Usul Napisano 5 Czerwca 2021 Share Napisano 5 Czerwca 2021 Mam Infinity i wydaje mi się, że coś jest nie tak. Po każdym malowaniu przepłukuję aero jakimś cleanerem. Mija trochę czasu i igła stoi, trzeba wykręcić i wyczyścić ją na wysokości między dopływem powietrza, a zbiornikiem z farbą, bo zawsze, ale to zawsze zostaje tam farba, która zasycha. Reszta igły jest czysta (czyli cały kanał od zbiornika, aż po dyszę. Wydaje mi się, że nie powinno tak być, czy się nie mylę? I co z tym fantem moge zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 6 Czerwca 2021 Share Napisano 6 Czerwca 2021 Ja mam Ultre tej firmy i mam podobnie, dlatego zawsze po każdym malowaniu bardzo dokładnie myje całość. Pomimo tego i tak czasami potrafi się zrobić malutka obrączka w tym miejscu z zaschniętej farby, szczególnie kiedy używałem akryli. Nie wiem czy dobrze łącze zmianę środka do mycia z Tamiyi na Wamod.Wysłane z mojego moto g(30) przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 6 Czerwca 2021 Share Napisano 6 Czerwca 2021 Po każdej sesji malowania nie tylko dobrze przeplucz aero, ale również wyczyść igłę. W HS można to zrobić wyciągając ją od przodu. Unika się wtedy zabrudzenia uszczelki resztką farby. W iwatopodobnych aerografach czasem przepłukuję także po wyjęciu igly. A nawet przechylam aero, żeby płyn dostał się w okolicę uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogi Napisano 6 Czerwca 2021 Share Napisano 6 Czerwca 2021 Witam , płukam rozebrany korpus pipetą wstrzykując aceton , a potem zawsze wyciorkiem zamoczonym w acetonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Czerwca 2021 Share Napisano 6 Czerwca 2021 16 godzin temu, Usul napisał: Mam Infinity i wydaje mi się, że coś jest nie tak. Po każdym malowaniu przepłukuję aero jakimś cleanerem. Mija trochę czasu i igła stoi, trzeba wykręcić i wyczyścić ją na wysokości między dopływem powietrza, a zbiornikiem z farbą, bo zawsze, ale to zawsze zostaje tam farba, która zasycha. Reszta igły jest czysta (czyli cały kanał od zbiornika, aż po dyszę. Wydaje mi się, że nie powinno tak być, czy się nie mylę? I co z tym fantem moge zrobić? https://mrhobby.pl/t-116-mr-tool-cleaner-400-ml.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 6 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2021 Mam go, ale najlepiej spisuje mi się Total Cleaner od Modellers. I najmniej nieprzyjemnie pachnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 6 Czerwca 2021 Share Napisano 6 Czerwca 2021 Ja swój myję w roztworze Cleanluxu w myjce ultradźwiękowej. Bierze wszystko.....oprócz uszczelek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 7 Czerwca 2021 Share Napisano 7 Czerwca 2021 Uwaga na powłokę chromową ale w CR plus powinno jej być gruuubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi