abtb Napisano 11 Września 2021 Autor Napisano 11 Września 2021 Coś czuję, że można grzać w dzbanie wodę na kawę 9 Cytuj
abtb Napisano 11 Września 2021 Autor Napisano 11 Września 2021 (edytowane) Klikło się dwa razy czyli wyszło zakończenie z przytupem Edytowane 11 Września 2021 przez abtb podwójny post 1 Cytuj
rudy0007 Napisano 12 Września 2021 Napisano 12 Września 2021 11 godzin temu, abtb napisał: Coś czuję, że można grzać w dzbanie wodę na kawę To dalej bo mi się już trzy razy woda zagotowała 1 Cytuj
abtb Napisano 12 Września 2021 Autor Napisano 12 Września 2021 Rano zająłem się Tu 160 i pomniejszymi tematami i jakoś zleciało. Ale spokojnie, do kotleta powinno wydać. Cytuj
Mitrandir Napisano 13 Września 2021 Napisano 13 Września 2021 3 godziny temu, zegeye napisał: No i na Łask nie zdążyłeś..... A czekaliśmy 1 Cytuj
abtb Napisano 13 Września 2021 Autor Napisano 13 Września 2021 6 godzin temu, zegeye napisał: No i na Łask nie zdążyłeś..... 3 godziny temu, Mitrandir napisał: A czekaliśmy No tak. Pomarudzić to jest komu ale komentarz w galerii walnąć to już nie Na Babarybę w przyszłym roku przywiozę. Słowo harcerza 1 Cytuj
Maslana Napisano 17 Lutego 2022 Napisano 17 Lutego 2022 Hej, Jak udało się osiągnąć tak dobre spasy? Składam ten sam model i miałem ogromny problem dopasować poszycie do kokpitu i przednią część poszycia do tylnej. Tony szpachli poszło... Cytuj
abtb Napisano 17 Lutego 2022 Autor Napisano 17 Lutego 2022 12 minut temu, Maslana napisał: Jak udało się osiągnąć tak dobre spasy Praktyka? Doświadczenie? Niestety, albo i stety to jest model w którym grubość farby ma znaczenie - dosłownie. Ja przecierałem do czystego plastiku wszystkie złącza / połączenia, dopasowywałem na sucho kilka razy. A jak już było ok to kleiłem na cienki klej Tamki, który delikatnie zmiękcza plastik i pozwala na lepsze dopasowanie. Na pewno trochę powalczyłem papierem ściernym na łączeniu przodu z tyłem ale szpachli na pewno nie stosowałem. Ja to w ogóle dziwny jestem Na forach czytam że trzeba szpachlować, szlifować i w ogóle samo zło a jak ja się wezmę za taki koszmarny model to mi wychodzi bez szpachli i dramatu Może powinienem pójść do lekarza Cytuj
Maslana Napisano 17 Lutego 2022 Napisano 17 Lutego 2022 7 minut temu, abtb napisał: Praktyka? Doświadczenie? Niestety, albo i stety to jest model w którym grubość farby ma znaczenie - dosłownie. Ja przecierałem do czystego plastiku wszystkie złącza / połączenia, dopasowywałem na sucho kilka razy. A jak już było ok to kleiłem na cienki klej Tamki, który delikatnie zmiękcza plastik i pozwala na lepsze dopasowanie. Na pewno trochę powalczyłem papierem ściernym na łączeniu przodu z tyłem ale szpachli na pewno nie stosowałem. Ja to w ogóle dziwny jestem Na forach czytam że trzeba szpachlować, szlifować i w ogóle samo zło a jak ja się wezmę za taki koszmarny model to mi wychodzi bez szpachli i dramatu Może powinienem pójść do lekarza Może być, że porwałem się trochę z motyką na księżyc bo jest to mój trzeci model, którego się podjąłem. Nie zmienia to faktu, że jak robiłem f16 to nie miałem problemu z spasowaniem elementów - tak jak mówisz 0 szpachli. Na pewno brakuje praktyki ale być może jak podejdę drugi raz do tematu mi24 z innym malowaniem to wyjdzie lepiej Cytuj
abtb Napisano 17 Lutego 2022 Autor Napisano 17 Lutego 2022 4 minuty temu, Maslana napisał: jest to mój trzeci model, Oj, nie jest raczej model na trzecie podejście do zabawy w plastik. Ja, jako doświadczony to miałem problem z jego krzywą symetrią kadłuba. 9 minut temu, Maslana napisał: jak podejdę drugi raz do tematu mi24 z innym malowaniem to wyjdzie lepiej Dawaj dawaj. Życzę powodzenia. Jest szansa że będziesz mógł po podglądać mój nowy warsztat - Mi-24P 1 Cytuj
rudy0007 Napisano 17 Lutego 2022 Napisano 17 Lutego 2022 Godzinę temu, abtb napisał: Jest szansa że będziesz mógł po podglądać mój nowy warsztat - Mi-24P Ja nie wiem o co tu chodzi chyba że dział z samolotami to inny dział, inne zasady i inna polityka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi