abtb Napisano 11 Września 2021 Autor Share Napisano 11 Września 2021 Coś czuję, że można grzać w dzbanie wodę na kawę 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Września 2021 Autor Share Napisano 11 Września 2021 (edytowane) Klikło się dwa razy czyli wyszło zakończenie z przytupem Edytowane 11 Września 2021 przez abtb podwójny post 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 12 Września 2021 Share Napisano 12 Września 2021 11 godzin temu, abtb napisał: Coś czuję, że można grzać w dzbanie wodę na kawę To dalej bo mi się już trzy razy woda zagotowała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 12 Września 2021 Autor Share Napisano 12 Września 2021 Rano zająłem się Tu 160 i pomniejszymi tematami i jakoś zleciało. Ale spokojnie, do kotleta powinno wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 No i na Łask nie zdążyłeś..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 3 godziny temu, zegeye napisał: No i na Łask nie zdążyłeś..... A czekaliśmy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Września 2021 Autor Share Napisano 13 Września 2021 6 godzin temu, zegeye napisał: No i na Łask nie zdążyłeś..... 3 godziny temu, Mitrandir napisał: A czekaliśmy No tak. Pomarudzić to jest komu ale komentarz w galerii walnąć to już nie Na Babarybę w przyszłym roku przywiozę. Słowo harcerza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Października 2021 Share Napisano 26 Października 2021 Bardzo ładny !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maslana Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 Hej, Jak udało się osiągnąć tak dobre spasy? Składam ten sam model i miałem ogromny problem dopasować poszycie do kokpitu i przednią część poszycia do tylnej. Tony szpachli poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 12 minut temu, Maslana napisał: Jak udało się osiągnąć tak dobre spasy Praktyka? Doświadczenie? Niestety, albo i stety to jest model w którym grubość farby ma znaczenie - dosłownie. Ja przecierałem do czystego plastiku wszystkie złącza / połączenia, dopasowywałem na sucho kilka razy. A jak już było ok to kleiłem na cienki klej Tamki, który delikatnie zmiękcza plastik i pozwala na lepsze dopasowanie. Na pewno trochę powalczyłem papierem ściernym na łączeniu przodu z tyłem ale szpachli na pewno nie stosowałem. Ja to w ogóle dziwny jestem Na forach czytam że trzeba szpachlować, szlifować i w ogóle samo zło a jak ja się wezmę za taki koszmarny model to mi wychodzi bez szpachli i dramatu Może powinienem pójść do lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maslana Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 7 minut temu, abtb napisał: Praktyka? Doświadczenie? Niestety, albo i stety to jest model w którym grubość farby ma znaczenie - dosłownie. Ja przecierałem do czystego plastiku wszystkie złącza / połączenia, dopasowywałem na sucho kilka razy. A jak już było ok to kleiłem na cienki klej Tamki, który delikatnie zmiękcza plastik i pozwala na lepsze dopasowanie. Na pewno trochę powalczyłem papierem ściernym na łączeniu przodu z tyłem ale szpachli na pewno nie stosowałem. Ja to w ogóle dziwny jestem Na forach czytam że trzeba szpachlować, szlifować i w ogóle samo zło a jak ja się wezmę za taki koszmarny model to mi wychodzi bez szpachli i dramatu Może powinienem pójść do lekarza Może być, że porwałem się trochę z motyką na księżyc bo jest to mój trzeci model, którego się podjąłem. Nie zmienia to faktu, że jak robiłem f16 to nie miałem problemu z spasowaniem elementów - tak jak mówisz 0 szpachli. Na pewno brakuje praktyki ale być może jak podejdę drugi raz do tematu mi24 z innym malowaniem to wyjdzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Lutego 2022 Autor Share Napisano 17 Lutego 2022 4 minuty temu, Maslana napisał: jest to mój trzeci model, Oj, nie jest raczej model na trzecie podejście do zabawy w plastik. Ja, jako doświadczony to miałem problem z jego krzywą symetrią kadłuba. 9 minut temu, Maslana napisał: jak podejdę drugi raz do tematu mi24 z innym malowaniem to wyjdzie lepiej Dawaj dawaj. Życzę powodzenia. Jest szansa że będziesz mógł po podglądać mój nowy warsztat - Mi-24P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 17 Lutego 2022 Share Napisano 17 Lutego 2022 Godzinę temu, abtb napisał: Jest szansa że będziesz mógł po podglądać mój nowy warsztat - Mi-24P Ja nie wiem o co tu chodzi chyba że dział z samolotami to inny dział, inne zasady i inna polityka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi