigieł, gdzie są różnego koloru. W tej chwili prezentuje się następująco: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 5 Sierpnia 2021 Share Napisano 5 Sierpnia 2021 Ale fajny podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 6 Sierpnia 2021 Share Napisano 6 Sierpnia 2021 1 godzinę temu, Usul napisał: ... Ciekawie wyglądają kołpaki śmigieł, gdzie są różnego koloru. Tylko czy tak powinno być w konfiguracji kolorystycznej jaką robisz? Dla mnie to chyba obydwa powinny być czerwone, ale pewnie autor kalkomanii bazował na lepszych (innych) jakościowo zdjęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 6 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2021 (edytowane) 6 godzin temu, Soris napisał: Tylko czy tak powinno być w konfiguracji kolorystycznej jaką robisz? Dla mnie to chyba obydwa powinny być czerwone, ale pewnie autor kalkomanii bazował na lepszych (innych) jakościowo zdjęciach? Analizowałem trochę i wydaje mi się, że podczas swojej służby w USAF samolot był różnie domalowywany. Np. Większość zdjęć ma żółte końcówki śmigieł, ale kilka nie ma. Jednolite kołpaki - na części są, a na części są tego samego koloru. Kolejna "dziwna" rzecz - na tym zdjęciu dolna część gondoli silnika wygląda na jakiś biały, a nie żółty. Itp. Wiesz jak jest - im bardziej się wgryzasz, tym więcej zagwozdek można znaleźć Więc tak naprawdę wydaje mi się, że nie ma "jedynej słusznej" wersji, tak wnioskuje na podstawie tego co znalazłem. Panowie czy to "światło/reflektor" obok rurki pitota ma mieć jakieś zabarwienie (typu zieleń/czerwień) czy neutralna? Edytowane 6 Sierpnia 2021 przez Usul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 6 Sierpnia 2021 Share Napisano 6 Sierpnia 2021 obniż ciśnienie do 0,2 bara .... wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 6 Sierpnia 2021 Share Napisano 6 Sierpnia 2021 Usul, "przeanalizuj" ten artykuł: https://inchhighguy.wordpress.com/2020/06/10/captured-junkers-ju-88a-4-of-the-79th-fighter-group/, moim zdaniem dobrze wyjaśnia historię tego samolotu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 8 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2021 Dobra, samolocik skończony. Dziękuje serdecznie wszystkim za cenne uwagi oraz za obserwowanie warsztatu, Zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi